راه ترقی

آخرين مطالب

هزینه 10 میلیارد دلاری ترکیه برای دفاع از ارزش لیر! اقتصاد

هزینه 10 میلیارد دلاری ترکیه برای دفاع از ارزش لیر!
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /بر اساس محاسبات اقتصاددانان، بانک مرکزی ترکیه پس از سقوط شدید ارزش لیر در چهارشنبه گذشته، حدود 10 میلیارد دلار هزینه کرد و اقدامات نقدینگی را برای محدود کردن نوسانات و کاهش تقاضای ارزی انجام داد.
بازار سهام ترکیه هفته گذشته در واکنش به بازداشت اکرام امام اوغلو، شهردار استانبول و رقیب سیاسی اصلی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، بدترین هفته خود از زمان فروپاشی بانک برادران لیمن در سال 2008 را تجربه کرد.
ارزش لیر، سهام و اوراق قرضه ترکیه از چهارشنبه هفته گذشته که مقامات ترکیه، امام اوغلو را بازداشت کردند، به شدت ریزش کرده‌اند. در واکنش به این اقدام که مخالفان دولت ترکیه، آن را تلاش برای کودتا خواندند، تظاهرات آغاز شد و هزاران نفر در سراسر این کشور راهپیمایی کردند.
شاخص «بیست-100» بورس استانبول، روز جمعه، 7.82 درصد کاهش داشت و شاخص بانکی، 9.37 درصد سقوط کرد. این شاخص، 15 درصد افت هفتگی ثبت کرد که بزرگترین کاهش آن از زمان بحران مالی جهانی در اکتبر سال 2008 است.
در حالیکه لیر ترکیه، 38.0050 در برابر دلار آمریکا معامله شد و نسبت به روز پنجشنبه ثابت بود و بالاتر از رکورد پایین 42 لیر در برابر هر دلار در روز چهارشنبه بود، اما ارز ترکیه از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون، 6.7 درصد از ارزش خود را از دست داده است.
بازار
بانک مرکزی ترکیه علاوه بر اینکه 10 میلیارد دلار برای حمایت از ارزش لیر فروخت، اقداماتی دیگه برای محدود کردن نوسان و کاهش تقاضا برای ارز انجام داد. انتظار می‌رود این اقدامات، هزینه‌های تامین مالی را افزایش دهد که می‌تواند ترازنامه بانک‌ها را سنگین کند و نرخ بهره وام را بالاتر و در عین حال حجم اعتبار را کاهش دهد.
مهمت شیمشک، وزیر دارایی ترکیه، روز جمعه، نوسانات بازار را موقت خواند و گفت: اقدامات لازم در حال انجام است. شیمشک که با اعضای هیئت مدیره انجمن بانکداری ترکیه (TBB) در یک ضیافت شام دیدار کرد، اظهار کرد که برنامه اقتصادی ترکیه، با قاطعیت اجرا می‌شود و دولت، ابزارهای لازم را در اختیار دارد.
بانک مرکزی ترکیه قول داده بود در صورت پیش‌بینی وخامت قابل توجه و مداوم تورم، سیاست‌های پولی سخت‌گیرانه‌تری را اتخاذ کند. بر اساس داده ها، نرخ بهره شبانه، پنجشنبه گذشته، با 134 واحد افزایش، به 43.64 درصد رسید.
بر اساس گزارش رویترز، این تحولات، امیدها برای کاهش نرخ بهره بانک مرکزی در جلسه بعدی که برای 17 آوریل برنامه ریزی شده بود را از بین برد.
 با کاهش تورم، بانک مرکزی، نرخ سیاستی خود را از دسامبر، به میزان 750 واحد کاهش داد و به 42.5 درصد رسانده بود. قبل از چهارشنبه گذشته، سرمایه گذاران انتظار داشتند که چرخه تسهیل سیاست پولی، در طول سال جاری ادامه یابد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1050764/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آخرین وضعیت قیمت برنج خارجی در بازار

عراقچی: احیای برجام به شکل فعلی به صلاح ما نیست

چهره‌هایی که راه را باز کردند؛ تئاتر شهر «هنرمند» فراموش شده است!

