راه ترقی

آخرين مطالب

حسگرهای کوانتومی کم‌هزینه برای بهبود بررسی باتری خودروهای الکتریکی دانش

حسگرهای کوانتومی کم‌هزینه برای بهبود بررسی باتری خودروهای الکتریکی
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /حسگرهای کوانتومی ارزان‌قیمت، تغییرات کوچک را در میدان مغناطیسی تشخیص می‌دهند و می‌توانند به شناسایی مشکلات اولیه باتری در خودروهای الکتریکی کمک کنند.
تشخیص کوچک‌ترین تغییرات در میدان‌های مغناطیسی یک چالش باورنکردنی به شمار می‌رود، اما این یک کار حیاتی با پیامدهای بزرگ برای همه زمینه‌ها از تشخیص پزشکی گرفته تا فناوری خودروهای الکتریکی است. حتی جابه‌جایی‌های کوچک در میدان‌های مغناطیسی می‌توانند مشکلات پنهان مانند نشانه‌های اولیه خراب شدن باتری‌ها را پیش از این که آسیب جدی به آنها وارد شود، آشکار سازند.
به نقل از ادونسد ساینس نیوز، پژوهشگران ژاپنی یک نوع جدید از حسگر کوانتومی ابداع کرده‌اند که می‌تواند این تغییرات ظریف را با دقت فوق‌العاده اندازه‌گیری کند. این حسگرها با استفاده از اصول مکانیک کوانتومی می‌توانند زمینه‌هایی را مانند پزشکی، انرژی و علم مواد متحول کنند.
از جمله امیدوارکننده‌ترین این حسگرها، انواع مبتنی بر «نیتروژن- تهی‌جایی مرکزی»(Nitrogen-vacancy center) هستند که در الماس یافت می‌شوند. نیتروژن- تهی‌جایی مرکزی همان طور که از نامش پیداست، یک جای خالی در ساختارهای کریستالی است که در کنار یک اتم نیتروژن جایگزین اتم کربن در شبکه الماس ایجاد شده است.
«موتسوکو هاتانو»(Mutsuko Hatano) پژوهشگر «مؤسسه علوم توکیو»(Science Tokyo) و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: حسگرهای کوانتومی مبتنی بر الماس دارای مزایایی در محدوده دینامیکی گسترده، حساسیت بالا و طیف گسترده‌ای از کاربردها هستند.
تعامل بین اتم نیتروژن اضافه‌شده و شبکه کربن اطراف، حالت‌های کوانتومی منحصربه‌فردی را برای الکترون‌های اطراف فضای خالی ایجاد می‌کند. حساسیت این حالت‌ها به میدان‌های مغناطیسی همان چیزی است که مراکز را به حسگرهای استثنایی میدان مغناطیسی تبدیل می‌کند.
هنگامی که مراکز خالی با نور لیزر سبز روشن می‌شوند، فلورسانس قرمز را ساطع می‌کنند که شدت آن بسته به قدرت میدان مغناطیسی تغییر می‌یابد. با اندازه‌گیری روشنایی این نور قرمز می‌توان قدرت میدان مغناطیسی را با دقت قابل توجهی تعیین کرد.
به رغم قابلیت‌های حسگرهای کوانتومی از جنس الماس، افزایش تولید آنها برای استفاده تجاری به دلیل هزینه‌های بالا و پیچیدگی‌های ساخت، دشوار بوده است. علاوه بر این، اگرچه الماس‌های طبیعی در دسترس قرار دارند، اما اغلب بسیار گران هستند و ناخالصی شیمیایی ایده‌آل را برای چنین کاربردهایی ندارند. حسگرهای کیفیت بالا معمولا با رسوب اتم‌های کربن روی یک بستر الماس، به صورت لایه‌لایه و با استفاده از گازی تولید می‌شوند که توسط امواج مایکروویو به اتم‌ها تجزیه می‌شود. این فرآیند، یک شبکه کریستالی کاملا منظم را تولید می‌کند که برای یک حسگر دقیق ضروری به شمار می‌رود، اما این فرآیند زمان‌بر و گران است.
