راه ترقی

آخرين مطالب

المانیتور: ترامپ با دسیسه نتانیاهو علیه تهران همراه می‌شود؟ گفتگو

المانیتور: ترامپ با دسیسه نتانیاهو علیه تهران همراه می‌شود؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رهبران اسرائیل تأکید دارند که حضور نظامی در منطقه حائل موقتی بوده، اما این امر بستگی زیادی به این دارد که چه کسی کنترل سوریه را به دست می‌گیرد.
 به نظر می‌رسد اسرائیل امیدوار است حمایت آمریکا را علیه برنامه هسته‌ای ایران به دست اورده و همچنین نفوذ بیشتری در مناطقی تحت کنترل شورشیان سوریه دست یابد. 
به نوشته بن کاسپیت، تحلیل‌گر المانیتور، آنچه در ابتدا تسلط سریع اسرائیل بر منطقه غیرنظامی حائل میان اسرائیل و سوریه و یک پایگاه استراتژیک در جبل‌الشیخ در سمت سوری بلندی‌های جولان بود، اکنون به حضوری سنگین تبدیل شده که شامل برنامه‌هایی برای تسلط بر مواضع جدید است.
یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل اظهار داشت: «به دلیل وقایع سوریه، تسلط ما بر جبل‌الشیخ اهمیت امنیتی عظیمی داشته و باید اطمینان حاصل کنیم که سربازان حتی در شرایط آب‌وهوایی نامساعد بتوانند در منطقه باقی بمانند».
یک منبع ارشد نظامی اسرائیل به المانیتور گفت سربازان اسرائیلی در فاصله 30 کیلومتری دمشق مستقر هستند و تا زمانی که تهدید مرزی علیه اسرائیل برطرف نشود، عقب‌نشینی نخواهند کرد. این روند ممکن است «بین چهار روز تا چهار سال» طول بکشد.
برنامه هسته‌ای ایران در مرکز توجه اسرائیل
از سوی دیگر، همراهان بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل از «فرصتی بی‌نظیر» برای اقدام علیه برنامه هسته‌ای ایران صحبت می‌کنند. یک منبع ارشد دیپلماتیک این رژیم با اشاره به حمله 26 اکتبر اسرائیل به ایران مدعی شد‌نیروی هوایی اسرائیل آسیب جدی وارد کرده است. او افزود: «اعتماد به نفس اسرائیل و ارتش آن پس از کامبک خیره‌کننده پسا 7 اکتبر سر به فلک کشیده است». این منبع، در گفت‌وگو با کاسپیت با اشاره به حملات به حزب‌الله و محور مقاومت و همچنین روی کار آمدن دولت جمهوری‌خواه در واشنگتن ادعا کرد: «گزینه حمله نظامی به سایت‌های هسته‌ای ایران اکنون در حال پیشرفت است».
نشانه‌هایی از امکان چنین عملیاتی پیش از حمله 26 اسرائیل شده بود. یک منبع نظامی این رژیم اظهار داشت: «ناگهان متوجه شدیم که بدون نگرانی یا صحبت درباره حزب‌الله و 150 هزار موشک آن به عنوان مانع اصلی چنین حمله‌ای، در حال برنامه‌ریزی برای حمله‌ای هستیم. این قبلاً قابل‌تصور نبود».
روز پنجشنبه، وال‌استریت ژورنال ادعا کرد که اعضای تیم انتقالی دونالد ترامپ بر این باورند که او به حمله نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران فکر می‌کند تا مانع عبور ایران از آستانه هسته‌ای شود.
 به نظر می‌رسد، اسرائیل تقریباً همان شور و شوقی را دارد که پس از شکست ارتش‌های مصر، سوریه و اردن در جنگ شش‌روزه 1967 تجربه کرد. نزدیکان نتانیاهو درباره حمله احتمالی به ایران پیش یا بلافاصله پس از مراسم تحلیف ترامپ در 20 ژانویه و همچنین درباره پایان جنگ غزه و آغاز عادی‌سازی رسمی عربستان-اسرائیل سخن می‌گویند. یکی از نزدیکان نخست‌وزیر اسرائیل به المانیتور گفت: «همه این‌ها یک‌باره رخ می‌دهد؛ این یک حمله برق‌آساست».
