راه ترقی

آخرين مطالب

«نشان دار شدن مالیات» 350 هزار مؤدی اقتصاد

«نشان دار شدن مالیات» 350 هزار مؤدی
  بزرگنمايي:

راه ترقی - خراسان /حدود 350 هزار مؤدی مالیاتی در حوزه اصناف، محل مصرف مالیات خود را در طرح های عمرانی اولویت‌دار مشخص کردند.
تیرماه امسال بود که دولت قبل از طرح «امکان انتخاب محل هزینه کرد مالیات توسط پرداخت کنندگان» رونمایی کرد. نتایج این طرح با گذشت دو ماه حاکی از این است که حدود 350 هزار مودی مالیاتی در حوزه اصناف، در آن شرکت و محل مصرف مالیات خود را از بین طرح های عمرانی اولویت دار مشخص کرده اند. طبق این نتایج، حدود 7 هزار میلیارد تومان معادل بیش از نیمی از اعتبار مورد نیاز برای طرح ها تامین شده و درصد اعتبار برخی طرح ها به 100 درصد نیز رسیده است.

راه ترقی

معایب نظام سنتی مالیات ستانی
به گزارش خراسان، نظام مالیاتی در ایران مدت‌هاست که از جنبه های متعددی نظیر ناکارایی، پیچیده بودن و کهنه بودن ساختارها و فرایندها رنج برده است. به عنوان مثال مرکز پژوهش های مجلس در گزارش 17509 خود تصریح می کند که تاکید بر مالیات ستانی بر اساس منبع به جای تاکید بر مالیات بر مجموع درآمد، مبتنی بر رویکرد منسوخ قرن 19 در حوزه مالیات هاست. تفکیک نبودن حساب های شخصی از تجاری، ناکارایی های سیستمی متعدد و ممیزی محور بودن به جای داده محور بودن و ... از جمله ضعف های نظام مالیاتی به شمار می رود.
مجموعه این موارد، موجب شده تا افکار عمومی نیز بعضا ًنسبت به کارکرد نظام مالیاتی نگاه خوبی نداشته باشد. به عنوان مثال مالیات دهندگان نسبت به خرج کرد مالیات های خود در کشور نوعی بی اعتمادی و نارضایتی داشته و بعضاً این ادعا شنیده می شود که مالیات ها در غیر حوزه های عمرانی برای کشور خرج می شوند. موضوعی که می تواند بر ضریب تمکین مالیاتی و نرخ وصول آن اثر منفی داشته باشد.
طرحی ابتکاری برای ایجاد اعتماد مالیاتی
با این حال در اواخر دولت سیزدهم طرحی ابتکاری به تصویب هیات وزیران رسید که می تواند بر ایجاد، احیای و ارتقای اعتماد مودیان در رابطه با نظام مالیاتی موثر باشد. به گزارش تسنیم، بر اساس رویکرد جدید که «نشان دار کردن مالیات» نامیده می شود، مالیات دهندگان مشمول تبصره 100 یا همان مودیانی که مالیات خود را سیستمی پرداخت می کنند، از این پس می توانند محل هزینه کرد مالیات پرداختی خود در پروژه های عمرانی را تعیین و انتخاب کنند. به عبارت دیگر مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده 100 می‌توانند به طور مستقیم بر نحوه استفاده از مالیات خود تأثیر گذاشته و نتایج ملموس مشارکت‌های مالیاتی خود را در توسعه پروژه‎‌های زیرساختی کشور مشاهده کنند. این موضوع رویکرد نوینی در حکمرانی مردم در نظام مالیاتی به شمار می رود.
مشخصات پروژه های مشمول طرح نشان‌دار کردن مالیات
