راه ترقی

آخرين مطالب

ناکامی‌های آمریکا و موفقیت‌های ایران در اولین دور مذاکرات از نگاه تحلیلگر سرشناس عرب سياسي

ناکامی‌های آمریکا و موفقیت‌های ایران در اولین دور مذاکرات از نگاه تحلیلگر سرشناس عرب
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / تحلیلگر سرشناس عرب در روزنامه لبنانی «رای الیوم» به تحلیل اولین دور از مذاکرات غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن پرداخت و ضمن برشمردن ناکامی‌های آمریکا و موفقیت‌های ایران، نوشت ایران در دور نخست مذاکرات خود با آمریکا پیروزی مهمی به دست آورد.
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس عرب در این تحلیل نوشت ایران موفق شد در «مسابقه جنگ اراده‌ها» که در مسقط، پایتخت عمان آغاز شد، یک گل بزرگ به دروازه آمریکا بزند، زیرا برخلاف خواست رقیب خود آمریکا، اصرار کرد مذاکرات میان تهران و واشنگتن «غیرمستقیم» باشد و این خواسته‌اش را عملی کرد. حتی «دونالد ترامب» رئیس‌جمهور آمریکا هفته پیش در کنفرانس مطبوعاتی خود در حضور «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این مذاکرات مستقیم است و سپس از این اعلام غافلگیر شد.
هیئت آمریکایی به رهبری «استیو ویتکاف»، نماینده ویژه ترامپ در امور منطقه، در این مذاکرات از موضع ضعف و شکست شرکت می‌کند، به ویژه پس از شکست طرح آمریکا در تحمیل تعرفه‌های گمرکی بر بیش از 200 کشور و نهاد در جهان. تا جایی که آمریکا نه تنها بدون دوست مانده است، بلکه به ویژه در اروپا و جنوب شرقی آسیا (کره جنوبی و ژاپن)، دوستان را به دشمن تبدیل کرده است‌.
بازار
ایرانی‌ها که در مذاکرات به ریاست «عباس عراقچی» وزیر خارجه کارکشته حضور دارند، کسی که مذاکرات توافق هسته‌ای اول با 6 کشور بزرگ در سال 2015 را رهبری کرد و تجربیات بسیار بالایی در فنون مذاکره و استراتژی‌های آن دارد، تسلیم سیاست «تهدید و ارعاب» ترامپ نشدند و شروط خود را به طور کامل بر رقیب آمریکایی تحمیل کردند، زمانی که اصرار داشتند مذاکرات فقط به پرونده هسته‌ای محدود شود و به پرونده‌های دیگری مانند سامانه‌های موشکی و پهپادی و قطع رابطه با گروه‌های مقاومت در غزه، لبنان، یمن و عراق پرداخته نشود و به آنچه می‌خواستند رسیدند.
از سوی دیگر، این ترامپ بود که خواستار بازگشت به راه حل دیپلماتیک برای بحران ایران و آمریکا شد و از تهدیدهای خود به حمله نظامی ویرانگر عقب‌نشینی کرد، زمانی که متوجه شد تهدید به انجام حملات نظامی و همراه کردن آن با اعزام سه ناو هواپیمابر آمریکایی و اسکادران‌هایی از بمب‌افکن‌های غول‌پیکر B.52 نتایج معکوس داد و نه تنها این اقدامات ایرانی‌ها را نترساند، بلکه آنها را وادار کرد که به آن پاسخ دهند.
طرف ایرانی به رئیس جمهور ترامپ که در سال 2018 توافق برجام را پاره کرد، اعتماد ندارد و به خوبی می‌داند که او به عروسکی در دست دشمن اسرائیلی تبدیل شده است، همانطور که اکنون درک می‌کند که آمریکا که در اوکراین شکست خورده است، نه تنها به تسلیم شدن در برابر مسکو بسنده نکرده است، بلکه بدون مشورت با متحدان اروپایی خود که در این جنگ گرفتارشان کرده است، آماده است اوکراین و مردمش را به روس‌ها بفروشد و تسلیم تمام شرایط آنها با الحاق یک پنجم از سرزمین‌های اوکراین به روسیه شود.
اینکه رئیس جمهور ترامپ می‌خواهد مذاکرات مسقط ظرف 2 ماه به یک توافق انجامد، این به تجربه تلخ او در مذاکرات وین باز می‌گردد که یک سال و نیم به طول انجامید و به دلیل زیرکی ایرانی‌ها در استفاده از تئوری «بله، اما» به شکست انجامید و ایرانی‌ها کوچکتربن امتیازی ندادند. اکنون هم به نظر نمی‌رسد که این تئوری در مذاکرات مسقط کنار گذاشته شود، به ویژه اینکه آمریکای امروز که در سطح جهانی منفور است و تمام متحدان خود را در غرب و شرق از دست داده است، ضعیف شده و به دلیل کسری هنگفت در بودجه عمومی سالانه خود (1.4 تریلیون دلار) در آستانه ورشکستگی قرار دارد و بدهی‌های عمومی آن به بیش از 42 تریلیون دلار رسیده است.
آنچه ایران را تشویق می‌کند تا موضع خود را در این مذاکرات محکم کند، موضع قوی و چالش برانگیز چین در جنگ تجاری علیه ایالات متحده است، زیرا «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین اعلام کرد تلافی سختی به آمریکا و رئیس جمهورش نشان خواهد داد و تا پایان این جنگ پیش خواهد رفت، هر چقدر هم که نتایج آن پرهزینه باشد. رئیس جمهور چین تصمیم گرفت مالیات‌های گمرکی بر کالاهای آمریکایی را به بیش از 125 درصد افزایش دهد و به متحدان خود در سازمان بریکس برای اعلام جنگ علیه دلار و سیستم سوئیفت مالی جهانی که آمریکا از طریق آن بر اقتصاد و گردش مالی جهانی مسلط است، چراغ سبز بدهد.
ترامپ که در قمار خود برای شعله ور کردن جنگ تجاری و انقلاب داخلی اولاً و جهانی ثانیاً علیه آن، شکست خورد و به عنوان اولین ثمرات جنگ تجاری، ارزش دلار کاهش یافت و رکود در اقتصاد آمریکا افزایش یافت، مجبور شد پس از گذشت کمتر از سه روز از اعلام این جنگ تجاری، با پوشش تعلیق اجرای مالیات‌های گمرکی به مدت سه ماه، این جنگ را متوقف کند. از این دست تصمیم‌گیری‌های ترامپ می‌توان نتیجه گرفت که تهدیدهای او، مبنی بر اینکه باید سریع‌تر یک توافق هسته‌ای حاصل شود و در غیر این صورت ایران با حملات نظامی ویرانگر روبه‌رو خواهد شد، هیچ تاثیری نخواهد داشت و به صاحبش باز خواهد گشت و او را مجبور می‌کند برای حفظ آبرو هم که شده، برای دستیابی به «توافق سریع»، امتیازات بزرگ و بی‌سابقه به رقیب ایرانی خود بدهد.
آمریکا در ماه‌های اولیه حکومت ترامپ به یک رسوایی بزرگ و خنده دار تبدیل شده است و تعجب آور نخواهد بود که ایران و متحدانش از بزرگترین بهره برداران باشند و کسی که آخر بخندد، زیاد می‌خندد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1060194/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش بینی قیمت طلا و سکه 26 فروردین 1404

