راه ترقی

آخرين مطالب

لاوروف به قصد میانجی‌گری به تهران آمد؟ گفتگو

لاوروف به قصد میانجی‌گری به تهران آمد؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
عباس عراقچی در کنفرانس خبری مشترک با لاوروف گفت: «تا زمانی که فشار حداکثری به این شکل ادامه داشته باشد، هیچ‌گونه امکان مذاکره مستقیم با ایالات متحده وجود ندارد.»
 یک روز پس از آنکه واشنگتن تحریم‌های جدیدی را علیه صنعت نفت ایران اعمال کرد، وزیر امور خارجه ایران، عباس عراقچی، پس از دیدار با همتای روسی خود، سرگئی لاوروف، اعلام کرد که تهران تحت فشار ایالات متحده تسلیم نخواهد شد.
 سفر یک روزه لاوروف به تهران در 25 فوریه، یک هفته پس از نخستین گفت‌وگوهای سطح بالا بین مسکو و واشنگتن در سه سال گذشته صورت گرفت. این مذاکرات که در 18 فوریه در عربستان سعودی برگزار شد، امیدها به از سرگیری روابط بین روسیه و ایالات متحده پس از افزایش تنش‌ها به دنبال حمله مسکو به اوکراین در سال 2022 را افزایش داده است.
احتمال بهبود روابط روسیه و ایالات متحده نگرانی‌هایی در ایران به وجود آورده است، که ممکن است مسکو برای احیای روابط با واشنگتن تهران را رها کند. در عین حال، برخی در تهران امیدوارند که مسکو بتواند میانجی‌گری کرده و بن‌بست میان ایران و ایالات متحده را پایان دهد.
عباس عراقچی در کنفرانس خبری مشترک با لاوروف گفت: «تا زمانی که فشار حداکثری به این شکل ادامه داشته باشد، هیچ‌گونه امکان مذاکره مستقیم با ایالات متحده وجود ندارد.»
سفر لاوروف یک روز پس از آن صورت گرفت که واشنگتن دور جدیدی از تحریم‌ها را علیه صنعت نفت ایران اعمال کرد.
در کنفرانس خبری مشترک، لاوروف گفت که اقدامات دیپلماتیک برای حل مسائل مربوط به برنامه هسته‌ای ایران همچنان روی میز قرار دارد.
جایگاه ایران در مذاکرات روسیه و آمریکا
احتمال بهبود روابط میان واشنگتن و مسکو نگرانی‌هایی در تهران برانگیخته است، چرا که برخی در ایران بر این باورند که این تحولات می‌تواند بر ایران تأثیر بگذارد.
روزنامه جمهوری اسلامی در 25 فوریه هشدار داد که ممکن است «توافق بزرگی» میان واشنگتن و مسکو صورت گیرد که در نتیجه آن روسیه «چشم خود را بر روی هرگونه اقدام نظامی احتمالی ایالات متحده علیه ایران ببندد.»
روزنامه اعتماد در این هفته اشاره کرد که ممکن است لاوروف پیامی از واشنگتن به همراه داشته باشد که شامل پیشنهادهایی برای کاهش تنش‌ها میان ایران و ایالات متحده و فراهم آوردن زمینه برای دور جدیدی از مذاکرات بین این دو کشور باشد.
این روزنامه همچنین گفت که هدف از سفر لاوروف به ایران می‌تواند آشنایی با مواضع تهران پیش از ملاقات احتمالی میان ترامپ و رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، در آینده باشد.
با وجود بی‌اعتمادی عمیق، تهران و مسکو از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه 2022 و تحمیل مجموعه‌ای از تحریم‌های غربی به روسیه، روابط نزدیک‌تری پیدا کرده و همکاری‌های نظامی خود را تقویت کرده‌اند.
برخی دیگر از تحلیلگران ایرانی می‌گویند که بهبود روابط میان ایالات متحده و روسیه می‌تواند فرصتی برای تهران باشد.
عبدالرضا فراجی‌راد، تحلیلگر مقیم تهران، در مصاحبه‌ای با اعتماد گفت که سفر لاوروف به ایران در شرایط «بن‌بست» میان تهران و واشنگتن صورت می‌گیرد و همزمان چالش‌های اقتصاد ایران در حال بدتر شدن است.او افزود: «اگر روسیه بتواند به عنوان میانجی بین تهران و واشنگتن عمل کند، می‌تواند یک پیشرفت مثبت تلقی شود.»
همچنین به نوشته اینتلی‌نیوز، مسئله هسته‌ای یکی از موضوعات اصلی گفتگو با لاوروف بود. عراقچی گفت که ایران روسیه را از مذاکرات اخیر خود با سه کشور اروپایی در ژنو آگاه کرده و بر هماهنگی با مسکو و پکن تأکید کرد.
عراقچی با قاطعیت گفت: «در مورد مذاکرات هسته‌ای، موضع ما واضح است. ما تحت فشار، تهدید و تحریم مذاکره نخواهیم کرد.»
لاوروف نیز گفتگو درباره مسئله هسته‌ای را تأیید کرد و از راه‌حل‌های دیپلماتیک به جای استفاده از زور یا تهدیدات حمایت کرد.
وی گفت: «مسکو معتقد است که ظرفیت دیپلماسی هنوز وجود دارد و باید به‌طور مناسب از آن استفاده شود»، و تأکید کرد که بحران توسط ایران ایجاد نشده است.
ترغیب ایران به دادن امتیاز
تحلیلگران گمانه‌زنی می‌کنند که سفر لاوروف به تهران ممکن است بخشی از تلاش گسترده‌تر برای میانجی‌گری بین ایران و ایالات متحده باشد، به طوری که روسیه ممکن است ایران را به دادن امتیازاتی در برنامه هسته‌ای و سیاست‌های منطقه‌ای خود ترغیب کند.
رضا تقی‌زاده، فعال سیاسی ایرانی مقیم گلاسگو، در پستی در ایکس ادعا کرد: «هدف لاوروف در تهران این است که در ازای جلوگیری از حمله نظامی اسرائیل و قطع صادرات نفت، تهران را به تعطیل کردن برنامه هسته‌ای و محور مقاومت وادار کند. لاوروف پیام ترامپ را با خود آورده است و مجری سیاست هویج و چماق رئیس‌جمهور آمریکا است».
در همان کنفرانس خبری، عراقچی بر حمایت ادامه‌دار ایران از محور مقاومت تأکید کرد.وی گفت: «ما معتقدیم که گروه‌های مقاومت برای یک هدف عادلانه و درست می‌جنگند و مبارزه آن‌ها در هر شکلی که انتخاب کنند، مورد حمایت ایران است.»

