راه ترقی

آخرين مطالب

حرکت در مسیر ساخت کامپوزیت‌های سازگار با منابع تجدیدپذیر دانش

حرکت در مسیر ساخت کامپوزیت‌های سازگار با منابع تجدیدپذیر
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / با هدف توسعه کاربردها و دامنه بهره‌مندی از انرژی‌های تجدیدپذیر، طرح پژوهشی ساخت و ارزیابی عملکرد الکتروکاتالیست‌های کربنی نانوساختار سه‌بعدی مشتق شده از چارچوب‌های چندفلزی در قالب رساله دکتری مورد حمایت بنیاد ملی علم ایران قرار گرفت.
معاونت علمی ریاست جمهوری، با هدف گسترش مرزهای دانش و فناوری، حمایت از همکاری‌های میان‌ رشته‌ای، پژوهش‌های کاربردی و طرح‌های تحقیقاتی را بر بستر بنیاد ملی علم ایران انجام می‌دهد. بر همین اساس، با حمایت بنیاد ملی علم ایران، طرح پژوهشی و فناورانه با هدف توسعه بهره‌گیری از الکتروکاتالیست‌های سازگار با منابع انرژی تجدیدپذیر، به سرانجام رسیده است. در قالب این طرح که به صورت رساله دکتری توسط سید علی موسوی و با راهنمایی مهدی مهرپویا به پایان رسید، موضوع «ساخت و ارزیابی عملکرد الکتروکاتالیست‌های کربنی نانوساختار سه‌بعدی مشتق شده از چارچوب‌های چندفلزی» مورد بررسی قرار گرفت.
موسوی که در حال‌حاضر محقق پسادکتری دانشگاه تهران است، با مدرک دکتری تخصصی مهندسی سیستم‌های انرژی - فناوری‌های انرژی از دانشگاه تهران درباره اهداف انجام این طرح توضیح داد: هدف اصلی از این تحقیق، ساخت و ارزیابی عملکرد الکتروکاتالیست‌های کربنی نانوساختار سه‌بعدی مشتق شده ازچارچوب‌های آلی فلزی بر اساس لانتانیدهای چندفلزی برای دو کاربرد واکنش احیای اکسیژن و ابرخازن است. بدین منظور، ابتدا با تحقیقاتی گسترده، نوع و نسبت مناسب یون‌های فلزی، لانتانیدها، لیگاندهای آلی و پایه کربنی مشخص می‌شود.
وی افزود: همچنین، به‌منظور جلوگیری از خودتجمعی، ادغام برگشت‌ناپذیر و اکسیداسیون سطحی نانوذرات فلزی در حین عملیات حرارت‌دهی، از پوشش سیلیکونی استفاده می‌شود.
این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: همچنین از اهداف مهم دیگر این کار تحقیقاتی می‌توان به پیدا کردن مقادیر بهینه برای غلظت یون‌های فلزی مورد استفاده، دمای عملیاتی پیرولیز، نسبت جرمی لانتانیدها نسبت به فلزهای آهن و مس، ضخامت پوشش مورد استفاده در عملیات پیرولیز و غلظت الکترولیت در آزمون‌های الکتروشیمیایی اشاره کرد.
وی تصریح کرد: ازآنجایی‌که استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر یک راه‌حل بسیار کارآمد برای غلبه بر این مشکلات است، در این طرح به آن پرداخته می‌شود. انرژی‌های تجدیدپذیر که پایان‌ناپذیر هستند، شامل انرژی‌های خورشیدی، بادی، زمین‌گرمایی، زیست‌توده، برق‌آبی و هیدروژن هستند.
موسوی اضافه کرد: همچنین پروتکل بهینه ساخت هر الکتروکاتالیست بر اساس دانش فنی محققان تیم اجرایی و سعی و خطاهای آزمایشگاهی به دست می‌آید. الکتروکاتالیست‌های ساخته شده در قسمت آند و کاتد پیل‌های سوختی و همچنین در سیستم‌های ذخیره‌ساز همچون باتری‌ها و ابرخازن‌ها کاربرد دارد. اکثر کامپوزیت‌های ساخته شده قابلیت تولید در مقیاس بالا را دارند و می‌توانند کاربرد صنعتی نیز داشته باشند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، موسوی، فرآیند طولانی مدت تعمیر و نگهداری تجهیزات آزمایشگاهی را یکی از چالش‌های پیش‌روی طرح عنوان کرد و توضیح داد: چالش‌ها و محدودیت‌های حاکم بر این تحقیقات آزمایشگاهی شامل گران بودن برخی مواد اولیه، تقلبی و دارای ناخالصی بودن برخی مواد اولیه و گران بودن یا در دسترس نبودن برخی از آزمون‌های مشخصه‌یابی است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1057125/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ساز مخالف انواع سکه با کاهش قیمت طلا؛ دلار در کانال 105 هزارتومان ماند

وقتی پول تو حسابته خوش اخلاق‌تری

«گوسفند» در سه جشنواره مورد تایید اسکار

برو مزاحم نشو!