کیفیت هوای پایتخت «قابل قبول» شد

پیش‌بینی تداوم بارش باران در برخی نقاط ایران

پیش بینی رئیس بانک مرکزی درباره نرخ تورم در سال آینده

واکنش مقام دولت روحانی به اظهارات نماینده ترامپ: ظاهرا «مسیری تازه» در رابطه ایران و آمریکا آغاز شده است

تلویزیون سوم فروردین چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

ابهام خطرناک درباره توافق پوتین - ترامپ درباره ایران

تکذیب شایعات درباره خانواده یکی از مقامات ارشد سپاه

عاقبت بازیگوشی و شکنجه شدن روح در برزخ!

شنونده «روزای بهتر» با صدای سینا حجازی باشید

آزادراه تهران - شمال و کرج - چالوس باز شد

(3 فروردین) آخرین وضعیت آب و هوا و ترافیک راه‌ها؛ آزادراه تهران - شمال و کرج - چالوس باز شد

شماره‌های ضروری و امدادی که در مواقع بحرانی باید بدانید

10٫000٫000٫000٫000٫000٫000 دلار در آسمان شناور است!

شعر سنایی برای امام علی (ع)

ترامپ می‌تواند در انتخابات بعدی آمریکا دوباره نامزد شود؟

شروع شاگردان حسینی برای تراکتور

سیوهای برتر دور برگشت یک هشتم نهایی لیگ کنفرانس

سیو برتر هفته 26 لیگ برتر پرتغال 2024/25

محرومیت در کمین 7 بازیکن تیم ملی!

واکنش جالب رونالد کومان به کری نیکو ویلیامز

وینیسیوس جونیور دو چهره متفاوت دارد

حذف چهار صفر از واحد پول امسال نهایی می‌شود؟

شکسته‌ شدن رکورد حمید سجادی پس از 36 سال

آخرین تمرین ازبکستان بدون ستاره استقلال

سانحه تلخ برای استاد دانشگاه و خانواده اش

خط‌ونشان کریستیانو رونالدو برای ستاره دانمارک

گل برتر هفته 26 لیگ برتر پرتغال 2024/25

شبیه‌سازی گل صعود به جام جهانی برای سردار!

جولان جوان یزدی در تمرین تیم ملی!

شادی‌های به یاد ماندنی در تاریخ لیگ برتر انگلیس

روبرتو مارتینز: نباید از رونالدو ناعادلانه انتقاد کنید

دیدار مدیر کل بنیاد مازندران از سه خانواده سه شهیدی

دیدار مدیر عامل بیمه دی کشور و مدیر کل بنیاد مازندران با والدین شهید گشت نورد در ساری

سیلی زدن در این دنیا و یخ زدن دست در عالم روح

بردن آبروی دیگران و عذاب کشیدن روح در عالم غیب

ویژه‌های حوادث/ تجاوز وحشیانه 3 پسر به دو دختر نوجوان

محققان: داشتن پسر می‌تواند باعث پیری سریع‌تر مغز والدین شود

شعری از سمانه خلف‌زاده، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

خیز جوان‌های سپاهان برای پوشیدن پیراهن مسابقه!

با چهار تغییر آلمان را شکست می‌دهیم

گزارشی از اولین اردوی تیم ملی کشتی فرنگی برای آمادگی برای مسابقات قهرمانی آسیا

آشنایی آرش میرباقری دوچرخه سوار جوان تیم ملی که آماده حضور در مسابقات توردوفرانس می‌شود

قانون جریمه در آوردن پیراهن در فوتبال چه زمانی به تصویب فیفا رسید؟

گزارشی از توسل ورزشکاران به ائمه اطهار در شب بیست و یکم رمضان

دلا فوئنته: بازی‌مان با هلند در حد فینال یورو است!

روایت معاون پزشکیان از عیدی دادن‌ها و دیدوبازدیدهای سیاسی امسال

روایت مخالفان جمهوری اسلامی و موافقان مذاکره دربارۀ نامۀ ترامپ