راه ترقی

آخرين مطالب

خودانتقادی صریح پزشکیان درباره قاچاق سوخت اقتصاد

خودانتقادی صریح پزشکیان درباره قاچاق سوخت
  بزرگنمايي:

راه ترقی - خراسان /پس از اظهارات چندی قبل قالیباف مبنی بر سازمان دهی شده بودن قاچاق سوخت، پزشکیان نیز در اظهاراتی صریح از گم شدن 20 میلیون لیتر سوخت در کشور انتقاد کرد و گفت: «تولیدکننده من (دولت) هستم و عرضه کننده هم من هستم. آن 20 میلیون لیتر سوخت چطور گم می شود؟ حالا ما را هم دار بزنند، کم کاری نکردند» 
اواسط ماه جاری بود که رئیس مجلس در جلسه نظارتی رسیدگی به قطعی های برق، خبری عجیب درخصوص قاچاق فراورده های نفتی داد و گفت: بی تردید قاچاق تا 30 میلیون لیتر فراورده از کشور سازمان دهی شده است. این اظهارات واکنش مدیر عامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی و سپس مسئولان شرکت تولید برق حرارتی را در پی داشت. با این حال و در شرایطی که ناترازی گاز و برق این روزها بیشتر احساس می شود، رئیس جمهور گم شدن 20 میلیون لیتر سوخت در کشور را مطرح کرده و با انتقاد از خود دولت در این باره گفته است: «تولیدکننده من (دولت) هستم و عرضه کننده هم من هستم. آن 20 میلیون لیتر سوخت چطور گم می شود؟ حالا ما را هم دار بزنند، کم کاری نکردند.»
انتقاد پزشکیان از گم شدن 20 میلیون لیتر سوخت در روز
به گزارش خراسان، رئیس جمهور در جریان بازدید سرزده از سازمان برنامه و بودجه، اظهاراتی تامل برانگیز درباره گم شدن روزانه 20 میلیون لیتر سوخت در کشور مطرح کرد. وی گفت: «تولیدکننده من هستم و عرضه کننده هم من هستم. آن 20 میلیون لیتر سوخت چطور گم می شود. حالا ما را هم دار بزنند، کم کاری نکردند. او ادامه داد: چطور این مقدار گم می شود. حتماً من بلد نیستم نظارت کنم. راحت می آییم پشت تریبون می گوییم این اتفاق افتاد. معلوم است که من بی عرضه ام. چرا باید این اتفاق بیفتد. عین این اتفاق در آب و برق هم می افتد. هرجایی را نگاه کنید، مشکل داریم. در دنیایی که همه چیز در حال کنترل است و همه چیز را رصد می کنند و حتی می فهمند که (مثلاً) این خودکار را من خریده ام، آن وقت 20 میلیون لیتر روزانه گم می کنیم. نمی فهمیم که چگونه گم کرده ایم.»