در این باره داود منظور رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه 4 مرداد و در مراسم رونمایی رسمی از این طرح گفت: در اجرای طرح «امکان انتخاب محل هزینه‌کرد مالیات توسط پرداخت کنندگان (مؤدیان)» سازمان برنامه و بودجه، اسامی طرح‌های ناتمام ملی و استانی اولویت‌دار در حوزه‌های آموزش، سلامت و رفاه اجتماعی و ... که پروژه‌های احداثی و دارای مجوز بوده و حداکثر منافع عمومی را تأمین کرده و تا آخر سال به پایان می‌رسند، فهرست شده و مؤدیان می‌توانند با انتخاب آن ها در این طرح‌ها مشارکت داشته و دین خود را به کشور و حتی استان خود ادا کنند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در این طرح 1900 پروژه با اعتبار 12 همت به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام شد که در همین مدت کوتاه از اجرایی شدن طرح، 321 پروژه ملی و 1281 پروژه استانی – جمعاً 1602 پروژه – از بین 1915 پروژه معرفی شده، از سوی مؤدیان انتخاب و 142 پروژه نیز به طور کامل تأمین اعتبار شده است. رئیس سابق سازمان امور مالیاتی کشور به عنوان نمونه به پروژه‌های استان سیستان و بلوچستان اشاره کرده و گفت: از 96 پروژه پیشنهادی این استان تا کنون 15 پروژه به طور کامل تأمین اعتبار شده است. همچنین از 154 پروژه استان گیلان تاکنون اعتبار 21 پروژه به طور کامل تأمین شده است.
کارنامه «نشان دار کردن مالیات ها» تا مهرماه
با این اوصاف، سازمان مالیاتی در روزهای اخیر، نتایج اجرای طرح مذکور را به تفکیک 14 بخش منتشر کرد که نشان از استقبال 350 هزار مودی در حوزه اصناف از آن دارد. این داده ها در کلیت خود، نشان می دهند که مودیان اصناف با تامین اعتبار بیش از 6 هزار و 840 میلیارد تومان برای طرح های عمرانی، بیش از 57 درصد اعتبار مورد نیاز این طرح ها را تامین کرده اند.
تامین مالی کدام حوزه ها برای مودیان جذاب تر است؟
جزئیات بیشتر در خصوص انتخاب محل مصرف مالیات توسط اصناف نشان می‌دهد که انتخاب بیش از 64 هزار و 400 مودی ، تامین اعتبار حوزه حمل و نقل از محل مالیات هایشان بوده است و از این بابت این حوزه را می توان جذابترین حوزه برای تامین اعتبار عنوان کرد. پس از حمل و نقل، تامین اعتبار پروژه های آموزش و پرورش، منابع آب و بهداشت و درمان به ترتیب با 61 هزار و 200، 58 هزار و 600 و نیز 42 هزار و 100 مشارکت کننده در رده های بعدی قرار دارند. در انتهای این رده بندی نیز طرح های امداد و نجات و حفاظت از محیط زیست قرار گرفته اند.
کدام حوزه ها بیشتر اعتبار جذب کردند؟
جدای از تعداد مشارکت کنندگان، میزان اعتباری که برای پروژه های حوزه های مختلف نیز جذب شده می تواند شاخصی دیگر برای اقبال مودیان به شمار آید. بر این اساس، آموزش و پرورش با جذب بیش از یک هزار و 280 هزار میلیارد تومان در صدر قرار دارد و حوزه های حمل و نقل، منابع آب و بهداشت و درمان به ترتیب با جذب بیش از یک هزار و 241 میلیارد تومان ، یک هزار و 118 میلیارد تومان و 753 میلیارد تومان در رده های بعدی قرار گرفته اند. با این حساب، مشاهده می شود که تامین اعتبار مورد نیاز در حوزه امداد و نجات به طور 100 درصد، حفاظت از محیط زیست بیش از 93 درصد، توسعه خدمات (شهری، روستایی و عشایری) بیش از 81 درصد و صنعت و معدن بیش از 71 درصد تحقق پیدا کرده که طبق اعلام رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه می توان احتمالاً می توان انتظار بهره برداری از همه یا عمده آن را تا پایان امسال داشت.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/953066/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فقط طلا حریف تورم شد