عزم اسرائیل برای نابودی ارتش سوریه
از زمانی که شورشیان کنترل سوریه را به دست گرفتند، اسرائیل می‌گوید که حدود 500 هدف در این کشور را مورد حمله قرار داده، 1800 بمب دقیقاً هدایت‌شده رها کرده، تقریباً نیمی از نیروی هوایی اسد، بخش عمده‌ای از تانک‌ها و قابلیت‌های موشکی آن، 80 درصد سیستم‌های دفاع هوایی، تمام پهپادهای انفجاری و 90 درصد سیستم‌های راداری آن و همچنین تسلیحات شیمیایی باقی‌مانده در سوریه را نابود کرده است.
یک مقام ارشد دفاعی اسرائیل گفت: «برتری ما این بود که این اطلاعات از طریق دهه‌ها کار دقیق به دست آمد. دیگر سوریه یک نیروی نظامی قابل‌توجه نداشته و این تحولی تاریخی است که با ضربه‌ای که حزب‌الله متحمل شد و نابودی تقریباً کامل حماس همراه است. این واقعیت که همه این‌ها با بزرگ‌ترین فاجعه‌ای تاریخ اسرائیل آغاز شد، تقریباً غیرقابل‌تصور است».
همراهی ترامپ با حمله به ایران
به نوشته کاسپیت، حمله احتمالی به ایران یکی از محورهای اصلی گفتگوهای اخیر نتانیاهو و نمایندگانش با ترامپ بوده است. اما همه در اسرائیل نسبت به این موضوع خوش‌بین نیستند. یک دیپلمات باسابقه اسرائیلی گفت: «نباید فراموش کنیم که ترامپ یک تاجر است. او به معاملات، سود و فرصت‌های تجاری تمایل دارد و ترجیح می‌دهد توافق هسته‌ای دیگری را دنبال کند که به او اجازه دهد بر حوزه‌هایی که برایش مهم‌تر است تمرکز کرده و درگیر جنگ دیگری نشود».
برخی نیز به یاد دارند که ترامپ در اواخر دوره قبلی خود پیشنهاد حمله به سایت‌های هسته‌ای ایران را داد، اما ظاهراً توسط ژنرال‌هایش متوقف شد. یک منبع دیپلماتیک اسرائیلی افزود: «مسئله این است که ترامپ غیرقابل‌پیش‌بینی و ناپایدار بوده و آنچه امروز می‌گوید، لزوماً فردا درست نخواهد بود. ما تلاش می‌کنیم او را متقاعد کنیم که حمله آمریکا یا حداقل حمایت آمریکا از حمله اسرائیل بهترین راه‌حل برای مشکل هسته‌ای ایران بوده و در میان‌مدت و بلندمدت نیز مؤثرترین و کم‌بهاترین اقدام است».
در حال حاضر، اسرائیل بر سوریه متمرکز شده است. نیروی هوایی اسرائیل به حملات خود به گذرگاه‌های مرزی بین سوریه و لبنان ادامه می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که هیچ‌یک از تسلیحات و مهمات باقی‌مانده سوریه به حزب‌الله در لبنان نمی‌رسد.
شیخ موفق طریف، رهبر جامعه 150 هزار نفری دروزی‌های اراضی اشغالی در گفتگویی با نتانیاهو پیشنهاد داد که اسرائیل فعلاً روستاهای دروزی در سمت سوری بلندی‌های جولان را در اختیار خود نگه دارد. خود دروزی‌ها، از جمله کسانی که در بلندی‌های جولان اراضی اشغالی زندگی می‌کنند، نگران تسلط شورشیان بر سوریه هستند.
در حالی که رهبری اسرائیل حضور نظامی خود را در مناطق گسترده‌ای از غرب سوریه دیگر موقتی تعریف کرده، هر کسی که با خاورمیانه آشنا باشد، می‌داند که موقتی اغلب به دائمی تبدیل می‌شود.
این تحولات چشمگیر همچنین بر آتش‌بس میان اسرائیل و حزب‌الله تأثیر گذاشته است. یک منبع ارشد نظامی اسرائیلی گفت: «آتش‌بس برقرار است. حزب‌الله وخامت وضعیت خود را درک می‌کند؛ آن‌ها حضور قوی که در سوریه داشتند را از دست داده‌اند و حامی بزرگشان در تهران نیز مشغول مسائل خویش است».