روایت قالیباف از قاچاق کلان و در عین حال سازمان دهی شده سوخت!
اظهارات پزشکیان در حالی است که پیشتر رئیس مجلس نیز اظهارات قابل توجهی درباره قاچاق کلان سوخت بیان کرده بود. به گزارش خبرگزاری خانه ملت، محمدباقر قالیباف ششم آذر و در جریان جلسه نظارتی مجلس درباره قطعی برق در فصول سرد، اظهار کرد: «روزانه بین 25 تا 30 میلیون لیتر فراورده از کشور قاچاق می‌شود. تردید نکنید این قاچاق سازمان دهی شده است و مراکز تولید و مصرف‌کننده‌های اصلی نخستین تهیه‌کننده‌های این قاچاق هستند. این حرف را با اطلاع بیان می‌کنیم، پس آیا نباید چاره‌اندیشی کرد؟ مهم این است که مسئله را به رسمیت بشناسیم.»
کدام فراورده قاچاق می شود؟
از مجموع اظهارات یادشده و همچنین شواهد، به نظر می رسد عمده بار قاچاق و یا همان گم شدن سوخت در کشور در حوزه گازوئیل است چراکه عرضه و تقاضای آن در مقیاس های بزرگ انجام می شود. مثلاً پالایشگاه ها طرف عرضه و نیروگاه ها در کنار خودروهای سنگین طرف تقاضای آن هستند. برخلاف بنزین که تقاضا برای آن، عمدتاً به صورت خرد است.
یک میلیارد لیتر سوخت نیروگاهی به نیروگاه ها نمی رسد!
در خور ذکر است پس از اظهارات قالیباف، مدیر عملیات شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران در برنامه ای تلویزیونی نکته عجیب دیگری درباره توزیع سوخت نیروگاه ها و قاچاق در این زمینه مطرح کرد. به گزارش تسنیم، نجفی گفت: «توزیع سوخت نیروگاه‌ها بر اساس آیین‌نامه 44 مواد 5 و 6 قانون مبارزه با قاچاق انجام می‌شود و باید الگوی مصرف مشخصی برای توزیع سوخت نیروگاهی تدوین شود، چراکه ممکن است بسیاری از فراورده‌های انتقال‌یافته به نیروگاه‌ها نرسد، یا به جای تولید برق در مصارف دیگری به‌ کار گرفته شود. در واقع سالانه حدود یک میلیارد لیتر سوخت نیروگاهی ارسال ‌شده در مسیر منحرف می‌شود و به نیروگاه نمی‌رسد».
اظهارات سرپرست معاونت راهبردی تولید شرکت برق حرارتی
اظهارات مقام مسئول شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی البته پاسخ مسئولان شرکت برق حرارتی را در پی داشت. ناصر اسکندری، سرپرست معاونت راهبردی تولید شرکت برق حرارتی در این خصوص گفت: «اگر سوخت مصرفی در مسیر فرایند تحویل با تخلف مواجه شود در مالکیت نیروگاه‌های کشور نیست. از زمانی که سوخت وارد مخزن می‌شود به هیچ وجه امکان قاچاق از این مخازن وجود ندارد، چراکه به محض این که نفتکش وارد نیروگاه می‌شود، به صورت اتوماتیک روی باسکول ورودی نیروگاه وزن‌سنجی و پارامترهای فیزیکی آن کنترل و میزان ناخالصی آن پایش می‌شود و تمام مشخصات بارنامه، تانکر، وزن و پارامترهای سوخت ثبت می‌شود». این سخنان نشان می دهد که احتمالاً یکی از منافذ انحراف گازوئیل از کانال های توزیع، قبل از رسیدن به نیروگاه هاست.
قاچاق سوخت نیازمند درمان عاجل
کلاف سردرگم قاچاق یا گم شدن کلان سوخت در حالی روز به روز پیچیده تر می شود که در این میان سوال اصلی این جاست چرا مسئولان به جای حل این مسائل در درون دولت که منطقاً یکی از تکالیف آن هاست، اقدام شفافی برای رفع این مسئله انجام نمی دهند؟ از زمان طرح موضوع قاچاق سوخت توسط رئیس مجلس و تاکید وی مبنی بر سازمان دهی شده بودن آن حدود سه هفته می گذرد. اما به عنوان مثال به جای تشکیل کمیته ای بین مجلس و دولت و پیگیری این مسئله، شاهد آن هستیم که رئیس جمهور موضوع گم شدن سوخت را مطرح می کند. این در حالی است که نقاط مهمی از زنجیره عرضه سوخت و فراورده ها در دستان دولت است و دولت می تواند با راهکارهایی از جمله نظارت سامانه ای و هوشمند بر توزیع سوخت در داخل کشور، لااقل با حوزه قاچاق سازمان دهی شده سوخت مقابله موثر کند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/997800/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس برنامه و بودجه: متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از ماه جاری مطابق قانون انجام می‌شود

توضیح مهاجرانی در مورد علت تعطیلی های بی موقع با اطلاع رسانی دیرهنگام

پاسخ مهاجرانی در مورد علت دقیقه نود بودن اعلام قطعی ها

وزیر نیرو: مردم استخراج‌کنندگان بیت‌کوین را معرفی کنند و پاداش بگیرند

ستاره‌های تراکتور استراحت کردند

ادامه کار مربی آرژانتینی در تیم ملی والیبال آمریکا

دبل تاریخی کارلو آنچلوتی!

