راه ترقی

آخرين مطالب

محبعلی: به نفع ایران است که مذاکرات در زمان کوتاه به نتیجه برسد سياسي

محبعلی: به نفع ایران است که مذاکرات در زمان کوتاه به نتیجه برسد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - منیبان / کارشناس مسائل منطقه گفت: بازار ایران سالهاست که راکت مانده و در خلاء است، که می‌تواند انگیزه‌ای برای آمریکایی‌ها، شرکت‌های آمریکایی و ترامپ و متحدین او باشد تا بازار ایران به روی آمریکا باز شود.
قاسم محبعلی، مدیرکل پیشین وزارت امور خارجه، در گفت‌و‌گو با منیبان با اشاره به روند مذاکرات ایران و آمریکا در عمان گفت: تلاش ایران باید به این شکل باشد که مذاکرات هرچه سریعتر و کوتاه‌تر به نتیجه برسد. اگر مذاکرات عقب بیفتد طرف ایرانی باید هزینه بیشتری بپردازد و اگر مذاکرات شکست بخورد، ممکن است خطراتی متوجه امنیت ملی ما باشد. باید صبر کرد و دید طرف آمریکایی چه گفته و ایران چه پاسخی داده است و سپس راجع به آن اظهارنظر کرد. 
او ادامه داد: در حال حاضر شرایط خاص است و شاید در چند دهه اخیر چنین شرایط ویژه‌ای به وجود نیامده بود که ایران و آمریکا آمادگی داشته باشند درباره مسائل مورد اختلاف با یکدیگر صحبت کنند و این بحث جدیدی است. باید صبر کرد و هنوز نمی‌توان درباره موفقیت یا عدم موفقیت مذاکرات اظهارنظر کرد اما به نفع ایران است که مذاکرات در زمان کوتاه به نتیجه برسد. 
بازار
او با اشاره به سخنان عراقچی مبنی براینکه توپ در زمین آمریکا است؛ گفت: بخشی از دیپلماسی چانه‌زنی و تبلیغات است. هر کشوری به دنبال منافع خودش است. اینکه آمریکایی‌ها به دنبال این باشند که صلح و امنیت در خاورمیانه برقرار باشد یک بحث است. اینکه اسرائیل تلاش دارد تا این مذاکرات از سر گرفته نشود اما آمریکا مذاکرات را پیش بُرد و اقدام نظامی مطرح نیست، قسمت مثبت ماجراست. تبلیغات هم یک مورد است اما اینکه سر میز چه گفته شود، مورد دیگری است.
مدیرکل پیشین وزارت امور خارجه با اشاره به عدم نقش آفرینی کشورهای اروپایی در این دور از مذاکرات گفت: اصل اختلاف بین ایران و آمریکاست و اگر دو کشور به نتیجه روشنی برسند اروپایی‌ها هم همراهی خواهند کرد حتی سایر کشورها هم ناچاراً همراه خواهند شد.
او با اشاره به سفر ویتکاف به روسیه و دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، گفت: سه مساله عمده‌ای که ترامپ به ویتکاف ماموریت داد تا حل‌و‌فصل کند اول موضوع پایان جنگ اوکراین و روسیه است. مسئله دوم توافق با ایران و دیگری غزه است. این سه مسئله به هم گره خورده است. رابطه ایران و روسیه به مساله اوکراین گره خورده و مساله غزه، یمن، عراق و لبنان هم به توافق غزه گره خورده است.
محبعلی در پایان در پاسخ به این سوال که برخی براین باورند ایران کارت‌های زیادی برای بازی در مذاکرات دارد. مهمترین کارت این بازی چیست، گفت: تبلیغات و واقعیت دو مقوله جداست. صلح و امنیت در خاورمیانه بدون ایران ممکن نیست. شاید حاضر باشند امتیازاتی را در قبال اینکه خاورمیانه به سمت صلح و ثبات برود به ایران بپردازند. ایران می‌تواند از روابط خود با چین به عنوان یک برگ استفاده کند. بازار ایران سالهاست که راکت مانده و در خلاء است، که می‌تواند انگیزه‌ای برای آمریکایی‌ها، شرکت‌های آمریکایی و ترامپ و متحدین او باشد تا بازار ایران به روی آمریکا باز شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1060730/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افت شاخص تولید و فروش بخش صنعت در اسفند ماه 1403

کارت سوخت چه کسانی در سال 1404 باطل می‌شود؟

مصرف سالانه 80 میلیارد مترمکعب آب در کشاورزی

خاطره‌انگیز؛ سوپر گل استثنایی کریستیانو رونالدو به پورتو

باشگاه استقلال خوزستان: با خلیفه اصل ادامه می‌دهیم

حذف سه بوکسور ایران از تورنمنت ارمنستان

این بازی حساس پخش مستقیم ندارد!

