راه ترقی

آخرين مطالب

راغفر: دلار به بالای 110 هزار تومان می رسد اقتصاد

راغفر: دلار به بالای 110 هزار تومان می رسد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - دیده‌بان ایران /حسین راغفر، تحلیلگر اقتصادی با بیان این که منابع ارزی کشور برای واردات کالاهایی تخصیص می‌یابد که هیچ‌کدام اولویت اصلی کشور نیست، ولی منافع گروه‌های ذی‌نفع را تامین می‌کند، به دیده‌بان ایران گفت: دولت نقش تعیین‌کننده‌ای در تعیین قیمت ارز ندارد، این در حالی است که افزایش قیمت ارز، اصلی‌ترین محرک تورم در کشور است و فسادهای بسیار بزرگی را از قبل نوسانات ارزی در کشور رقم زده‌اند که منجر به شکل‌گیری کانون‌های بسیار قدرتمند اقتصادی و سیاسی شده و عملا دولت در تسخیر این کانون‌ها است؛ بنابراین این‌گونه نیست که بانک مرکزی یا وزیر اقتصاد بتواند جلوی افزایش قیمت ارز را بگیرد، ولی این کار را انجام ندهد. متاسفانه منافع ملی قربانی منافع الیگارش‌ها شده است.
در روزهای اخیر بازار ارز بیش از چند ماه گذشته متلاطم شده و با وجود این که قیمت دلار اکنون در حدود 88 هزار تومان نوسان می‌کند، اما این ارز آمریکایی طی این هفته حتی کانال 92 هزار تومان را هم لمس کرد. بازار ارز ایران این روزها در وضعیت کابوس‌واری به سر می‌برد که کارشناسان از ماه‌های قبل درباره آن هشدار داده بودند؛ بازاری که به‌شدت ترمز بریده است و در حال حاضر کسی حاضر نیست پاسخگوی این شرایط باشد. اگرچه وزیر اقتصاد به صراحت گفته که مدیریت بازار ارز برعهده بانک مرکزی است، اما شواهد این‌گونه نشان می‌دهد که کسی توان مدیریت این بازار را ندارد و بازار ارز بر تمام بازارها چیره شده است. حال آیا باید منتظر باشیم که قیمت دلار، صد هزار تومان را نیز رد کند؟
هیچ‌کدام از نهادهای اقتصادی مسئول، اختیار تصمیم‌گیری ندارند
این سوال را از حسین راغفر، تحلیلگر اقتصادی و عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا پرسیدیم و او نیز در گفت‌گو با خبرنگار دیده‌بان ایران، با اشاره به افزایش قیمت ارز و تاثیر مدیریت بانک مرکزی بر بازار ارز کشور، توضیح داد: در حال حاضر هیچ‌کدام از نهادهای مسئول اقتصادی در کشور، اختیار کافی و لازم را برای تصمیم‌گیری ندارند. اگر هم سیاستی را مطرح می‌کنند، بیشتر به دلیل توجیه مواضع غلطی است که اتخاذ کرده‌اند که متاسفانه دستور می‌گیرند و آن را اجرا می‌کنند.
وی افزود: این افراد و این مسئولان، تصمیم‌گیرنده نیستند و به وضوح می‌توان دید 8 میلیارد دلار برای واردات قطعات خودرو، 4 میلیارد دلار برای واردات طلا و 3.5 میلیارد دلار برای واردات خودروی دست دوم تخصیص می‌دهند که هیچ‌کدام اولویت اصلی کشور نیست، ولی منافع گروه‌های ذی‌نفع را تامین می‌کند. 
بانک مرکزی و وزارت اقتصاد نمی‌توانند جلوی افزایش قیمت دلار را بگیرند
راغفر در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: در حال حاضر هیچ کالایی نیست که با دلار 85 هزار تومانی وارد کشور شده باشد و همه کالاها با قیمت‌های گذشته وارد ایران شده‌اند که بسیار با نرخ امروز دلار فاصله دارد، اما بازهم این گروه‌ها با قیمت‌های سرسام‌آور به فروش می‌رسند. بنابراین، ذی‌نفع‌های گردن‌کلفت و پرقدرتی در این زمینه وجود دارند که صحنه‌گردان اصلی اقتصاد کشور هستند، اما مشکلات ارزی به اسم بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و ... تمام می‌شود.
