راه ترقی

آخرين مطالب

سرمقاله فرهیختگان/ گروگان‌گیری با هستهٔ سخت نوشتارها

سرمقاله فرهیختگان/ گروگان‌گیری با هستهٔ سخت
  بزرگنمايي:

راه ترقی - فرهیختگان / «گروگان‌گیری با هستهٔ سخت» عنوان یادداشت روز در روزنامه فرهیختگان به قلم کبری آسوپار است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
اگر تا دیروز فقط اصلاح‌طلبان خود را مدعی‌العموم مردم می‌دانستند و آرزوهایشان را با نام مطالبات مردمی مطرح می‌کردند، حالا در طیفی از جریان انقلابی هم کسانی مدعی‌العموم مردم شده‌اند، مدعی‌العموم هستۀ سخت، مدعی‌العموم حامیان نظام و مدعی‌العموم همه کسانی که حاضرند برای حفظ و بقای جمهوری اسلامی هزینه بدهند.
رأی آوردن در انتخابات همیشه می‌تواند فریبنده باشد و فرد یا جریان سیاسی پیروز را در ورطه‌ای از غرور بیندازد که خود را مالک همه افکار عمومی بداند یا حتی با وهم آنکه اصالت بر دوقطبی مردم و حاکمیت است، در عین حضور در حاکمیت، ژست اپوزیسیونی بگیرد. 
بازار
مسیری که اصلاح‌طلبان بار‌ها و بلکه همیشه آن را پیموده و می‌پیمایند. حال‌آنکه نه مردم الزاماً در برابر حاکمیت تعریف می‌شوند و نه آن‌هایی که برای حضور در دل همین حاکمیت، مردم را با خود همراه کرده‌اند، می‌توانند هم‌زمان جایگاهی در تقابل با حاکمیت برای خود تعریف کنند.
فرقی هم نمی‌کند انتخابات مجلس باشد یا ریاست‌جمهوری، وهم قدرت شخصی، اهل سیاست را به‌اشتباه و محاسبات غلط می‌رساند. از روز‌های بعد از انتخابات مجلس در سال 1402 جریانی را وهم پیروزی گرفت و آن‌ها با شعار تغییر ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس مانور قدرت خود را شروع کردند. گرچه در همان آغازین روز‌های شکل‌گیری مجلس جدید و عیان شدن وزن جریان‌های مختلف، دریافتند آنقدر‌ها هم که فکر می‌کردند، پیروز نبوده‌اند!
این جریان بعدتر سراغ مدل دیگری از کنشگری رفت و با ادعای نمایندهٔ هستۀ سخت نظام بودن، در لفافه‌ای از مطالبه‌گری، نظام را تهدید کرد که اگر فلان نشود و بهمان نشود، هستۀ سخت نظام که حاضر است برای حفظ جمهوری اسلامی همه هزینه‌ای بدهد، از نظام ناامید می‌شود و عبور می‌کند و دیگر فاتحه نظام را باید خواند! یا در جایی دیگر به تجمعات غیرقانونی که خود همیشه منتقد آن بوده‌اند، رسمیت بخشیدند. 
حتی اگر بپذیریم که هستۀ سخت و وفادار نظام الزاماً به همین افراد رأی داده - که نداده است - آن رأی هم برای این بود که این افراد را نیرو‌های نظام جمهوری اسلامی و خدمتگزاران میهن تشخیص داد، نه اینکه آن‌ها پایگاه رأی خود را همچون سیاست اصلاح‌طلبانهٔ «فشار از بالا و چانه‌زنی از پایین» قطبی در مقابل نظام تعریف کنند و بخواهند به پشتوانه رأی حامیان نظام، ژست‌های اپوزیسیونی بگیرند. 
این قسم مواضع بیش از آنکه توصیه‌ای دلسوزانه به نظام تلقی شود، بوی گروگان‌گیری هستۀ سخت را می‌دهد تا نظام مجبور شود بدون خون و خونریزی! تن به خواسته‌های آنان دهد که شاید در نگاه اول هم خواسته‌ای به حق دیده شود. شاید هم خود را در نقش حاج کاظم آژانس شیشه‌ای تصور می‌کنند، اما او - صرف‌نظر از آنکه کارش را درست بدانیم یا غلط - برای دفاع از هستۀ سخت - عباس - آبرویش را به مسلخ برد و دیگران را شاهدانی اجباری قرار داد، نه آنکه هستۀ سخت را برای تحت‌فشار قرار دادن و تهدید تلویحی نظام، گروگان خود بگیرد.
از قضا، هستۀ سخت سوی مظلوم ماجراست، قشری که بی‌انتظار و بی‌توقع، هزینه می‌دهد و بعد، هر کسی از راه می‌رسد، می‌خواهد فریاد دادخواهی برای هزینه‌ای را بلند کند که آنان داده‌اند و حالا این‌ها می‌خواهند وکیل ناخوانده شوند.
هستۀ سخت نظام نیازی ندارد، نظام را تهدید کند یا طلبکار نظام باشد و در برابر هزینه‌ای که برای حفظ نظام داده است، مطالبه‌ای داشته باشد که خلاف مصلحت کشور باشد. اویی را که برای نظام جان می‌دهد، نباید سپر و بهانه مطالبات خود کرد یا به مسیری هدایت کرد که برای ایستادن مقابل نظام متبوع خود تحریک شود.
این قسم مواضع از سویی تهدید حاکمیت و از دیگر سو، تحریک هستۀ سخت است. تصویرسازی «بی‌تفاوت نسبت به نظام» از حامیان پروپاقرص جمهوری اسلامی در واقع نشان‌دادن راهی به این حامیان است که آن‌ها برای خود محال می‌دانند، اما این موضع می‌گوید که همین محال هم می‌تواند مورد انتخاب قرار بگیرد و محال نباشد!
از سویی دیگر، شناخت درست جمهوری اسلامی اتفاقاً باید آن‌ها را به این نتیجه برساند که این نظام را نمی‌توان با تهدید مجبور به تصمیم و اجرا کرد. در این زمینه رجوع به خاطرات اصلاح‌طلبان که خود مبدع این تز‌های چانه‌زنی و فشار بودند، می‌تواند برای این طیف سیاسی هم راهگشا باشد. 
کمااینکه بالاترین انواع تهدید هم از اردوکشی خیابانی سال 1388 گرفته تا خانه‌نشینی شخص اول اجرایی کشور در سال 1390، نتوانست نظام را به رفتاری خلاف قانون یا خلاف مصلحت مجبور کند. لذا خوب است که با شناخت حدّ خود و سطح نظام مواضعی واقع‌بینانه بگیریم، دوقطبی خطرناک ملت و دولت نسازیم و خود را مدعی‌العموم هستۀ سخت نبینیم. 

