راه ترقی

آخرين مطالب

راهکاری ساده برای کاهش سطح جیوه در کنسرو ماهی دانش

راهکاری ساده برای کاهش سطح جیوه در کنسرو ماهی
  بزرگنمايي:

راه ترقی - خبرآنلاین /محققان روشی نوین برای کاهش سطح جیوه در کنسرو ماهی تن یافته‌اند. جیوه در کنسرو ماهی تن ماده‌ای است که به‌رغم فواید فراوان مصرف ماهی، همواره یکی از نگرانی‌های جدی برای سلامت بوده است. پژوهشگران دانشگاه علوم کشاورزی سوئد و دانشگاه فناوری چالمرز طی مطالعه‌ای آزمایشگاهی، نشان دادند که افزودن آمینواسید «سیستئین» به کنسرو ماهی می‌تواند سطح جیوه را تا 35 درصد کاهش دهد.
در این آزمایش‌ها، تکه‌های ماهی تن در محلولی آبی حاوی سیستئین غوطه‌ور شدند و نتیجه حاکی از آن بود که هرچه سطح تماس گوشت ماهی با این محلول بیشتر باشد، مقدار بیشتری از جیوه از ماهی خارج شده و به درون مایع منتقل می‌شود.
سیستئین به این دلیل انتخاب شد که تمایل زیادی برای پیوند با جیوه دارد، این ویژگی‌ای است که اساساً عامل تجمع جیوه در بدن ماهی‌هاست. شمیسلاو اشتراکوفسکی، شیمی‌دان دانشگاه چالمرز در این باره گفت: «ما باور داشتیم این پیوند قوی می‌تواند بخشی از جیوه را از ماهی جدا کرده و به محلول منتقل کند، تا در مرحله‌ی بعد دور ریخته شود. البته تحقیقات بیشتری برای مدیریت جیوه‌ی جداشده مورد نیاز است.»
گرچه در اغلب موارد، میزان جیوه در ماهی‌ها نگران‌کننده نیست و فواید مصرف ماهی همچنان بر خطرات احتمالی‌اش می‌چربد، اما برای زنان باردار و کودکان خوردن ماهی با احتیاط توصیه می‌شود. استفاده از این روش بسته‌بندی فعال می‌تواند ایمنی مصرف ماهی را افزایش دهد.
اشتراکوفسکی در ادامه گفت: «زیبایی این نوع بسته‌بندی در این است که فرایند کاهش جیوه در حین نگهداری محصول روی قفسه اتفاق می‌افتد. برای استفاده صنعتی از این روش، نیازی به مرحله‌ی اضافی در فرایند تولید نخواهد بود.»
مطالعه همچنین نشان داد که این روش هیچ تغییری در ظاهر یا بوی ماهی ایجاد نمی‌کند و فرایند کاهش جیوه، بدون نیاز به افزودنی‌های دیگر تا دو هفته ادامه می‌یابد. مهدی عبدالهی، دانشمند علوم غذایی از دانشگاه چالمرز، نیز گفت: «مطالعه‌ی ما نشان می‌دهد که راهکارهای جایگزینی برای مقابله با آلودگی جیوه وجود دارد؛ راه‌هایی که فراتر از کاهش مصرف آن هستند. هدف ما ارتقای ایمنی مواد غذایی، بهبود سلامت عمومی و بهره‌گیری بهتر از منابع غذایی است که تاکنون تحت محدودیت بوده‌اند.»
منبع: sciencealert

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1057154/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نخل طلای افتخاری کن برای رابرت دنیرو

«مرا به خاطر دل شکسته ام ببخش...»؛ عاشقانه ای از علیرضا قربانی

واژگونی اتوبوس 15 مصدوم برجا گذاشت

مصوبه کنکور فردا در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی می‌شود

نجات کارگر جوان از طبقه منفی یک ساختمان در حال ساخت توسط آتش‌نشانان

افزایش هزینه‌های درمان و اقدامات بیمه برای کاهش بار مالی

حریق یک درمانگاه در پایتخت؛ فوت یک نفر و نجات 12 نفر توسط آتش‌نشانان

تصویر روز ناسا؛ کهکشان مارپیچی NGC 4414 با ظاهر کُرکی

شهاب سنگ‌ها چقدر می‌ارزند؟ گنجی که هیچ‌کس از آن خبر ندارد

داستانک/ عتیقه فروش و مرد باهوش

شاعرانه/ تازه شد باغ و آن نگار نیامد

دردسرهای برادر حسین

خلخالی گفت دیر آمدید

بچه‌‌ای که از الان کدنویسی بلد باشه، آینده‌ش تضمینه!

میانگین مصرف روزانه بنزین کشور از مرز 130 میلیون لیتر گذشت

سود بازرگانی خودروهای کارکرده ابلاغ شد

ضرر 90 میلیارد دلاری غول نفتی عربستان در یک روز

مدافع پرسپولیس بازی سپاهان را از دست داد

رئال اگر بد هم بازی کند قهرمان چمپیونزلیگ است!‏

برای بازی با دورتموند؛ یامال از رادار خارج شد!

غیبت قابل پیش‌بینی طارمی در تمرین اینتر

نیمار برای پیروزی سانتوس بتمن شد!

خبر خوب برای اشلوت؛ بازگشت آلیسون از هفته آینده

رایا: بازی در برنابئو طولانی‌تر است، فردا باید ببریم

فریاد رافینیا بر سر کمک داور؛ تو گستاخی!

فروزان برای امتیاز خون داد!

اونانا: هروقت دلم بخواهد وقت تلف می‌کنم!

سعید مرتضوی در یک مراسم دیده شد

تیم تروریستی وابسته به داعش در کردستان متلاشی شد

معاون اول رییس جمهور: دولت به جای مچ‌گیری وظیفه تسهیل‌گری دارد

خبرنگار اکسیوس به نقل از مقام اسرائیلی: نتانیاهو انهدام کامل برنامه هسته‌ای ایران می‌خواهد

پزشکیان: از سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر حمایت می‌کنیم

برترین‌های تئاتر لندن برای جایزه پرافتخار «الیویه»

«قلب تصادفی» صداگذاری می‌شود

موسیقی بیکلامی که به قلب نفود می کند

آهنگ «خاطره دارم ازت» با صدای مسیح و آرش

حادثه تلخ در معدن دامغان؛ 7 کارگر فوت شدند

نخستین فیلم از معدن حادثه دیده دامغان

تهران گرم می‌شود

آتش‌سوزی جنگل‌های حاشیه رود ارس مهار شد

کشف گوشت اسب در یک منزل مسکونی

پیشرفته‌ترین تراشه جهان معرفی شد

حافظ تحت تاثیر خیام بود!

نوروز 1404؛ هتل‌‏ها خالی، چادرها پُر

فعال اصلاح طلب: مقاله تند کیهان به معنای نگرانی از نزدیکی توافق است

گزینه محتمل آمریکا در مواجهه با ایران سیاسی است

ساز مخالف انواع سکه با کاهش قیمت طلا؛ دلار در کانال 105 هزارتومان ماند

وقتی پول تو حسابته خوش اخلاق‌تری

«گوسفند» در سه جشنواره مورد تایید اسکار

برو مزاحم نشو!