ابراز ناراحتی و پشیمانی اشکان خطیبی برای رفتنش از ایران

کی میتونه بهترین جوکر ایرانی باشه؟!

«صیاد» از چهارشنبه به سینماها می‌آید

بازیگر تاج و تخت در جام جهانی پاورلیفتینگ

حبیب عاشق خواهر رفیقش شد

تجلیل از «محفل» به عنوان موفق‌ترین برنامه معارفی کشور

حاج قربان سلیمانی؛ پیر دوتارِ خراسان

مهر: تعداد جان باختگان معدن دامغان به 7 نفر رسید

عربستان صدور ویزای 14 کشور را تعلیق کرد

گیر افتادن خودرو در پی فرونشست پارکینگ یک مرکز اقامتی

متهم اصلی زورگیری از دانشجوی گلستانی دستگیر شد

سارقان کاتالیزور خودروهای پایتخت دستگیر شدند

فوت 7 کارگر در حادثه معدن دامغان تایید شد؛ وزیر کشور دستور رسیدگی فوری داد

برندگان «اسکار علم» معرفی شدند / ام‌اس دیگر بی‌درمان نیست؟

شاعرانه/هر چند پیر و خسته‌دل و ناتوان شدم

«وندال‌های» ایرانی علیه میراث و طبیعت ایران

«نق‌نوازی»! انتقاد «وطن امروز» از موزیک ویدئوی شهرام ناظری

شرارت‌های احتمالی دشمن و ظرفیت‌های پاسخگویی به آن

مدافعان جنگ

پیش‌بینی مهم یک کارشناس از قیمت جدید دلار درسال جاری

معامله 16 تن شمش طلا در مرکز مبادله؛ 112 صنعتگر طلا خریدند

100 درصد جرایم مالیاتی سال 1403 بخشیده شد

انتقادات از آنچلوتی عادلانه نیست، او فوق‌العاده است

سعید دقیقی گزینه جدی هدایت تیم امید

آرتتا: آنچلوتی برای من الهام‌بخش است

شریعتی نیاسر: در شرایط تحریم پیوستن به پالرمو، CFT و FATF پاس گل به دشمن است

ولی‌الله سیف و احمد عراقچی از همه اتهامات تبرئه شدند؛ پرونده بسته شد

عراقچی به الجزایر می‌رود

واکنش عبدالله گنجی به گرای کیهان برای ترور ترامپ

علی ماجدی دست راست اقتصادی میرحسین موسوی در دهه 60: گزارشی که منجر به «جام زهر» شد را من نوشتم

مجری و چهره موثر نزدیک به ترامپ: به لطف فشار بی‌وقفه نئوکان‌ها، بیش از هر زمان دیگری به جنگ با ایران نزدیک هستیم

شیرین زبانی پسر بچه باحال هوادار استقلالی در عصر جدید

علی منتظری و اجرای یک موزیک احساسی

انتقال خمره تازه کشف شده به موزه تخت جمشید

اخباری ضدونقیض از فوت 6 کارگر در معدن دامغان

فوت دختر جوان در ایستگاه تئاتر شهر تکذیب شد

تعداد جان باختگان معدن دامغان به 7 نفر رسید

قاره‌ای که با سرعت ناخن‌هایت رشد می‌کند؛ استرالیا در حال فرار از زمین؟

تغییرات غول یخی منظومه شمسی طی 20 سال اخیر

شاعرانه/ زنده را در زندگی قدرش بدان!

ماجرای تظاهرات گسترده علیه ترامپ در آمریکا و اروپا

فعال اصولگرا: مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا راه‌حلی عقلانی است

دیپلمات پیشین: روزنامه کیهان بهترین بهانه را به لابی اسرائیل داد

بازوی سیاسی پمپاژ ترس فعال شد

فرصت یک‌ماهه صنعت برق به صنایع

خاموشی‌های گسترده در راه است؟