حمله دوباره سرمربی تایلند؛ من دروغگو نیستم

پیروزی 15 گله جوانان عراق در جام ملت‌های آسیا

آماده‌باش به شماره 3 پرسپولیس برای جانشینی ایوب

محسن حکیم: امروز VAR ما یکی از بهترین سیستم‌هایی است که در ایران استفاده می‌شود

مهرداد محمدی غایب قطعی دربی

رئیسی: رئیس‌جمهور در انتخاب کلمات دقت بیشتری به خرج بدهد

انتقاد ایران از همدستی اروپا و آمریکا در جنایات رژیم صهیونیستی

سخنگوی وزارت خارجه: تکرار ادعاهای امارات درباره جزایر ایرانی فاقد وجاهت است

عباس جمشیدی‌فر: «شه‌سوار» را در کارنامه‌ام کم داشتم

پخش سریال فلسطینی جدید از آی‌فیلم

فقط قرارمون یه خالی کردن ساده بود!

موزیک ویدئوی «پاییز» با صدای محمد معتمدی

پایان عملیات امداد و نجات در معدن معدنجوی طبس

وکیل یاشار سلطانی: وی همچنان در زندان است

ظفرقندی: افتخار جامعه پزشکی به این است که نعمتی دارد که به مردم خدمت کند

گذر مشتری از پشت ماه

ورنه دنیا شربت اندر شربت است

نیویورک‌تایمز: نتانیاهو همه برنامه‌های آمریکا در منطقه را برهم زد

میانگین مصرف 197 لیتری آب در شبانه روز توسط هر ایرانی

دولت چهاردهم در چهارراه تولید بنزین

پایان فصل رکود در بورس

شوک دوم به پرسپولیس؛ ایوب به دربی نرسید!

گزارش خبرنگار صداوسیما از وضعیت ورزشگاه اراک چند ساعت مانده به آغاز دربی

ورزشگاه امام خمینی در شرایط موجود یکی از بهترین استادیوم های در دسترس است

وضعیت مساعد زمین چمن استادیوم امام خمینی شهر اراک

رونمایی از مانیتور VAR کنار زمین ورزشگاه امام خمینی اراک

واکنش راموس و بنزما به خداحافظی ناگهانی واران

پزشکیان در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان: باید جلوی اسرائیل را گرفت

پیام عراقچی به وزیر امور خارجه ارمنستان

میخوام مستقل باشم

من پسرم رو میخوام

اجرای کنسرت و نمایش «سی‌صد» در تخت جمشید

چهره ها/ عادل فردوسی پور و گوهر خیراندیش در یک تئاتر

ابراهیم تاتلیسِ وطنی در تبریز آفتابی شد!

بازار قدیم قشم همچنان در آتش می‌سوزد

ثبت‌نام آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه آغاز شد

استفاده از اسانس گیاهان برای صنایع دارویی

معرفی برگزیدگان یک جایزه مکتوب در حوزه روانشناسی

خبری از پرداخت 43 هزار میلیارد تومان مطالبات گندم‌کاران نیست

برد پرگل همگروه ایران مقابل مغولستان

مرتضی‌ مهرزاد: قرمز هستم اما باید تیمم را عوض کنم!

تصاویر عاشقانه‌ لرستان حذف شد!

یزدانی از یک ماه دیگر فیزیوتراپی می‌کند

حال و هوای ورزشگاه امام خمینی اراک به فاصله حدود 3 ساعت تا آغاز دربی 104

گزارش خبرنگار آخرین خبر از محل برگزاری دیدار پرسپولیس و استقلال

رئال در تعطیلات؛ نگرانی‌ها بی‌دلیل نبود

لطف بزرگ نیوکسل به تیم دسته چهارمی

روایت رجانیوز از حضور یک اسرائیلی در جلسه رسمی رئیس جمهور ایران در نیویورک

«متکی» رئیس دوره‌ای هیات پارلمانی ایران در اتحادیه بین‌المجالس جهانی شد