این تحلیلگر اقتصادی تاکید کرد: این صحبت‌ها به این معنی نیست که مسئولان دولتی تقصیر ندارند، ولی نکته قابل توجه این است که به طور کلی، دولت نقش تعیین‌کننده‌ای در تعیین قیمت ارز ندارد، این در حالی است که افزایش قیمت ارز، اصلی‌ترین محرک تورم در کشور است و فسادهای بسیار بزرگی را از قبل نوسانات ارزی در کشور رقم زده‌اند که منجر به شکل‌گیری کانون‌های بسیار قدرتمند اقتصادی و سیاسی شده و عملا دولت در تسخیر این کانون‌ها است؛ بنابراین این‌گونه نیست که بانک مرکزی یا وزارت اقتصاد بتوانند جلوی افزایش قیمت ارز را بگیرند، ولی این کار را انجام ندهند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: بانک مرکزی هیچ نقشی در افزایش قیمت دلار و کنترل بازار ندارد. البته نه‌تنها بانک مرکزی، بلکه دولت نیز در این زمینه نقش تعیین‌کننده خاصی ندارد. در دولت قبل هم همین‌طور بود. دولت قبل هم اختیار تصمیم‌گیری نداشت و تغییر ماهوی در نظام تصمیم‌گیری اقتصادی از دولت قبل تا کنون پیش نیامده است. در 35 سال گذشته این فرآیند ادامه داشته و هر روز هم نقش مافیا قوت گرفته است.
منافع ملی، قربانی منافع الیگارش‌ها و مافیاها شده است
راغفر در پاسخ به این سوال که در چنین شرایطی، آیا دولت می‌تواند راهکاری را برای کنترل بازار ارز اجرا کند، به دیده بان ایران گفت: دولت در حال حاضر ارزی ندارد که بخواهد ارزپاشی کند. ارزپاشی‌ها را قبلا انجام داده‌اند و منافع ملی قربانی منافع الیگارش‌ها و مافیاها شده است و ارزی وجود ندارد که بخواهند با آن، بازار را مدیریت کنند. دولت کاره‌ای نیست، به نظر من، باید به مسئولین اصلی کشور این اخطارها و هشدارها را بدهند که ادامه این وضع، پایه‌های سیاسی کشور را تخریب خواهد کرد، پایه‌های اقتصادی و اجتماعی را هم مدت‌ها است تخریب کرده و از اینجا به بعد باید انتظار داشته باشیم پایه‌های سیاسی بیشتر از آن چیزی که تاکنون آسیب خورده، آسیب بخورد. مساله بسیار روشن، این است که باید بین بقای خودشان یا بقای مافیاها و الیگارش‌ها تصمیم بگیرند و یک کدام را انتخاب کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا ادامه داد: آن‌طور که نشان داده می‌شود، دولتی‌ها اصلا اختیاری ندارند که تصمیم بگیرند. با تصمیماتی که در مورد تخصیص ارز در کشور گرفته می‌شود، معلوم است که اختیاری ندارند. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند باید آسیب‌های سیاسی را هم مسئولین اصلی کشور برعهده بگیرند.
قیمت دلار به 100 هزار تومان و بیشتر هم می‌رسد/ وضعیت بازار ارز، خوراک براندازی است
راغفر در پایان با اشاره به این که قیمت ارز به صد هزار تومان و بیشتر از آن هم می‌رسد، بیان کرد: شواهدی برای این اتفاق وجود دارد. در حال حاضر 4 میلیارد دلار طلایی را که از خارج وارد کرده‌اند، با نرخ دلار 110 و 120 هزار تومان می‌فروشند. وقتی این طلا را به سکه تبدیل می‌کنیم، نرخ دلار تقریبا 110 هزار تومان محاسبه می‌شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با این شرایط دلار به بالای 110 هزار تومان می رسد این اوضاع فاجعه است. به نظر من این‌ها خوراک براندازی است و عناصر خارجی هم به‌شدت در این حوزه فعال هستند. عناصر و مزدوران‌شان چه در رسانه‌ها و چه در کانون‌های دانشگاهی و مراکز تصمیم‌گیری کشور قویاً فعال هستند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1031172/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسامی پذیرفته‌شدگان بر اساس سوابق تحصیلی کنکور 1403 اعلام شد