هاتانو و گروهش برای کاهش هزینه و پیچیدگی تولید حسگرهای الماس، یک فرآیند تخصصی را برای توسعه الماس ابداع کردند. در این روش، لایه‌های الماس روی یک بستر غیر الماس قرار می‌گیرند و این کار، هزینه‌های تولید را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.
در مرحله خاصی از تشکیل الماس که یک شبکه کریستالی بسیار منظم ایجاد شده بود، نیتروژن به مخلوط گاز وارد شد. نیتروژن با شبکه الماس در تعامل قرار گرفت و مراکز خالی نیتروژن هم‌تراز و یکنواختی را ایجاد کرد که از طریق تحلیل دقیق میکروسکوپی تأیید شدند.
بررسی باتری خودروهای الکتریکی
حساسیت استثنایی حسگرها به میدان‌های مغناطیسی همراه با روش جدید و کارآمد تولید توسعه‌یافته توسط هاتانو و گروهش، حسگرها را به یک گزینه ایده‌آل برای نظارت بر جریان‌های الکتریکی در باتری‌ وسایل نقلیه الکتریکی تبدیل می‌سازد و به طور قابل ‌توجهی به پیشرفت راه‌حل‌های انرژی پاک کمک می‌کند. همان طور که جریان از باتری منتشر می‌شود، میدان مغناطیسی ایجاد می‌کند. به حداقل رساندن خطای اندازه‌گیری می‌تواند قابلیت اطمینان باتری را به حداکثر برساند.
این گروه پژوهشی، حسگرهای خود را با ساختن مجموعه‌ای آزمایش کردند که موتور یک خودروی الکتریکی واقعی را شبیه‌سازی می‌کند و قرار دادن حسگرها در داخل آن را برای نظارت بر انحراف میدان مغناطیسی از مقادیر دقیق مورد بررسی قرار می‌دهد. انحراف میدان مغناطیسی می‌تواند به شارژ/دشارژ بیش از اندازه باتری یا سایر مشکلات مؤثر بر عملکرد و طول عمر آن منجر شود.
نتایج این کار چشمگیر بودند، زیرا حسگرها با هزینه بسیار کمتری نسبت به سایر حسگرها ساخته شدند. همچنین، حسگرها قادر به شناسایی کوچک‌ترین نوسانات در جریان بودند و امکان شناسایی هرگونه انحراف را از مصرف بهینه برق سیستم فراهم می‌کردند.
اگرچه بررسی‌های آزمایشگاهی، نتایج استثنایی را به همراه داشتند، اما پژوهشگران اذعان کردند که شرایط دنیای واقعی، چالش‌های بیشتری را به همراه خواهند داشت.
هاتانو گفت: ما قصد داریم تا چند سال دیگر آزمایش میدانی حسگرهای کوانتومی الماس را در حال راندن یک وسیله نقلیه الکتریکی انجام دهیم. نویز زیاد در یک محیط عملی ممکن است حساسیت و دقت حسگر کوانتومی را محدود کند. با وجود این، افزایش شدت سیگنال حسگر که با تابش پرتو الکترونی به حسگر الماس می‌توان به آن دست یافت و همچنین افزایش تعداد مراکز خالی نیتروژن و بهبود کارآیی جمع‌آوری فلورسانس با بهبود اپتیک، بر این امر غلبه خواهد کرد.
این پژوهش در مجله «Advanced Quantum Technologies» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1034183/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سخنگوی صنف جایگاه‌داران: در 10 سال گذشته به دلیل اجرا نشدن دو طرح، حداقل 20 میلیارد دلار زیان داشتیم

علت تاخیر چندین ساعته پرواز تهران - بوشهر اعلام شد

شعبده بازی تارا در بازار خودرو

اما و اگرهای واگذاری ایران‌خودرو

شرط جدید و عجیب ماتزاری برای استقلال؛ هشت دستیار با خودم می آورم!

