راه ترقی

آخرين مطالب

کابوس ظریف نوشتارها

کابوس ظریف
  بزرگنمايي:

راه ترقی - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
هدا احمدی| داستان فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس همچنان ادامه دارد. اصلاحیه‌ای که تندروها تمام تلاششان را برای عملی نشدن آن کردند تا اهرمی علیه بودن محمدجواد ظریف در دولت باشد. صحن علنی دیروز مجلس دوازدهم هم از این موضوع مستثنا نبود. حمید رسایی که یکی از لیدرهای طیف حذف ظریف به شمار می‌رود در واکنش به توئیت مهدی فضائلی که از موافقت رهبری با اصلاح تابعیت قهری در این قانون خبر داده بود، گفت که فضائلی سخنگوی دفتر رهبری نیست و فقط اطلاعاتی که دارد را منتشر می‌کند. او خطاب به قالیباف ادامه داد: اما چون شما آقای قالیباف این توئیت را تایید کردید برای ما درست است اما آیا در لایحه دولت اشاره‌ای به مساله قهری شده؟ رسایی ادامه داد: ما اساسا تابعیت قهری نداریم، لایحه دولت هم خلاف چیزی است که آقای فضائلی گفتند. قالیباف هم در پاسخ به رسایی اعلام کرد که به هر حال آن بحث و توئیت مورد تایید است و مجلس اختیار دارد، موضوع را بررسی کند. نظر حضرت آقا مورد توجه هست حتما و این فرمایش برای ما سند است و با توجه به آن لایحه را رسیدگی می‌کنیم.

