راه ترقی

آخرين مطالب

درآمد «ناخن‌کار» بیش‌تر از پرستار! اجتماعی

درآمد «ناخن‌کار» بیش‌تر از پرستار!
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / توجه به معیشت جامعه پرستاری و رفع کمبود نیرو در این حوزه، تقسیم عادلانه منابع و سهیم‌ کردن آنها در سیاست‌گذاری‌های حوزه سلامت، از جمله درخواست‌های رئیس شورای عالی سازمان نظام‌ پرستاری از دولت چهاردهم است.
دکتر وحید زمان‌زاده با بیان اینکه بهبود وضعیت معیشت جزو خواسته‌های جامعه پرستاری از دولت چهاردهم است، اظهار کرد: برنامه مشخص و منعطفی درباره وضعیت معیشت پرستاران وجود ندارد. شرایط و معیشت زندگی پرستاران به ویژه در شهر تهران به دلیل مسائل مختلف مانند اجاره‌بها سخت است. جامعه پرستاری از دولت آتی می‌خواهد یک برنامه جامع و منطعف با توجه به شرایط موجود طراحی کند و معیشت پرستاران را در کانون توجه قرار گیرد.
وی در ارتباط با تعداد نیروهای شاغل در گروه پرستاری گفت: در حال حاضر، تناسب میان تعداد تخت‌های بیمارستانی و پرستاران مناسب نیست و تمام کشور با کمبود شدید پرستار مواجه است. کمبود پرستار نسبت به تعداد تخت‌های بیمارستانی در شهر تهران بسیار مشهود است. سهیمه‌ و ظرفیتی که برای جذب پرستار در آزمون استخدامی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی درنظر گرفته بودند، خالی مانده است. از طرفی هم درآمد پرستاران با سختی و وظایف محوله آنها همخوانی ندارد.
ارائه برنامه برای حل مشکلات کمبود پرستار
رئیس شورای عالی نظام‌پرستاری ادامه داد: کمبود نیروی پرستاری در مراکز درمانی مشهود است. دلیل کمبود نیروی پرستاری در مراکز درمانی، توسعه بیمارستانی و استخدام قطره چکانی نیروهای پرستاری است. موضع جذب و استخدام پرستار باید در کانون توجه سازمان‌های «برنامه و بودجه» و «اداری استخدامی» قرار گیرد؛ وضعیت استخدم به نحوی است که مشکلات کمبود نیروی پرستاری به راحتی و در زمان کوتاه حل نمی‌شود و به زمان طولانی نیاز دارد.
زمان‌زاده گفت: برخی پرستاران به دلیل بازنشستگی از چرخه ارائه خدمت خارج می‌شوند و از طرف دیگر، استخدام این گروه شغلی به صورت قطره چکانی است. این مسائل سبب می‌شود موضوع کمبود نیروی انسانی پرستاری در زمان کوتاه حل نشود. جامعه پرستاری از دولت آتی می‌خواهد به استخدام نیروی پرستاری توجه کند و برنامه خود را ارائه دهد.
وی با بیان اینکه برای حل مشکلات کمبود پرستار به نیروی حد واسط متوسل شده‌اند، گفت: به منظور حل مشکلات کمبود پرستار طی سال‌های اخیر به نیروهای حد واسط متوسل شده‌اند اما نیروی حد واسط از منظر درمانی نمی‌تواند جایگزین پرستاران شود. به طور مثال، توسعه بهیاری نمی‌تواند از منظر قانونی توجیه‌کننده جایگاه پرستاری باشد. بنابراین به جای توسعه نیروی حد واسط می‌توان ظرفیت دانشکده‌های پرستاری را افزایش داد.
توجه به ماندگاری پرستاران در گروه شغلی خود
درآمد «ناخن‌کار» بیشتر از پرستار
