راه ترقی

آخرين مطالب

فغانی رکورددار تاریخ فوتبال می‌شود ورزشی

فغانی رکورددار تاریخ فوتبال می‌شود
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ورزش 3 /علی خسروی پیش‌بینی می‌کند علیرضا فغانی در جام جهانی 2026 هم سوت بزند و در دنیا به یک داور خاص بدل شود.
علیرضا فغانی که حالا به‌عنوان یکی از برجسته‌ترین داوران تاریخ آسیا شناخته می‌شود، در 46 سالگی همچنان در عرصه بین‌المللی می‌درخشد. مهاجرت او از ایران و پیوستن به جمع داوران استرالیایی، نه تنها مسیر حرفه‌ای او را گسترش داد، بلکه به او فرصت داد تا همچنان در لیست داوران فیفا باقی بماند. علی خسروی، عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال ایران، در گفت‌وگویی با خبرنگار ما به این موضوع پرداخته و توضیحاتی درباره شرایط فغانی و تصمیمات مربوط به قوانین سنی داوری در ایران ارائه داده است.
علی خسروی در این گفت‌وگو در خصوص قضاوت فغانی در دیدار الاهلی مصر و پاچوکا عنوان کرد: «با توجه به اعتمادی که آقای کولینا به آقای فغانی دارد، یک هماهنگی انجام شد که ایشان برای سال 2024 وارد لیست داوران شود. آقای فغانی یک داور باتجربه در فیفا است و تاکنون به سه جام جهانی رفته است و قطعا به جام جهانی 2026 هم می‌رود، چون ما از آسیا 15 گروه داوری داریم که همه کاندیدا هستند و در نهایت 8 گروه انتخاب می‌شوند و قطعا آقای فغانی هم با توجه به اینکه در لیست داوران استرالیایی است، با ملیت استرالیایی‌شان قضاوت می‌کنند.»
او با اشاره رکوردی که فغانی در جام جهانی 2026 به نام خود ثبت می‌کند، گفت: «ما در گذشته داورانی مثل علی بوسیم اماراتی، جمال شریف سوری و روشن ایرماتوف ازبکستانی داشته‌ایم که سابقه سه بار حضور در جام جهانی را داشته‌اند و فکر نمی‌کنم در اروپا هم داوری بیشتر از سه بار به جام جهانی رفته باشد اما قطعا آقای فغانی با حضور در جام جهانی 2026 رکورددار حضور در جام جهانی می‌شود.
خسروی درباره مهاجرت فغانی توضیح داد: «آقای فغانی پیش از جام جهانی 2022 از ایران مهاجرت کرده بودند. در آن مقطع تصمیم بر این شد که ایشان در همان استرالیا قضاوت کنند. در آن زمان نزدیک 45 ساله شده بود و این موضوع اتفاقا به نفع آقای فغانی شد. اگر ایشان در ایران مانده بود، در سال 2023 از لیست خارج می‌شد اما الان 4-5 سال به داوری ایشان اضافه می‌شود. در واقع این قانون سبب خیر شد و حالا آقای فغانی تا نزدیک 50 سالگی در لیست داوران فیفا می‌ماند.»
وی درباره محدودیت سنی داوران در ایران گفت: «شاید این قانون برای کشورهایی که داور ندارند و یا تعداد داورهایشان خیلی کم است درست نباشد، اما در ایران تعداد داوران خیلی زیاد است و همه تلاش می‌کنند به رده‌های بالا و جام جهانی برسند. به هر حال جزو مصوبه و اساسنامه کمیته داوران کشور است. در این بین اختلافی هم بین فیفا و AFC وجود دارد؛ AFC می‌گوید ترجیحا داور بالای 45 سال معرفی نکنید ولی فیفا و یوفا اعتقاد دارند می‌توانید داور بالای 45 سال هم داشته باشید، به شرط اینکه آزمون‌های بدنی و کتبی را به خوبی پاس کنند. در هر صورت اساسنامه فوتبال کشور این را می‌گوید. خیلی از داوران و کمک داوران دیگر هم بودند که به دلیل شرایط سنی دیگر در لیست نیستند. در ایران طبق روش آسیا عمل می‌شود که بالای 45 سال دیگر نه در داخل کشور می‌توانند قضاوت کنند و نه معرفی می‌شوند.»

