راه ترقی

آخرين مطالب

فیلم کمدی «عینک قرمز» را ببینیم؟ فرهنگ و هنر

فیلم کمدی «عینک قرمز» را ببینیم؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - برترین ها / یکی از جذابیت‌های ژانر کمدی، تنوع و زیر شاخه‌های متعدد آن است که فضای خوبی را در اختیار فیلمنامه نویس‌ها برای خلق آثار متنوع قرار می‌دهد.
یکی از جذابیت‌های ژانر کمدی، تنوع و زیر شاخه‌های متعدد آن است که فضای خوبی را در اختیار فیلمنامه نویس‌ها برای خلق آثار متنوع قرار می‌دهد. کمدی ابزورد یکی از مشهورترین این زیرشاخه‌ها به حساب می‌آید که نمونه‌هایی درخشان در سینمای جهان داشته و گه‌گاه سروکله‌اش در سینمای ایران نیز پیدا می‌شود آن هم در بین انبوه کمدی‌های سهل‌پسند که براساس فرمول‌های کلیشه شده شکل گرفته و اغلب هم با اقبال عموم مواجه می‌شوند. «عینک قرمز» ساخته حسین مهکام یکی از همین دست کمدی‌های متفاوت با جریان روز سینمای ایران محسوب می‌شود که نوروز امسال روی اکران رفته و به تازگی در فهرست سینما آنلاین پلتفرم فیلم‌نت قرار گرفته است.
مهکام که خود سابقه قابل اعتنایی در مقام نویسنده فیلمنامه داشته و کمدی هم در کارنامه‌اش به چشم می‌خورد، در آخرین ساخته سینمایی خود خط قصه آشنایی را برای روایت انتخاب کرده است. قصه مردی به نام محمود که با خواهرزاده شیرین عقل خود پری زندگی می‌کند، به دنبال یافتن وصیتنامه گم شده پدرش به هر دری می‌زند. اما شیوه‌ای که مهکام برای روایت این قصه آشنا انتخاب کرده، وجه تمایز «عینک قرمز» با نمونه‌ های مشابه است. انتخاب راوی، یکی از آنهاست که محمود این وظیفه را به عهده داشته و گاه این نریشن‌ها زیاده از حد جلوه می‌کند.
از طرف دیگر، شخصیت‌پردازی به گونه‌ای است که ذهن تماشاگر را به سمت کمدی ابزورد می‌برد؛ شخصیت‌هایی اغراق شده و حراف که تناسب چندانی با جهان واقعی نداشته و دور از آن به نظر می‌رسند. «عینک قرمز» با سکانس عروسی در گذشته آغاز شده و سپس به زمان حال پیوند می‌خورد. حلقه اتصال این دو بخش هم کسی جز ابراهیم ملقب به ابی پدر محمود نیست. مرگ دوست صمیمی ابی آن هم در آرایشگاه و زیر دست محمود، نقطه عطف نخست فیلمنامه فیلم به حساب می‌آید که موتور حرکت آن را با شتاب بیشتری به حرکت وا می‌دارد. جایی که محمود سرانجام وصیتنامه پدرش را پیدا کرده و به دنبال گنجی که برایش به ارث گذاشته شده سراغ داود دوست صمیمی پدرش می‌رود.
در سکانس افتتاحیه فیلم، زن جوانی هم به نام کتایون حضور دارد که بی‌ارتباط با ابی نیست. محمود هم در فرایند پیدا کردن وصیتنامه به او می‌رسد که در انزل وی در یک کشتی به گل نشسته زندگی می‌کند. با حضور اوست که نیمه میانی فیلم اندکی پرتر شده و به قهرمان کمک می‌رساند. در عین حال، داستانک مربوط به او چندان خوب از کاردرنیامده و تاثیر لازم را روی روند پیشرفت کار نمی‌گذارد. رسیدن به تونلی زیرزمینی که تنها داود از آن باخبر بوده، نقطه عطف بعدی است که قصه را وارد پرده پایانی می‌کند؛ جایی که پایانی غیرمنتظره و در عین حال از جنس خود فیلم رقم می‌خورد.
«عینک قرمز» به موازات داستان اصلی، داستانک‌هایی هم دارد که بهترین آن داستانک مربوط به پری و نامزدش ایرج است. بخش مهمی از شوخی‌های فیلم هم حول محور این دو می‌چرخد که کاملا با فضای ابزورد فیلمنامه همخوانی دارند. برای مثال هم می‌توان به روانکاو قلابی بودن ایرج و ماجرای تخت چرمی مشکی اشاره کرد که به یک شوخی تکرارشونده موفق تبدیل می‌شود. همین طور مرد میانسال معتاد همراه کتایون و دخترش فرشته که برایش سرم چای و نبات تجویز می‌شود! «عینک قرمز» بسیار متکی به محمود به عنوان قهرمان خود بوده که تقریبا در تمامی سکانس‌ها حضور داشته و نریشن‌ها هم از آن اوست! شخصیتی که در بافت قصه جا افتاده و پری هم مکمل خوبی برای او به حساب می‌آید. به ویژه پری که همراه ایرج بار کمدی کار را به دوش کشیده و بخشی از ضعف های آن را پوشانده‌اند.
بازار
سروکله زدن با نقش‌های متفاوت و چالش برانگیز، یکی از وسوسه‌های همیشگی بازیگران به حساب می‌آید که حامد بهداد نیز یکی از آنهاست. شخصیت محمود و فضای خاص فیلم، بهداد را به یک بازی بیرونی و تا حدودی اگزجره سوق داده که مشابه آن را در کارنامه اش نداشته است. الناز حبیبی هم در نقش پری همین مسیر بهداد را رفته و تعمدا به سمت اغراق و غلوشدگی رفته که چند شوخی نسبتا جذاب حاصل آن است. هادی کاظمی نیز به واسطه تسلطش بر کمدی، پارتنر خوبی برای حبیبی بوده که گاه تک لحظات خوبی را خلق کرده‌اند

