بزرگنمايي:
راه ترقی - معاون رییس جمهور در نشست مشترکی با زنان کارآفرین، از نزدیک در جریان مشکلات و چالش های آنان در این حوزه قرار گرفت.
معاون رییس جمهور در نشست مشترکی با زنان کارآفرین، از نزدیک در جریان مشکلات و چالش های آنان در این حوزه قرار گرفت. در این نشست که روز چهارشنبه 26 آبان ماه برگزار شد، خانم دکتر خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: زنان کارآفرینی که در زمینه خلاهای موجود جامعه و در مسیر تولید قدم بر می دارند در حقیقت مجاهدت می کنند .
وی با اشاره به روایتی مبنی بر اینکه کسی که کار سالم می کند، در حقیقت در راه خدا مجاهدت می کند، ادامه داد: با همان نگاه مجاهدت باید با کسانی که در مسیر تولید قدم بر می دارند و برای افراد دیگر زمینه جهاد و کسب نان حلال را فراهم میکنند، برخورد کرد .
خانم دکتر خزعلی تاکید کرد: تلاش میکنیم قدم کوچکی برای برداشتن موانع و قدم بزرگ برای تسهیل و تسریع این مسیر برداریم .
وی ادامه داد: امیدوارم بتوانیم با کمک شما وعده رئیس جمهور که ایجاد سالانه یک میلیون شغل است را عملی کنیم .
در ادامه؛ دکتر مفتح قائم مقام وزارت صمت نیز ضمن استماع مسائل و مشکلات مطرح شده از سوی زنان کارآفرین، به بیان راهکارهایی برای تسهیل شرایط موجود پرداخت.
وی با تاکید بر وجود موانع متعدد در حوزه اقتصاد و کارآفرینی گفت: گذر از این موانع نیازمند یک برنامه ریزی دقیق و منسجم است.
دکتر مفتح ادامه داد: ظرفیت لازم برای فعالیت بانوان در این وزارتخانه فراهم شده است، اما ضروری است زنان کارآفرین نیز با برنامه مدون همراه با یک تشکل منسجم طرح های خود را ارائه کنند.
در ادامه ی نشست هم اندیشی زنان کارآفرین؛ حسینی مشاور وزیر صمت در امور زنان و خانواده توضیحاتی در خصوص صنایع کوچک، کارخانجات، مشاغل خانگی، ظرفیت های اتاق بازرگانی، بخش های خصوصی و نحوه ی حمایت از کارآفرینان و تولیدکنندگان زن ارائه کرد.
سپس زنان کارآفرین به بیان مسائل، مشکلات، ایده ها و طرح های خود در حوزه توانمندسازی زنان و اشتغالزایی پرداختند.
فخرموسوی یکی از زنان کارآفرین در زمینه تولید آسانسور و پله برقی، مشکلات و موانع موجود برای دریافت تسهیلات را بیان کرده و به ارائه راهکارها و پیشنهادهای خود در این صنعت پرداخت.
یکی دیگر از کارآفرینان حاضر در نشست؛ نصیری کارآفرین برتر جوان آسیا درصادرات صنایع غذایی روستایی بود که با اشتغالزایی برای حدود 1000 کشاورز، به کشورهای اروپایی و آسیایی محصولات خود را صادر می کند. وی پیشنهاد تهیه بسته حمایتی از زنان کارآفرین و کارخانه دار را به معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده ارائه کرد.
در ادامه، باقری کارآفرین و تولیدکننده پوشاک و صاحب سه برند در زمینه پوشاک؛ عمده ترین مشکل خود را اخذ مجوز برای صادرات عنوان کرد.
همچنین حسینی یکی دیگر از کارآفرینان و طراح و تولیدکننده اتاق کودک و نوجوان درخواست برگزاری نمایشگاه تولیدات زنان کارآفرین برتر را عنوان کرد.
بختیاری از دیگر کارآفرینان حاضر در نشست، به لزوم تسهیل شرایط صدور مجوزها اشاره کرد و از سازو کارهای طولانی موجود در صدور مجوزهای گوناگون انتقاد کرد.
غالب کارآفرینان معتقدند که مشکلات زنان کارآفرین با مردان در این حوزه مشترک است، اما وجود موانع عرفی و برخی تبعیضات موجود در دستگاه های اجرایی چالش های متعددی را ایجاد می کند. به عنوان مثال اشتغال زنان سرپرست خانوار در شهرک های صنعتی با موانع فراوانی روبروست.
یکی از مهمترین درخواست های کارآفرینان؛ حضور رایگان و یا دریافت خدمات و یا تسهیلاتی که فعالیت آنان را در رویداد بین المللی اکسپو تسهیل نماید، بود.
از دیگر مشکلات زنان کارآفرین کارمزدهای بالای تسهیلات بانکی عنوان شد که برخی از کارآفرینان حاضر در نشست از معاون رییس جمهور درخواست ارائه تسهیلات برای زنان را در این حوزه خواستار شدند.
همچنین کارآفرینان نسبت به امتیاز حق رای و حمایت از مشارکت فعال زنان کارآفرین در اتاق تعاون ایران درخواست هایی مطرح نمودند.
در ادامه ی این نشست؛ یکی دیگر از دغدغه های بیان شده عدم مشارکت نهادهای دولتی در زیان احتمالی کارآفرینان، همسو با مشارکت در سود آنها از قبیل پرداخت مالیات و ... بود.
لازم به ذکر است که این نشست به بهانه آغاز هفته کارآفرینی (28 آبان تا 4 آذر) و با هدف هم اندیشی با کارآفرینان برتر در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب و بیانیه گام دوم و تحقق نگاه برون سپاری رییس جمهوری برگزار شد .