راه ترقی


در ادامه از خسروی درباره نظر شخصی خودش درباره این قانون سوال کردیم و او در پاسخ گفت: «به نظر من تصمیم‌گیری در این موضوع بستگی به این دارد که یک داور در یک کشور به قدری تاپ کلاس و بزرگ باشد که جانشینی برای او نداشته باشیم یا خیر. ما الان 100 داور در لیگ برتر داریم که 50 نفر از آنها همیشه فعال هستند و اینها هم دوست دارند روزهای خوبی داشته باشند. در هر صورت در آن دوره آن تصمیم گرفته شد و در مجموع هم آن تصمیم به نفع آقای فغانی شد، به خصوص با حمایتی که شخص آقای کولینا از آقای فغانی دارد. البته در آن زمان تصمیم خیلی سختی بود؛ فغانی سلبریتی داوری ایران و دنیا بود اما گاهی اوقات آدم‌ها احساس خودشان را می‌کشند و می‌گویند طبق قانون عمل کنیم. شاید از نظر احساسی تصمیم درستی نبود اما تاکید می‌کنم که در نهایت به نفع ایشان شد، چون اگر در ایران مانده بود، نهایت تا 46 سالگی می‌توانست داوری کند.»
او در خصوص برنامه‌های کمیته داوران توضیح داد: «یکی از هدف‌های کمیته داوران فعلی این است که فضا را برای تمام داوران در کل کشور ایجاد کنیم. یک زمانی بود که بیش از 50 درصد داوران تهرانی بودند اما الان تهران حداقل سهم را در لیست بین‌المللی دارد. داورانی از مازندران، بوشهر، لرستان و ... به لیست بین‌المللی اضافه شدند و این موضوع باعث ایجاد انگیزه شد و داوران به دنبال این رفتند که زبان خود را قوی کنند و آمادگی جسمانی خود را بالا ببرند. در واقع گاهی اوقات تصمیمات ناراحت‌کننده‌ای گرفته می‌شود اما در مقابل می‌تواند نتیجه خیلی خوبی در آینده داشته باشد. امسال که می‌خواستیم لیست داوران را بدهیم، پنج کمک داور در یک سطح داشتیم که میلی‌متری جابجا می‌شدند. زمانی بود که دو نفر را نام می‌بردند و می‌گفتند کسی به اینها نمی‌رسد و اینها باید در لیست باشند، اما الان اینطور نیست، اما الان همه داوران می‌دانند که نفرات پشت سری به آنها نزدیک هستند.»
خسروی در پایان گفت: «شاید ما تا چند سال آینده نتوانیم یک فغانی رو کنیم اما یکباره 7-8 نفر تبدیل به داوران و کمک داورانی مطرح می‌شوند. البته بخشی از موضوع دست کمیته داوران است و بخش دیگر به کار داخل زمین برمی‌گردد. من یک زمانی کمک داور بودم و به من گفتند بیا سوت بزن؛ اولین سوت را که زدم، انواع و اقسام تهمت‌ها را شنیدم اما من در زمین باید خودم را نشان می‌دادم. ساختار کمیته داوران این است که بهترین‌ها را معرفی کند اما بهترین‌ها هم باید به مجامع بین‌المللی بروند و خودشان را نشان بدهند. در خارج از کشور کسی به کسی کمک نمی‌کند. من در تورنمنت‌های مهمی مثل جوانان جهان نیجریه، جام ملت‌های آسیا لبنان، المپیک آتن، فینال جام باشگاه‌های آسیا و ... بودم و در تمام این تورنمنت‌ها می‌دیدم که منتظر هستند که ما را خط بزنند اما سعی کردم خوب کار کنم و نمره خوب بگیرم. داوران باید احساس مسئولیت کنند و از این فضا استفاده کنند، چون معرفی داوران رفاقتی نیست و آیتم دارد.»

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/997914/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یوونتوس 2 بازیکنش را برای رسیدن به تونالی می‌فروشد

غیبت قهرمان المپیک در مرحله اول چرخه انتخابی تیم ملی؟

استقبال ایرالکو از استقلال با بازیکنان تیم زنان!