سارق 110 میلیاردی دستگیر شد

چرا مگس‌ها جذب انسان می‌شوند؟

برخیز تا یک سو نهیم

تسنیم: پیش‌فروش سکه با قیمت 60 میلیون تومان

حقوق ناکافی کارگران؛ درماندگی در درمان

گزارش زنده؛ شمس آذر 0-1 استقلال

ضربه رامین رضاییان با واکنش فروزان راهی کرنر شد

موقعیت عالی گلزنی برای استقلال که زبیر نیک‌نفس از دست داد

موقعیتی که استقلالی‌ها درون محوطه جریمه شمس آذر اعتقاد به خطای پنالتی داشتند اما داور پنالتی نگرفت

گل اول استقلال به شمس آذر توسط آزادی

روزبه مانع از سریع‌ترین گل دریافتی استقلال

اولین گل آزادی در استقلال؛ شاید صعود

قطر تهدید به ترک پی‌اس‌جی کرد

پزشکیان در نیروگاه اتمی بوشهر

ادعای رسانه‌های آمریکایی درباره ماجراجویی تازه اسرائیل علیه ایران

«روز صفر» در فرانسه روی صحنه می‌رود

انتشار تیزر فصل جدید «محفل» ویژه ماه مبارک رمضان

«پیرپسر» و «لاک‌پشت» اکران می‌شوند/ توقیف معنایی ندارد!

جشن‌های نیمه شعبان در قاب تلویزیون

واکنش حسین علیزاده به تقدیم یک روز از جشنواره به او

آهنگ شاد مازندرانی در برنامه «هزار و یک»

جولان کلاهبرداران در امور مالی

نتایج نهایی تکمیل ظرفیت پذیرش بدون آزمون سال 1403 اعلام شد

تثبیت فناوری ساخت ابرترانسفورماتور‌ها در کشور

«معجزه عین صاد» روانه بازار نشر شد؛ رمانی درباره علی صفایی حائری

بازگشت کالابرگ و ادامه چالش ارز ترجیحی

نرخ بلیت قطار تهران - وان اعلام شد

گرم کردن سیدحسین حسینی قبل از شروع بازی

دانشگر سپاهان را نه نفره کرد

نیمکت عجیب استقلال برای بازی با شمس‌آذر

هوادار جنجالی سپاهان بازداشت شد

متاسفم ولی از اخراج ژاوی پشیمان نیستم

ترکیب شمس‌آذر برابر استقلال با دو تغییر

یحیی با 4 تغییر از شکست تلخ به حذفی رسید

گزارش زنده؛ شمس آذر 0-0 استقلال

سردار سلیمانی: انقلاب اسلامی سلطنت موروثی را در ایران ریشه‌کن کرد

فعال اصولگرا: مغزهایی که گفته می‌شود از کشور مهاجرت کردند، دارند توالت می‌شویند

خاطرات هاشمی 25 بهمن سال 80؛ روحانی در خانه رفسنجانی چه گفت؟

راسل کرو زندانبان ایتن هاوک می‌شود!

زیبا صدایم کن انسانی است نه سیاسی!

نظر فریدون جیرانی درباره فیلم «پیرپسر» به کارگردانی اکتای براهنی

فیلم «آنورا» از رقبایش فاصله گرفت؛ مدعی اصلی اسکار

سوقصد به جان سلمان!

گلایه بهنام بانی از آلودگی هوا و مشکلات اقتصادی مردم

هشدار سازمان امداد و نجات به کوهنوردان؛ از صعود به ارتفاعات اجتناب کنید

ولنتاین؛ تهاجم یا جایگزینی فرهنگی؟

هوش مصنوعی رایگان چینی به بازار می‌آید

مولانا میگه زندگی یک کیسه ست...

راغفر: دلار به بالای 110 هزار تومان می رسد