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/996907/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زنگنه: با اجرای پیشنهاد مجلس توسط دولت، مشکل ناترازی انرژی حل می‌شود

نقش فدراسیون فوتبال در اعلام لیست خروجی باشگاه استقلال

شمس‌آذر، رکورد پرسپولیس را دست‌نیافتنی کرد!

پینگ‌پنگ‌باز 13 ساله ایران لژیونر شد

تیم منتخب هفته سیزدهم لیگ برتر در غیاب بازیکنان تیم‌های مدعی

رسیدن الهلال و ژسوس به پایان خط

محرومیت نایب قهرمان جهان به دلیل جعل مدرک

اصلانیان: گاریدو مشکل ندارد بلکه بازیکنان کم‌کاری می‌کنند

افشاگری اسطوره استقلال از اختلاف سال‌های دور حجازی و پورحیدری

شادی گلزنی به پرسپولیس با خطر مرگ!

ژابی: 2024‌ تمام شد، اهداف بزرگ‌تری در 2025 داریم!

روایت یک منبع آگاه از جزئیات جلسه کمیته بررسی رفع فیلترینگ

خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت

فرزانه میفهمه نادر کشته شده

کاهش وزن شدید سالار عقیلی دوباره خبرساز شد

آسمان صاف و آفتابی در اکثر نقاط کشور

درهم‌تنیدگی کوانتومی زنده در کابل‌های اینترنت به دست آمد

شناساگری حساس برای تشخیص مادون قرمز

حرکت روح در بدن را نمیبینی!

دل بیدار من بر مردم خوابیده می گرید!

سرمقاله سازندگی/ درس از گذشته

«کشاورزی صنعتی»؛ راه‌حلی اجتناب‌ناپذیر برای بحران غذایی آینده

خیلی خوشحالم که بارسا را در خانه‌اش شکست دادیم

جرأت نداریم سیتی بدون گواردیولا را تصور کنیم!

ماشاریپوف در اراک قطر را فراموش کرد!

گل‌گهر جانشین سحرخیزان را پیدا کرد

سیمئونه: بارسلونا مستحق شکست نبود

بارسایی‌ها: هند سیمئونه پنالتی بود!

جلسه اضطراری پرسپولیس؛ استندبای گاریدو

سعدالله‌یف: کشتی با کامران واقعا سخت بود

سفیر یمن در ایران: ما آنهایی نیستیم که در مقابل سختی ها بترسیم و عقب بنشینیم

جلسه غیرعلنی مجلس درباره نوسانات ارزی

عاملی: مسئله رفع فیلترینگ ممکن است این هفته در شورای عالی فضای مجازی به نتیجه برسد

توصیه‌های محمد فاضلی به پزشکیان؛ نگذارید در پستوها تصمیم بگیرند

شروط عجیب و غریب عروس خانم!

«چشم در راه بهار» به شبکه مستند رسید

«مادر من»؛ ترانه به‌یادماندنی «خواهران غریبِ» با موسیقی ناصر چشم‌آذر

توضیح وزارت بهداشت در خصوص نحوه برگزاری کلاس‌های دانشجویان

تصادف مرگبار در برزیل

برخورد اتوبوس و کامیون در برزیل؛ بیش از 30 نفر کشته شدند

واکنش نظام وظیفه به حادثه واژگونی اتوبوس مشمولان در لرستان

شرکت چینی در رقابت با ایلان ماسک 1000 ربات انسان‌نما می‌سازد

صحبت های جالب دکتر شکوری

سرمقاله خراسان/ مادرانگی از خانه تا قلب جامعه

سرمقاله دنیای اقتصاد/ بسیار اندک، بسیار دیر

بازگشت ایده حذف 4 صفر پس از 5 سال

متهمان اصلی و فرعی خاموشی‌ها

درخواست کوبارسی از هواداران

فرزند امام خمینی (ره): ایران رهبری مقاومت نوین اسلامی را برعهده دارد

ترسیدم از دستت بدم