موسیالا: مسی قهرمان و بازیکن مورد علاقه‌ام بوده است

رقابت ووشو کاران جوان در هفته دوم لیگ

جریمه 6 تیم لیگ برتری توسط کمیته انضباطی

لژیونر فوتبال ایران در لیست پرسپولیس نیست

ایران چند رکورد ورزشی در «گینس» دارد؟

اولین قدم برای حذف کامل تیبو کورتوا

دروازه بان سپاهان موقتا محروم شد

تحلیل روحانی از وقایع سوریه؛ آرزوی تروریست‌ها بازگشت به شرایط سال 93 است

پاسخ واعظی به اظهارات شمخانی: ایران در 5 گام تعهدات برجامی را کاهش داد

رئیس جمهور: کیفیت اقدامات در سواحل مکران نباید از کشورهای همسایه پایین‌تر باشد

واکنش همسر قالیباف به تالم پزشکیان پس از مشاهده تصویر همسر فقید

اولویت اصلی بنیاد شهید و امور ایثارگران ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

رکوردداران هیات انتخاب 43 دوره جشنواره فیلم فجر

تدارک ویژه «عصر خانواده» به مناسبت شب یلدا و روز مادر

مجنونی که حیران کاروانسراهاست!

«یلدا» با صدای حسین رضا اسدی منتشر شد

بارش‌ها در 30 استان منفی شد

اختصاص 35 درصد از مأموریت‌های اورژانس پایتخت به بیماری‌های قلبی-تنفسی

لیزر در ابعاد نانومتری ساخته شد

عرضه «مربی‌گری، از مبانی تا میدان» در بازار نشر

سرمقاله جمهوری اسلامی/ مدیریت انرژی بدون تعطیلی

خیز بلند طلا برای فتح کانال 5 میلیون تومانی؛ دلار در میانه ردیف 77 هزار تومان قرار گرفت

دنیامالی: یکی از آسیب‌های ورزش ما تکیه روی چند رشته است

سرگردانی یونایتد؛ 2025 سال سرنوشت‌ساز اولدترافورد

میلان تئو را آزاد گذاشت

تلاش سه باشگاه انگلیسی برای جذب ستاره بارسلونا

گاریدو و امیری در مراسم تشییع دختر پرسپولیسی

ناگفته‌های نظرمحمدی از برکناری غیرمنتظره

بارسا لالیگا را به دادگاه کشاند!

اعلام اسامی داوران 2 بازی ابتدایی هفته سیزدهم لیگ برتر

اظهارات خواندنی نادال درباره روزهای سخت زندگی!

رونالدو رای نداد چون کاپیتان پرتغال نیست!

شکایت پرسپولیس از داوری وحید کاظمی

بغض پزشکیان با دیدن عکس همسر مرحومش؛ رئیس جمهور تریبون را ترک کرد

واکنش خانم سخنگوی به تهدیدات فعال شدن مکانیزم ماشه، اظهارات شمخانی و تجمع همراه با توهین به دولت

اسلامی خطاب به مدیرکل آژانس: بی‌طرفی این نهاد را حفظ کنید

واکنش سخنگو به تجمع همراه با توهین به دولت

توسعه مراکز ورزشی و گردشگری منجر به ارتقاء سطح سلامت و افزایش نشاط و شادابی ایثارگران می‌شود

شناس‌ترین قاتل ناشناس شهر

رکورداران هیات انتخاب 43 دوره جشنواره فیلم فجر

گران شدن بلیت سینما به ضرر چه کیست؟ مردم یا سینمای ایران!

آهنگ جدید/ «سوز پاییز» با صدای علیرضا بحرینی

سال آینده چه تعداد دانشجوی پزشکی باید پذیرش شوند؟