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1057083/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش‌بینی مهم یک کارشناس از قیمت جدید دلار درسال جاری

معامله 16 تن شمش طلا در مرکز مبادله؛ 112 صنعتگر طلا خریدند

100 درصد جرایم مالیاتی سال 1403 بخشیده شد

انتقادات از آنچلوتی عادلانه نیست، او فوق‌العاده است

سعید دقیقی گزینه جدی هدایت تیم امید

آرتتا: آنچلوتی برای من الهام‌بخش است

شریعتی نیاسر: در شرایط تحریم پیوستن به پالرمو، CFT و FATF پاس گل به دشمن است

ولی‌الله سیف و احمد عراقچی از همه اتهامات تبرئه شدند؛ پرونده بسته شد

عراقچی به الجزایر می‌رود

واکنش عبدالله گنجی به گرای کیهان برای ترور ترامپ

علی ماجدی دست راست اقتصادی میرحسین موسوی در دهه 60: گزارشی که منجر به «جام زهر» شد را من نوشتم

مجری و چهره موثر نزدیک به ترامپ: به لطف فشار بی‌وقفه نئوکان‌ها، بیش از هر زمان دیگری به جنگ با ایران نزدیک هستیم

شیرین زبانی پسر بچه باحال هوادار استقلالی در عصر جدید

علی منتظری و اجرای یک موزیک احساسی

انتقال خمره تازه کشف شده به موزه تخت جمشید

اخباری ضدونقیض از فوت 6 کارگر در معدن دامغان

فوت دختر جوان در ایستگاه تئاتر شهر تکذیب شد

تعداد جان باختگان معدن دامغان به 7 نفر رسید

قاره‌ای که با سرعت ناخن‌هایت رشد می‌کند؛ استرالیا در حال فرار از زمین؟

تغییرات غول یخی منظومه شمسی طی 20 سال اخیر

شاعرانه/ زنده را در زندگی قدرش بدان!

ماجرای تظاهرات گسترده علیه ترامپ در آمریکا و اروپا

فعال اصولگرا: مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا راه‌حلی عقلانی است

دیپلمات پیشین: روزنامه کیهان بهترین بهانه را به لابی اسرائیل داد

بازوی سیاسی پمپاژ ترس فعال شد

فرصت یک‌ماهه صنعت برق به صنایع

خاموشی‌های گسترده در راه است؟

انحصارطلبی لوازم خانگی به صنعت خودروسازی می‌رسد؟

با لژیونرهای والیبال؛ از عملکرد چشمگیر سعادت تا 40 پاس صحیح کریمی

سوم نه، ارومیه و چادرملو چهارم مشترک!

اقدام زشت و غیرحرفه‌ای؛ در رده‌بندی حاضر نشدند

واکنش فن دایک به تمدید قرارداد؛ عاشق لیورپولم!

قهرمان آسیا در میان چهار تیم دوم شد!

شهرداری ارومیه و چادرملو اردکان چهارم مشترک شدند

لالیگا شکایت کرد؛ درخواست حکم اضطراری علیه بارسا

گوهری مقابل پرسپولیس 2 رقمی شد!

مهاجم انگلیسی در رادار منچستریونایتد

تاج: امیدوارم در آینده در فینال جام جهانی فوتسال باشیم

خاموشی‌های اخیر‌ وزیر نیرو را به مجلس ‌کشاند

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در 8 ماهه اول دولت آقای پزشکیان مناسب بوده است

توصیه مشاور سابق رئیس امارات به ایران

منم خیلی اهل خواستگاری هستم!

جوایز تئاتر الیویه برندگان خود را شناخت

خط و نشان کشیدن ملکه مادر برای فرح

هنوز رو کول مردم سواری؟!

آدما شبیه کسایی میشن که دوستشون دارن

خنجر نامردی رو دستش داد

جوک های بی مزه «حبیب» تمامی ندارد!

داستان شکل گیری قطعه معروف بتهوون را می دانید؟

«علی طولابی» و اجرای احساسی با آهنگ کردی