اولین یارانه نقدی 1404 واریز شد

24 ساعت سرنوشت‌ساز پیش‌روی شمشیربازی

جلالی در سیرجان به میدان می‌رود

تصویر جالب مهدی هاشم نژاد سوار بر یک تراکتور

قرعه امیدهای ایران مشخص شد؛ 3 بوکسور فردا مبارزه می‌کنند

فوتبال خیابانی را فراموش کردیم و در سراشیبی قرار گرفتیم

پوستکوگلو: خبرچین رختکن را خودم کتک می‌زنم!‏

مکان بازی‌های فجرسپاسی در لیگ برتر تغییر کرد

مودریچ مالک باشگاه سوانسی شد!

همسر رونالدو سوژه شد؛ چشم حسود کور!

برادرها جلالی را در آغوش گرفتند

ادامه بازی چماق و هویج؛ ترامپ: مشکل با ایران را حل خواهم کرد

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: امیدواریم سفر آتی گروسی موجب تقویت همکاری‌ها شود

سخنگوی دولت: معطل مذاکرات نیستیم

سوال خبرنگار صداوسیما از مسئولان، جوان بودید به چه شغلی مشغول بودید؟

عراقچی همتای عربستانی را در جریان روند مذاکرات مسقط قرار داد

عاشقانه سپندامیرسلیمانی و همسرش جلب‌توجه کرد

برنمی‌گردی، هرچی شد برنمی‌گردی!

متولد چه ماهی هستی؟

چهره ها/ «پری‌سیما» سریال ستایش با یک ظاهر متفاوت

‏من فقط «تو» رو ‏می‌خوام

اشاره عجیب الیکا عبدالرزاقی به نوع خواندن خواننده‌ قدیمی

قطعه «رقص چوبی» با نوای طربناک ساز کلارینت

نماهنگ ترانه «ابر بهار» با صدای بیژن بیژنی

ماشین شما به پلیس وصل می‌شود!

دست قوه قضائیه برای برخورد با ابر بدهکاران بانکی بازتر شد

ماجرای دیوید کاپرفیلد، سرکرده باند دزدان پایتخت چه بود؟

معمای 16 ساله درباره ضربه مرگبار در درگیری خیابانی

پسر جوان، مظنون اصلی سقوط مرگبار دختر آرایشگر

‌قتل زن سالخوره با ضربه پیک نیک

تصویر روز ناسا؛ نمایی از مرکز کهکشان راه شیری در فرکانس رادیویی

بین عطار نیشابوری و سعدی کدام یک بالاتر هستند؟

خط تخریب مذاکرات از تهران تا واشنگتن

بیت کوین 84 هزار دلاری همچنان پیشنهاد مایکل سیلور در شرایط بحرانی

کونته در ناپولی ماندنی شد

اونای امری پیش از بازی با پاری سن ژرمن: خاطرات خوب و بدی از کامبک‌ها دارم

بازگشت الگری به صدر گزینه‌های هدایت میلان در صورت انتصاب ایگلی تاره به‌عنوان مدیر ورزشی

پایان یک دوران؛ روند قهرمانی‌های متوالی منچسترسیتی از نگاه ریاضی هم تمام شد

دست‌نوشته‌ای که سوژهٔ‌ عکاسان شد؛ مقابل آرسنال کامبک می‌زنیم

نیوکسل همه را نگران کرد؛ ادی هاو ذات‌الریه دارد!

خودروی آمریکایی هدیه ویژه اورونوف به معلمش

تغیییر جهانی قانون جنجال‌ساز فینال والیبال ایران

مربی ایران قربانی جدال یک‌طرفه در روسیه

21 امتیاز بردیا سعادت سوخت!

پیشنهاد موسویان، عضو سابق تیم مذاکره کننده برای مذاکرات ایران و آمریکا

فلاحت پیشه: هفته مهمی در تاریخ سیاسی کشور، پیش رو داریم/

امروز هم سرشار از دوست داشتن توام

اگه غصه‌ تو رو خوردم غصه بقیه رو هم میخورم

آهنگ «دیوونگی» با صدای سیروان خسروی