محیط زیست به دنبال اخذ 30 درصدی عوارض آلایندگی
اجتماعی
بزرگنمايي:
راه ترقی - فارس / سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم منصوب گفت: به مجلس پیشنهاد دادیم که حداقل 30 درصد عوارض آلایندگی به سازمان برسد اما متأسفانه در گام اول، مجلس بازهم با پیشنهاد ما مخالفت کرد.
احمد طاهری، سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم در نخستین نشست تخصصی هفته هوای پاک که امروز در پژوهشکده محیطزیست و توسعه پایدار برگزار شد، گفت: بدون شک بازار کربن میتواند انگیزهای برای توسعه تجدیدپذیرها باشد و راهاندازی آن در کشور کمک زیادی به کاهش انتشار آلایندگی میکند.
وی درباره تخصیص بخشی از عوارض آلایندگی برای هزینهشدن در ارتقای شرایط محیطزیست کشور گفت: سازمان حفاظت محیطزیست هر ساله این پیشنهاد را به مجلس شورای اسلامی میبرد اما تاکنون نتیجهای نداشته است. امسال نیز قویتر از سالهای گذشته به مجلس پیشنهاد دادیم که حداقل 30 درصد عوارض آلایندگی به سازمان برسد و در جایی که باید هزینه شود اما متأسفانه در گام اول، مجلس بازهم با پیشنهاد ما مخالفت کرد اما همچنان پیگیر موضوع هستیم.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم تأکید کرد: عوارض آلایندگی به علت یک عارضه محیط زیستی دریافت میشود و بودجهای برای شهرداریها یا منبع درآمدی برای مدیریت شهری نیست و باید در محل رفع همان عارضه محیط زیستی هزینه شود.
طاهری اضافه کرد: خوشبختانه در حال حاضر در کشور این نگاه که رفتن به سمت تجدیدپذیرها باعث صرفهجویی در انرژیهای فسیلی میشود، شکلگرفته است و خود وزارت نفت برای برقیسازی یا توسعه تجدیدپذیرها پیشنهاد میدهد.
وی ادامه داد: بازار کربن سیستمی است که در آن مجوزهای انتشار گازهای گلخانهای، مانند دیاکسیدکربن، خریدوفروش میشوند؛ در این سیستم، دولتها یا نهادهای نظارتی سقفی برای میزان کل انتشار تعیین میکنند و مجوزهایی را به صنایع و نهادها اختصاص میدهند.
طاهری گفت: شرکتهایی که انتشارشان کمتر از سهمیه تعیین شده است، میتوانند مازاد مجوزهای خود را به شرکتهایی که نیاز به انتشار بیشتر دارند، بفروشند. این مکانیزم با تعیین قیمت برای کربن، صنایع را تشویق میکند تا با سرمایهگذاری در فناوریهای پاک و کاهش انتشار، هزینههای خود را کاهش دهند و به کاهش کلی گازهای گلخانهای کمک کنند.
-
شنبه ۲۹ دي ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۰:۴۲
-
۱۴ بازديد
-
-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1015777/