یکشنبه 7 بهمن، جنجالی‌ترین بازی نیم فصل!

فاتی در رئال مادرید، این تازه اولشه!

13 بازی سرنوشت‌ساز، مرگ و زندگی پرسپولیس!

زمان دربی برگشت مشخص شد؛ اولین تقابل گاریدو و موسیمانه در اسفند

خطیب نماز جمعه این هفته تهران مشخص شد

واکنش قالیباف به بغض امروز پزشکیان برای همسرش

دستیار رهبر انقلاب: در حال گذار به دولت پلتفرمی هستیم

روایتی از یک دیدار پدرانه

مراسم تقدیر از 2 بازیگر مشهور قبل از انقلاب

اذیت کردن وحید شمسایی بخاطر 25 سال برنج نخوردن!

موزیک ویدئوی «بدون تو هیچم» با صدای رضا یزدانی

از تلاش رضا صادقی برای جلوگیری از قصاص یک مادر تا انتشار غمگین‌ترین آهنگ زندوکیلی

2.2 میلیارد دلار برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی تامین ارز شد

سی‌ویکمین کپسول فضایی «دراگون» به زمین بازگشت

تاریخ چهار قرن ایران را در «ایرانشهر» بخوانید

برنامه محدودیت برق صنایع اعلام شد

دلیل تفاوت مبلغ سود دارندگان سهام عدالت چیست؟

توضیح مهاجرانی از تصمیمات جدید دولت در مورد افزایش قیمت ارز

اقدامات دولت برای جلوگیری از قاچاق 20 میلیون لیتری سوخت

عارف: اگر ناترازی برق را می‌توانیم با خواهش کمتر کنیم ناترازی آب را چه کار کنیم؟

نظارت بر بازار یلدا در سکو‌های مجازی

صادرات زعفران 26 درصد کاهش یافت

تکذیب اولتیماتوم هیئت‌مدیره به گاریدو

بالاترین ضریب تله‌پاتی در فوتبال ایران!

حضور کریم باقری، گاریدو و وحید امیری در مراسم خاکسپاری هوادار پرسپولیس

ضربات ایستگاهی برتر تاریخ لیگ برتر انگلیس

اگر فوتبال حرفه‌ای می‌خواهیم باید کاری کنیم خودش درآمد کسب کند

قانون خوبی برای حذف دلال‌ها نداریم

هوادار متمول در قدیم هم بود؟

نصب عجیب تورهای دروازه!

نظر علی اکبر طاهری درباره ماندن گاریدو در پرسپولیس

صعود تیم اسکیت رولبال ایران به نیمه نهایی قهرمانی آسیا

آیت‌الله جنتی: قانون اساسی نگاه متعالی نسبت به زنان دارد

دو پیام عذرخواهی رئیس‌جمهور از مردم برای مشکل ناترازی به روایت سخنگوی دولت

خلق لحظاتی خاص در همایش خانواده/ رئیس جمهور: اگر نتوانیم معیشت مردم را درست کنیم، خانواده را به هم میزنیم

پاسخ سخنگوی دولت به سوالی درباره تصویب FATF

یکی از بنیان‌گذاران حزب موتلفه اسلامی درگذشت

ویژه برنامه «بگو بخند» در شب یلدا و روز مادر

روزنامه‌نگار و منتقد سینما: «بهزاد خلج» آدم را یاد نیکلاس کیج می‌اندازد

ویدئویی از ساعد سهیلی و همسرش گلوریا هاردی

شور و هیجان جالب محمد بحرانی حین نوازندگی آهنگ بندری

زمان اعلام نتایج آزمون استخدامی مشخص شد

انفجار بادکنک‌های هلیومی در افتتاحیه آرایشگاه زنانه در اربیل عراق

جزئیاتی از دو واکسن جدید «روتاویروس» و «پنوموکوک» برای کودکان

دستگیری 3 هزار نفر به اتهام زمین‌خواری و جنگل‌خواری

ظفرقندی: افزایش ظرفیت پزشکی تا تکمیل زیرساخت‌ها متوقف شد

اعزام زائران عمره به مرز 80 هزار نفر رسید