در همین راستا، روح‌الله لک علی‌آبادی هم در تذکری خطاب به رسایی چنین گفت که امروز متاسفانه یک شائبه غلطی وجود دارد مبنی بر آنکه بعضی از گروه‌ها از رهبری عبور می‌کنند؛ خدای ناخواسته این شبهه غلط را با لجبازی تشدید نکنیم. به گفته این نماینده مجلس، نظر حضرت آقا برای همه روشن و مبرهن است بنابراین دیگر جای هیچ ان‌قلتی وجود نداشته باشد چراکه رهبری می‌فرمایند با اصلاح قانون درباره تابعیت قهری موافق هستم. وی ادامه داد: متاسفانه باز هم آقای رسایی ان‌قلت وارد کرده و می‌گوید اصلا تابعیت قهری در عالم وجود ندارد. نمی‌شود هر جا که ما حرف رهبر انقلاب به مذاقمان خوش نمی‌آید، تفسیر به رای کنیم. معلوم نیست نیروهای انقلاب باید خودشان را با حضرت آقا هماهنگ کنند یا ایشان با نیروها. این تذهبون؟
البته ادامه کینه پایداری‌ها علیه ظریف به جایی رسیده است که ادعاهای جدیدی هم به زبان می‌آورند. مثلا رسایی در گفت‌وگو با وب‌سایت ایران 24 مدعی شده، فرزندان ظریف به واسطه تابعیتشان در آمریکا تجارت می‌کنند و مشغول زندگی در آمریکا هستند و گاهی اوقات هم به ایران می‌آیند. درحالی که عده‌ای می‌گویند، تابعیت فرزندان ظریف قهری است؛ کَأَنَّهُ تابعیت مثل رنگ‌پوست به بنده خدا ظریف چسبیده!
منفعت تندروها در چیست؟
ماجرا از آنجایی شروع شد که پس از آنکه یک‌شنبه هفته گذشته بهارستانی‌ها با 207 رای مخالف و تنها با 38 رأی موافق از مجموع 256 نماینده حاضر در جلسه با فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مخالفت کردند، مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور دو روز بعد و در همایش بین‌المللی داوری در دانشگاه قم اعلام کرد که رهبری شخصا به پزشکیان گفته‌اند که با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستند و خواسته‌اند تا نظر ایشان در مجلس اعلام شود تا این قانون مانع استفاده از نیروها در مشاغل مختلف نشود. اما سخنان معاون پارلمانی رئیس جمهور با واکنش شدید تندروهایی مواجه شد که اتفاقا در مجلس و با مخالفت با این لایحه بار دیگر نشان دادند که تلاش پایداری‌ها برای برکناری محمدجواد ظریف از مجموعه دولت و خاصه معاونت راهبردی رئیس جمهور همچنان حتی به قیمت اصلاح نکردن یک قانون نادرست ادامه دارد.
این درحالی است که کمی بعد مهدی فضایلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در توئیتی در واکنش به نقل قول مجید انصاری، حرف‌های او را تایید کرد و موج جدیدی از هجمه‌ها آغاز شد. به طوری که سایت رجانیوز از فضائلی خواست تا سخنان انصاری را تکذیب کند و روز گذشته هم تندروهایی مانند رسایی با شدیدترین لحن علیه این توئیت سخن گفتند. متاسفانه تسویه‌حساب‌های سیاسی و حتی شخصی تندروها با ظریف و امثال او همچنان ادامه دارد و به قول محمدمهدی شهریاری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس که می‌گوید: جبهه پایداری و وابستگان آن معمولا به این ترتیب عمل می‌کنند که به هر صحبتی از رهبری که به نفع آنها نباشد، توجه نمی‌کنند.
محمدمهدی شهریاری همچنین در گفت‌وگو با خبرآنلاین بر این نکته تاکید کرد که اعضای جبهه پایداری به دنبال حل مشکلات مردم نیستند و تا الان هم حتی یک قدم در راه‌حل مشکل مردم برنداشتند، چنانچه در قضیه به رای گذاشتن فوریت لایحه اصلاح قانون به کارگیری افراد در مشاغل حساس، جوی را در مجلس به وجود آوردند که هر کسی رای مثبت به این فوریت بدهد، خارج از چارچوب نظام است.
استثنا ناپذیری بند (الف) ماده 2
لایحه‌ای که دولت به مجلس دوازدهم برای اصلاح فرستاد از این قرار بود که تابعیت همسر و فرزند تاثیری در به کارگیری افراد در مشاغل حساس نداشته باشد و اگر خود فرد تابعیت مطلق اعم از قهری و غیرقهری داشته باشد، نتواند به شغل حساس برسد، به این معنی که همسر و فرزندش استثنا می‌شوند. اما در مجموع مجلس رأی منفی داد و براساس 207 رأی منفی با فوریت این لایحه مخالفت کرد بنابراین باید این گزارش کمیسیون امنیت به صحن بیاید، در آنجا رأی‌گیری شود و اگر رأی آورد، طبق ماده 208 تخلف رئیس جمهور از قانون به قوه قضائیه ارسال می‌شود.
این در حالی است که بخش زیادی از شغل‌هایی که در رابطه با کشورهای دیگر تعریف می‌شود ممکن است شامل چنین وضعیتی شوند. علاوه بر اینکه معلوم نیست چرا قانون‌گذار به دلیل وضعیت دیگری (فرزند یا همسر) فرد را از تصدی شغلی محروم می‌کند؟
تعیین بی‌قید و شرط تابعیت مضاعف به ‌عنوان یکی از عوامل محرومیت از تصدی مشاغل حساس با وجود فروض گوناگونی که تابعیت مضاعف می‌تواند داشته باشد، شماری از شایستگان از جمله نسل دوم و سوم ایرانیان مهاجران را با محرومیتی غیرقابل توجیه روبه‌رو می‌کند. با ماجرای استعفای محمدجواد ظریف از معاونت ریاست جمهوری و بعد رایزنی برای بازگشت او به دولت، سروصدای قانون «نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» درآمد که به دلیل تابعیت فرزندان و همسر فرد از تصدی در مشاغل حساس محروم می‌شود. بر همین اساس تحلیل‌گران سیاسی معتقدند، قانون واکنش نمایندگان وقت به انتصاب‌های دولت اول حسن روحانی بود. اگرچه این‌ن وبت و در دولت چهاردهم با برخی رایزنی‌ها مشکل سمت معاونت محمدجواد ظریف رفع شد اما آسیب‌های پنهانی در این قانون هست که بخشی از جامعه را از امکان تصدی برخی مشاغل در کشور محروم می‌کند و این عملا به معنی فراری دادن نیروی انسانی است.
به هر حال مشکل این قانون که دولت چهاردهم لایحه آن را به مجلس فرستاده بود به بند 2 برمی‌گردد که باید هم به عقیده دولت و هم به عقیده صاحب‌نظران اصلاح شود. یعنی انتصاب کسانی که خود، فرزندان یا همسر ایشان تابعیت مضاعف دارند در مشاغل و پست‌های حساس به موجب بند (الف) ماده 2 قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مصوب 10/7/1401 ممنوع است. به عقیده حقوقدانان، آنچه ایراد اصلی است و حتی در لایحه اصلاحی اخیر دولت نیز بدون توجه باقی مانده، استثنا ناپذیری بند (الف) ماده 2 این قانون است.
در مجموع با نگاهی به حرف‌های مخالفان این لایحه باز هم بر این مهم صحه گذاشته می‌شود که تمام دغدغه آنها، محمدجواد ظریف است. تلاش پایداری‌ها برای تخریب دولت چهاردهم و آن هم از طریق شناخته شده‌ترین چهره‌اش به نام محمدجواد ظریف به بازی‌ای فرسایشی و روتین تبدیل شده است. حمید رسایی، امیرحسین ثابتی مجری سابق صداوسیما و نماینده فعلی، سلمان اسحاقی نماینده قائنات، علیرضا سلیمی نماینده تهران، مرتضی محمودی نماینده تهران و حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده اصفهان از جمله کسانی بودند که روز بررسی لایحه طرح یک‌فوریتی بیشترین تلاش را برای اصلاح نشدن این قانون و آن هم تنها برای از میدان به در کردن ظریف انجام دادند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/986039/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گزارشی از شهر بندرعباس و حال و هوای فوتبال در آن منطقه