زمان‌زاده با بیان اینکه ترک کار و عدم ماندگاری از دیگر چالش‌های جامعه پرستاری به حساب می‌آید، گفت: میزان ماندگاری در حرفه پرستاری کم است و پرستاران ترجیح می‌دهند به گروه‌های شغلی دیگر روی بیاروند. درآمد ماهیانه یک پرستار حدود 15 تا 20 میلیون تومان است؛ در حالی که یک ناخن‌کار چندین میلیون تومان درآمد دارد و بیشتر از درآمد ماهیانه پرستار است. درآمد 15 تا 20 میلیونی پرستاران با وجود شیفت‌های سخت و تعداد زیاد بیمارانی است که تحت نظر دارند. با وجود سختی کار فراوان، انتظارهایی از این گروه شغلی وجود دارد و خواهان انجام کارهای بزرگ هستند. در حال حاضر، هر پرستار معادل 2 تا 3 نفر کار می‌کند. مهاجرت‌های شغلی و مهاجرت جغرافیای به دلیل مسائل معیشتی است؛ جامعه پرستاری از دولت آتی می‌خواهد به مضوع ماندگاری شاغلان این گروه شغلی توجه کند.
سهیم‌کردن در سیاست‌گذاری‌ها
وی با اشاره به مسائل حکمرانی سلامت اظهار کرد: پرستاران، حدود 60 درصد نظام سلامت را تشکیل می‌دهند. اگرچه پرستاران حدود 60 جامعه نظام سلامت کشور را تشکیل می‌دهند اما نقش بارزی در نظام سیاستگذاری و نظام تصمیم‌گیری ندارند. یک گروه خاص در عرصه تصمیم‌گیری‌ها حاکم است و این موضوع سبب آسیب مردم می‌شود. جامعه پرستاری از دولت آتی می‌خواهد که پرستاران نیز در عرصه تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در نظر گرفته شود.
تقسیم عادلانه منابع
رئیس شورای عالی نظام پرستاری درباره مطالبه دیگر پرستاران از دولت آتی گفت: نظام پرداخت و نحوه توزیع منابع در نظام سلامت به صورت عادلانه باشد؛ در حال حاضر، توزیع منابع به صورت عادلانه نیست. پرستاران درباره توزیع منابع احساس تبعیض می‌کنند؛ ارائه یک فرمول برای توزیع عادلانه منابع از دیگر خواسته‌های جامعه پرستاری به حساب می‌آید.
وی با بیان اینکه قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری پس از وقفه‌ای 15 ساله در دولت سیزدهم اجرا شد، گفت: اما لازم است قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به روز شده و مشکلات آن مرتفع شود. مشکلات قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به نحوی است که میزان کارانه دریافتی پرستاران ناچیز است و برخی ترجیح می‌دهند که نظام پرداخت به روش پیش از اجرای تعرفه‌گذاری باشد.
تشکیل معاونت پرستاری در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی
زمان‌زاده با بیان اینکه معاونت پرستاری در وزارت بهداشت وجود دارد، اظهار کرد: با توجه به اینکه پرستاران در نظام سلامت نقش بسزایی دارند، تشکیل معاونت پرستاری در دانشگاه‌های علوم‌پرشکی از دیگر خواسته‌های جامعه پرستاری از دولت آتی به حساب می‌آید.
وی با بیان اینکه تعداد استاد نسبت به دانشجوی رشته پرستاری در وضعیت نامساعدی قرار دارد، اظهار کرد: تعداد استاد نسبت به دانشجو حدود یک‌بیستم است؛ در حالی که بر مبنای برنامه ششم توسعه این تعداد باید یک به 10 یا یک به 12 باشد. سازمان‌های «اداری و استخدامی» و «برنامه و بودجه» باید نسبت به حل مسائل مربوط به اعضای هیات‌علمی گام بردارند. دریافتی یک استادیار رشته پرستاری حدود 20 میلیون تومان است که برای یک استاد که در شهر تهران ساکن است، کم محسوب می‌شود. جامعه پرستاری از دولت چهاردهم می‌خواهد به این مسائل و مشکلات توجه کند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/906332/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دلیل واریز مبلغ متناسب سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد

رئیس‌کل بانک مرکزی: پرداخت ارز اربعین امسال به صورت دینار است

بانک شهر پیگیر بازگشت ستاره جنجالی پرسپولیس

بمب روحیه در اردوی تیم ملی اسپانیا

شاگردان عبدی تماشاگر تقابل همگروه‌ها

کارشناس می‌شوم تا فوتبالیست‌ها را با چماق بزنم!‏

این مربی برای جانشینی ساوت‌گیت بی‌تابی می‌کند!‏

چرا فردوسی پور روی پلت فرم 360 فوتبال گزارش نمی کند؟

زنوزی در ترکیه رای داد

سوال رامبد جوان از فردوسی پور: چرا گزارشگرا فوتبال از تو تقلید می کنند؟

طارمی به زودی در مرکز ‏BPER‏ ‏تمرین می‌کند

ستاره اول ایتالیا در یورو آرسنالی شد

صالحی‌ رأی داد

صف‌ مردم برای شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری در شهرهای مختلف

آذری جهرمی: پزشکیان عصاره همه دولت‌های خوب ایران تا امروز خواهد بود

طیب‌نیا در دور دوم انتخابات شرکت کرد

فریاد «درود بر ایران» در مقابل هتاکی چند عنصر ضدانقلاب در تفلیس

محسن رضایی رأی خود را به صندوق انداخت

بازدید نمایندگان پزشکیان از ستاد انتخابات کشور

فرمانده کل انتظامی کشور: انتخابات در کمال آرامش در حال برگزاری است

تمهیدات در نظر گرفته شده برای اخذ رأی ایرانیان مقیم آمریکا

آذری جهرمی: بیایید قبل از ساعت 19:30 رأی بدهیم تا از فوتبال نمانیم

محمد فیلی با گلایه‌ها و امیدهایش/ لطفا متواری نشوید!

وقتی رامبد جوان معنی VAR را نمی دانست!

چهره ها/ عکس هایی از بهنام تشکر در آمریکا

آهنگ محبوب و فرانسوی «لا بوهم» با خوانندگی شارل آزناوور

اندازه زمین در مقابلِ خورشید

لحظه پرواز هواپیما با سرعت 800 کیلومتر بر ساعت

فردوسی کلا یک داستانه!

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

هواداران آلمان در مسیر استادیوم اشتوتگارت آرِنا برای بازی امشب مقابل اسپانیا

دردناک و باورنکردنی؛ آخرین رقص کروس

نویر و گوندوغان: بازنشسته نخواهیم شد

آقای پائز به‌خاطر بلایی که سرم آوردی از تو ممنونم!

سرمربی ایرانی با الریان مقابل استقلال و پرسپولیس!

اعتراف تلخ سوارز قبل از بازی با برزیل

پیام فوتبالی عراقچی برای رأی دادن در انتخابات امروز

گزارش خبرنگار آخرین خبر از حوزه اخذ رای مسجدالنبی نارمک تهران

وزیر کشور: گزارش‌ها حاکی از برگزاری انتخاباتی منظم و امن است

عبدی: پزشکیان را انتخاب می‌کنیم تا حق اعتراض ملت به رسمیت شناخته شود

المیادین: مشارکت در دور دوم انتخابات ایران از دور اول بیشتر خواهد شد

انتخابات ریاست جمهوری تا ساعت 20 تمدید شد

رامبد جوان: تلویزیون و سینما مال ماست، مدیران می آیند و می روند

در قسمت آخر «حصیر سرد» چه اتفاقی می افتد؟

زمان پخش سریال «مختارنامه» مشخص شد

آهنگ محلی/ «قطعه بختیاری «آواز شلیل» از استاد مسعود بختیاری

آماده‌باش سراسری صنعت برق کشور در گرمترین روز سال

درمان آسیب نخاعی با یک برچسب

شاعرانه/ تو مرا جان و جهانی چه کنم جان و جهان را

عصر ایران: رأی مردم معانی مختلفی دارد و قابل مصادره نیست