توتی: زمانش رسیده که آنچلوتی به رم بیاید

بلینگام: رایس با آن ضربه‌ها غافلگیرمان کرد! ‏

سفر غیرمنتظره مدیرعامل استقلال به هلند

آنچلوتی: به گل‌های ام‌باپه و جادوی برنابئو نیاز داریم

نامه 150 نماینده به آملی لاریجانی برای رد سی‌اف‌تی و پالرمو

ویتکاف: هر توافقی به این معنی است که ایران باید غنی سازی هسته‌ای و برنامه تسلیحاتی خود را متوقف و حذف کند

چرا «باباپنجعلی» الگوی مناسبی برای سالمندی نیست؟

سیلی محکم سریال پایتخت به «برادران لیلا»

صحبت‌های شهاب حسینی درباره دوبله منوچهر والی‌‎زاده

اعتراض نادر سلیمانی به گردوخاک شدید خوزستان!

درباره سریال «جان سخت»؛ لذت بردن از چند غافلگیری

شهاب حسینی: فیلم «درباره الی» بر خلاف «اخراجی ها» تبلیغات و حمایت نداشت

انتشار پشت صحنه تیتراژ برنامه «شوخی شوخی»

ترانه ای با صدای علیرضا طلیسچی به نام «به تو چه»

اعتراف کارمند شرکت به قتل مدیرعامل

آتش‌سوزی یک خودرو در بزرگراه مدرس تهران؛ 2 سرنشین مصدوم شدند

رونمایی از بزرگترین دستاوردهای فضایی ایران

ساحل نقره‌ای هرمز نابود شد

کشف تاریخی اخترشناسان: جهان هستی در حال چرخش است

خبرهایی از نمایشگاه کتاب تهران

نسخه متفاوت با خاتمی و ناطق‌نوری

سیلی محکم پایتخت به «برادران لیلا»

نوبل سوءاستفاده از خاک هرمز به ماساژورها رسید

ایران لیبی نیست

افزایش 3 درصدی تقاضای سالانه برق به‌خاطر کولرهای گازی

وزیر ارتباطات: اجرای پروژه جی‌نف، کلید اصلی تحقق دولت الکترونیکی است

روایت تجارت نیوز از سراب واردات بنزین سوپر

هافبک خبرساز استقلال با یک هدف خاص در سیرجان

در انتظار تصمیم سرنوشت‌ساز کارتال در پست ایوب

پسر جای پدر؛ نسل جدید فن‌نیستلروی در آیندهوون

اتفاق خوب برای استقلال در سفر به سیرجان

کاشته‌های غیرمستقیم عجیب لیگ برتر؛ هرج‌ومرج در محوطه!

وقتی تری کروس بازیگر سعی میکند خنده های تیری آنری را تقلید کند!

کریستیانو جونیور درست مثل پدر

برگزاری نشست تخصصی کمیته المپیک و وزارت ورزش با 4 فدراسیون

همه را ول کنید دِیورسون را بگیرید؛ شادی بعد از گل قرن!‏

جدال‌های پاری سن ژرمن با تیم‌های انگلیسی

اکونومیست: ترامپ با توافقی که به ایران اجازه غنی‌سازی بدهد، مشکل ندارد

واکنش امیرحسین ثابتی به بیانات امروز رهبر انقلاب درباره مذاکرات عمان

محکومیت تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی توسط بقائی

اشک داریوش فرضیایی در غبارروبی حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)

شهاب حسینی: یکی از مریدان بازیگری «بهروز وثوقی» هستم

ساترا به کدام طرح‌های نمایشی و غیر نمایشی امسال مجوز داد؟