آخرین سوتی های جواد خیابانی و محمدرضا احمدی!

به وقت فیگور گرفتن ابراهیم تهامی!

بازی با پرسپولیس کار دست شکاری داد

اقدام شایسته استقلال قبل از ترک احمد بن علی

تکذیبیه اتلتیکو؛ هیچ ارتباطی با داور جنجالی نداریم

وقتی بازیکن تیم محبوبت را با فوق‌ستاره‌ها هم معاوضه نمی‌کنی

چالش دشوار گایزکا مندیتا برای انتخاب بهترین هافبک تاریخ اسپانیا

بهترین سیوهای دروازه‌بانان در دور برگشت مرحله پلی‌اف لیگ قهرمانان 25-2024

رئیس جمهور: ترامپ میخواهد چکار کند؟ آینده را ما درست خواهیم کرد

سرلشکر سلامی: اسرائیل بدون آمریکا واقعیت پیدا نخواهد کرد

واکنش پزشکیان پرسش‌کنندگان: اگر بخواهید سوال کنید باز شقشقیه من را بهم میزنید!

گزارش الجزیره درباره دلایل پشت پرده سفر امیر قطر به ایران

پزشکیان: اگر عزتمندانه بیایند با آنها گفتگو میکنیم

ماجرای بازیگر شدن حسین عابدینی

وقتی با رفیقات برنامه دعوا میچینی

سریال ذهن زیبا ، زندگینامه پروفسور بهاروند؛ پدر علم دانش‌های بنیادی ایران

رونمایی رضا نیکخواه از نوه اش

گزارش خبرنگار صداوسیما از تمرین سراسری زلزله در شهر تهران

با دستور رئیس جمهور پروژه‌های مسکن مشارکتی شهر جدید اندیشه افتتاح شد

ضرب شست قانون به قاچاقچیان

ترافیک سنگین در تمامی محورهای شمالی

پرداخت مطالبه‌های داروسازان آغاز شد

زمین‌لرزه فرضی پایتخت را لرزاند

پزشکیان: ما روش آموزش رو در مدارس تغییر خواهیم داد

پیش‌بینی آب و هوای تهران، یخبندان در راه است

فرودگرِ جالب blue ghost

زمین از نگاه ایستگاه فضایی در شب

شاعرانه/ برکن دل از کسی که دلش مایل تو نیست

شاعری که زیر بار پیشنهاد حکومت نرفت!

جولانی با سوریه چه می‌کند؟

ترامپ پایان جنگ سرد را کلید زد؟

جدال بر سر جانشینیِ امپراتوری رسانه ای خانوادگی

از مردم هم حمایت کنید آقای رئیس‌جمهور!

استراتژیست آمریکایی مطرح کرد: چرا عربستان؟

ژاپن چگونه ژاپن شد؟

عبده تبریزی: بازار ارز توافقی به تک‌نرخی شدن ارز کمک قابل توجهی می‌کند

واردات میلیون ٢١١ تن کالای اساسی از ابتدای سال

نیمار: لامین یامال خیلی شبیه من بازی می‌کند

برناردو: تغییر باشد برای آخر فصل، به پپ اعتماد داریم

هالند: همیشه نمی‌توان برنده شد، دوباره بلند می‌شویم

ستاره‌های سابق سرخابی‌ها در مسیر مربیگری

پزشکیان: ترامپ نمیتواند مارا تحریم کند اگر ما ذهن و باور خودمان را تحریم نکنیم

اطمینان خاطر معاون رئیس جمهور درباره نتیجه استیضاح وزیر اقتصاد

وزیر دفاع: ذات ماهیت انقلاب اسلامی، مخالفت با رژیم صهیونیستی است

قدرت آتش شبانه نیروی زمینی سپاه علیه اهداف از پیش تعیین شده