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1038066/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلاصه بازی اینتر 2 - لاتزیو 0

گل سوم اتلتیکومادرید به بارسلونا توسط مارکوس یورنته

گل چهارم اتلتیکومادرید به بارسلونا توسط الکساندر سورلوث

گل دوم اینتر به لاتزیو توسط هاکان چالهان اوغلو در دقیقه 77

گل چهارم چلسی توسط کوکوریا؛ چلسی 4-0 ساوتهمپتون

گل چهارم بارسلونا به اتلتیکومادرید توسط لواندوفسکی

صعود اینتر به نیمه‌نهایی در حضور کامل طارمی

گل سوم بارسلونا به اتلتیکومادرید توسط اینیگو مارتینس

فرار خطرناک طارمی؛ اینتر 1-0 لاتزیو

رئیس فراکسیون حزب الله درباره پروازهای ایران چه گفت

کارشناسی داوری بازی استقلال - نساجی

گل اول چلسی توسط انکونکو ؛چلسی 1-0 ساوتهمپتون

گل اول بارسلونا به اتلتیکومادرید توسط پدری

جانشین بوژوویچ در استقلال خوزستان مشخص شد

گل دوم بارسلونا به اتلتیکومادرید توسط کوبارسی

صحبت‌های فرشته کریمی در مورد پرسپولیس: هیچوقت علاقه ام را پنهان نکردم

علی آبادی: ترجیح دادم قبل انتخابات نشستی برگزار نشود تا حاشیه‌ای به وجود نیاید

گل دوم چلسی توسط نتو ؛ چلسی 2-0 ساوتهمپتون

گل سوم چلسی توسط کولویل ؛چلسی 3-0 ساوتهمپتون

روایت جلیلی از جلسه 2 روز قبل از انتخابات ریاست جمهوری در مشهد

اظهارنظر نماینده مجلس درباره قیمت بنزین برای سال آینده

محسن ربیع خواه : آقای کارتال در پرسپولیس هنوز به ثبات نرسیده است

امین منوچهری: استقلال می تواند النصر را ببرد

انتقاد عابدینی از کتمان دریافت حقوق دلاری توسط تاج

ماجرای انصراف محمدنبی از نایب‌رییسی عابدینی!

تکرار چینش فراموش شده پرسپولیس در دربی‌ با کارتال!

عابدینی: این 2 روز تعطیلی، کمر من را شکست!

عزیزی‌خادم: برای انتخابات، هیچ مشروعیتی قائل نیستم

والیبال اروپا بدون انگاپت شد

شوخی جالب امیر عابدینی با عادل فردوسی‌پور؛انگار دارم با دیوار حرف می‌زنم!

گل اول اتلتیکومادرید به بارسلونا توسط خولین آلوارس

اظهارات جلیلی درباره جلسه جنجالی روز قبل از انتخابات ریاست جمهوری

خروج‌ پرواز از باند فرودگاه‌ مشهد صحت داشت؟

«فشارحداکثری» اسم رمز عملیات جنگی است

قانونی برای حذف؟

لاوروف به قصد میانجی‌گری به تهران آمد؟

افزایش هشدارها درباره فروش متری مسکن در تهران

پیش بینی قیمت طلا و سکه 8 اسفند 1403

واکنش سریع بورس به یک شایعه پتروشیمیایی؛ آخرین تحلیل از نوسانات بورس

وفاق سکه و‌ دلار در بازار تمام شد

مهندسی انتخابات، از زبان علی کفاشیان

کفاشیان: اگر الان رییس فدراسیون بودم، مقابل دخالت‌ها، ایستادگی می‌کردم

ردصلاحیت شدن، بد هم نیست!

دلایل تساوی های متوالی دربی از زبان امین منوچهری بازیکن اسبق استقلال

تاج از AFC حقوق می‌گیرد؟

مترجم جدید پرسپولیس به کارتال معرفی شد

گل دوم النصر توسط مانه در دقیقه 90+10

دلایل ناکامی های این فصل استقلال از زبان امین منوچهری بازیکن اسبق استقلال

استقبال ویژه هواداران بارسلونا از اتوبوس تیم پیش از دیدار حساس با اتلتیکو در نیمه‌نهایی کوپادل‌ری

جانشین هاشمی‌نسب در دربی مشخص شد