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1068271/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نرخ بهره بین بانکی افزایش یافت

40 درصد کسب و کارهای اینترنتی در چند سال اخیر تعطیل شده‌اند

پرداخت سود سهام عدالت به صورت مرحله‌ای، واریز 4/166/000 تومان سود برای سهام عدالتی‌ها

صحبتهای سامان نریمان‌جهان بازیکن پیکان در پایان بازی با استقلال

اسدی بعد از حذف سپاهان؛ مرا ببخشید!

شکوری: خوشحالی هواداران استقلال، بهترین هدیه برای ما بود

رونمایی جباری از یک جوان آینده دار

ایمان عالمی: از هواداران استقلال تشکر می کنم که ما را حمایت کنند.

کتک کاری هواداران بارسا با پلیس پیش از ال‌کلاسیکو!

جباری: کار عجیبی نکردیم؛ موفقیت یعنی قهرمانی در جام حذفی

جباری: بوژوویچ هم در این پیروزی نقش داشت

میزبان اولین بازی نیمه نهایی مشخص شد

آرناتوویچ زوج لائوتارو؛ طارمی به نیمکت‌ برگشت!

پزشکیان: هند با میراث گاندی و نهرو، پرچمدار صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز است

معاون عارف: مردم و فعالان رسانه‌ای درباره جنگ روانی منافقین هوشیار باشند

تیم مذاکره کننده ایرانی عازم تهران شد

چرا برخی مذاکرات محرمانه‌اند؟!

پزشکیان در گفت‌وگو با شهباز شریف: همکاری مشترک برای مقابله با پدیده شوم تروریسم ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است

پیگیری مستمر پزشکیان از مدیریت حادثه انفجار در بندر شهید رجایی

تسلیت وزیر خارجه ترکمنستان به همتای ایرانی

ماموریت قالیباف به نمایندگان 4 کمیسیون جهت اعزام به بندر شهید رجایی

عربستان: آماده کمک به برادران ایرانی هستیم

از آدمای پولدار باید ترسید

وقتی مامان اول بازجویی می‌کنه، بعدش اسپانسر میشه!

برای پیدا کردن خودت باید از دست بدی

اجرای جالب علیرضا قربانی به زبان ترکی با موسیقی شمال خراسان

اطلاعیه شماره 2 شرکت توانیر، منتظر قطعی برق باشید

حادثه انفجار بندرعباس 6 مفقودی دارد

مدارس بندرعباس تعطیل شد

اطلاعیه شماره 2 مدیریت بحران در پی انفجار بندرعباس؛ ازدحام نکنید

تعداد فوتی‌های حادثه انفجار بندرعباس به 8 نفر رسید

آتش‌سوزی گسترده در یک پارکینگ؛ 18 خودرو اسقاطی سوخت

شدت آتش در بندر شهید رجایی افزایش یافت؛ انفجارها ادامه دارد

محققان: هوش مصنوعی در درک تعاملات اجتماعی هنوز به‌خوبی انسان عمل نمی‌کند

سحابی سیاره‌نمای NGC 1514

داستانک/ سنگ قبر پدر و مادر

گهی پشت بر زین، گهی زین به پشت

شرط واگذاری سهام خودروسازان ایرانی به چینی‌ها

سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی

نماینده جامعه کارگری: 96 درصد کارگران قرارداد موقت دارند

پنالتی استقلال مقابل پیکان درست بود؟

آریا بازهم به سوت پایان نرسید!

دوازدهمین گل فصل رامین برای پنچری پیکان

خداحافظی سپاهان با 2 جام در 24 ساعت!

هافبک فولاد پاسخ شایعات عجیب را می‌دهد

انتظاری: سپاهان در نود دقیقه باید شکست می‌خورد

فرشید سمیعی مدیرعامل سابق استقلال

رضایی:قطعا پیکان به لیگ برتر صعود خواهد کرد

خط قرمز جباری روی منفی ترین رکورد استقلال

قائم: خیلی بهتر از سپاهان بازی کردیم