حواشی جنجالی دیدار نساجی - مس شهر بابک

گزارش از کلاس آموزشی باشگاه استقلال خوزستان

حواشی خروج بازیکنان پرسپولیس از ورزشگاه احمد بن علی پس از تساوی ناامیدکننده مقابل الریان

کارشناسی داوری دیدار تراکتور - گل گهر در جام حذفی

کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس - مس سونگون در جام حذفی

کارشناسی داوری دیدار چادرملو - ملوان در جام حذفی

کارشناسی داوری دیدار پارس جنوبی - سپاهان در جام حذفی

چالش عکس کودکی بازیکنان پرسپولیس با هواداران

صحبت های فیزیوتراپیست تیم پرسپولیس درباره وضعیت مصدومیت امید عالیشاه

میزان هزینه استقلال و پرسپولیس در فصل جاری لیگ برتر

کودک هوادار پرسپولیس به آرزوی خودش رسید و لباس سعید مهری را دریافت کرد

گاریدو:چاره‌ای جز ریکاوری خوب و تمرکز روی بازی بعدی نداریم

علیرضا بیرانوند از رکورد رحمتی عبور کرد

حسینی: اشتباهات برخی بازیکنان باتجربه در شأن آنها نیست

میثاقی خطاب به تیم‌ملی: بااشتیاق پذیرای نقدها باشیم

بازیکنان ملی به ضعف‌هایشان پی برده‌اند؟

آنالیز بازی تیم ملی ایران مقابل تیم قرقیزستان

صحبت‌های ژوآئو مهاجم پرسپولیس: ما هنوز شانس صعود داریم

شکست تیم ملی بسکتبال مقابل قطر

فرجی: اصلا مستحق تساوی با الریان نبودیم

ابراز ناراحتی عجیب فرشاد فرجی در دقایق پایانی بازی پرسپولیس و الریان

تشکر بازیکنان پرسپولیس از هوادارانشان پس از مصاف با الریان

ناراحتی بازیکنان پرسپولیس پس از تساوی مقابل الریان قطر

مربی پرسپولیس : بازیکنان تلاش خود را کردند اما این کافی نیست

مربی پرسپولیس :باید تمرکز خود را روی بازی بعدی بگذاریم

سید جلال حسینی: سبک بازی ما تهاجمی است و می‌شد گل‌های بیشتری بزنیم

مربی پرسپولیس: بازی کردن در زمینی دیگر به ضرر ماست

سید جلال حسینی: بعضی بازیکنان اشتباهاتی دارند که در حد اسم تیم ما نیست

ادامه طلسم پرسپولیس در آسیا؛ سه امتیاز از دست گاریدو پرید

کابوس ظریف

عصر ایران: زمان حذف واسطه‌ها و مذاکره رو در رو با آمریکا رسیده است

می‌توان به مذاکرات ژنو امیدوار بود

سیلوا همان مدافع تیم مجیدی بود!

کری پرسپولیس با ستون‌های تخت جمشید

ترس موسیمانه از اخراج و تعویض سریع مدافع جوان!

موسیمانه: نگرفتن سه امتیاز بسیار ناامید کننده بود

گل اول الریان به پرسپولیس توسط اشرف بن شرقی

فرصت برای پرسپولیس که توپ با دخالت دروازه‌بان و مدافع الریان به کرنر رفت

فدراسیون برنامه جشن بارسا را خراب کرد!

موقعیتی که عالیشاه مقابل دروازه الریان به این شکل از دست داد

برخورد شدید امید عالیشاه و بازیکن الریا قطر

پرسپولیس 1 _ 1 الریان

شادی هواداران الریان پس از زدن گل تساوی مقابل پرسپولیس

2 قسمت ابتدایی سریال «مهیار عیار» چطور بود؟

سکانس ماندگار و جهانی از فیلم «باد مارا خواهد برد» ساخته کیارستمی

نگاهی به آثار «سعید روستایی» با درام‌های پیچیده و شخصیت‌های چند‌لایه

اثر بیکلام و رویایی فردریک شوپن موسیقی‌دان برجسته‌ی لهستانی

تصویری از سطح سیاره ی بهرام (مریخ)

چون می روی بی من مرو!