راه ترقی

آخرين مطالب

وزیر بهداشت: 80 درصد پزشکان مجبورند بعد از مهاجرت رشته پزشکی را کنار بگذارند اجتماعی

وزیر بهداشت: 80 درصد پزشکان مجبورند بعد از مهاجرت رشته پزشکی را کنار بگذارند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایرنا / وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مهاجرت نخبگان را یک سرمایه سوزی برای کشور دانست و گفت: بالای 80 درصد آنها مجبورند رشته پزشکی را کنار بگذارند چون در آنجا نمی توانند کار پزشکی کنند زیرا مبنای اقتصادی ندارد.
محمدرضا ظفرقندی که عصر پنجشنبه در اختتامیه همایش «مهاجرت نخبگان علمی در ایران امروز» سخن می گفت، بخش مهمی از علت مهاجرت نخبگان را متوسط شرایط اقتصادی کشور دانست و اظهار داشت: در حوزه پزشکی افراد بسیاری هستند که کار مشخص، معین و خوبی دارند و در علم و عمل هم رتبه استادی دانرد اما مهاجرت می‌کنند.
وزیر بهداشت با اشاره به پزشکانی که به کشورهایی چون آمریکا و کانادا مهاجرت می کنند، اظهار داشت: بالای 80 درصد آنها مجبورند رشته پزشکی را کنار بگذارند چون در آنجا نمی توانند کار پزشکی کنند زیرا مبنای اقتصادی ندارد.
ظفرقندی با تاکید بر اینکه باید واقعیت‌ها را دقیق دید، ادامه داد: پزشکانی که به این کشورها می روند، اما مدرکشان مورد قبول نیست؛ سنشان هم طوری نیست که در آزمون های آنجا بتوانند ورود پیدا کنند و بنابراین مجبورند به کارهای دیگر روی بیاروند.
وی تصریح کرد:‌در حوزه پزشکی شاهد یک سرمایه سوزی هستیم؛ اگرچه در کلان، مهاجرت نخبگان یک سرمایه سوزی است که شاید قابل محاسبه مادی و علمی نباشد و این سرمایه سوزی از دست رفتن ژنتیک برتر کشور است.

وی ادامه داد: زمانی که نخبگان یک کشور خارج شوند، نسلی که از آن نخبگان خارج می‌شود یک آسیب جبران ناپذیری برای کشور ایجاد می‌کند نگاه کردن به حوزه اقتصاد لازم است ولی کافی نیست.
بی عدالتی آموزشی یکی از علل مهاجرت است
ظفرقندی با بیان اینکه مهاجرت نخبگان فقط به مسایل اقتصادی مربوط نمی شود، گفت: از مهمترین کارهایی که باید برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان شود، این است که شرایط تحصیل برای افراد همراه با معیشت، سیاسی و اجتماعی در جامعه نیز فراهم شود.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه تبعیض و فرصت‌های نابرابر یکی از علل مهاجرت به شمار می رود تاکید کرد: اگر فردی شایستگی ورود به دانشگاهی چون تهران را دارد و رتبه لازم را کسب کرده، باید زمینه آن فراهم شود، نه اینکه به دلیل بی عدالتی آموزشی نتواند تحصیل کند.
وی موانع و سهمیه ها را از موانع عدالت آموزشی برشمرد و اظهار داشت: به دلیل بی عدالتی آموزشی و بی ثباتی جریان سینوسی که در شرایط سیاسی در کشور وجود دارد، فرد تصمیم به مهاجرت می‌گیرد.
وزیر بهداشت با اشاره به محدودیت تعاملات بین المللی گفت: علم بدون تعاملات بین المللی راکد و فاسد می شود؛ برای اینکه بتوانیم برگزاری کنگره‌ها و مقاله نویسی‌ها را راحت انجام دهیم، مشکلاتی وجود دارد؛ هر چه تعاملات ساده تر باشد امکان ماندگاری بالاتر می‌رود.
ظفرقندی خواستار آن شد که شرایط تحصیل و به کارگیری دانشجویان بویژه در حوزه های پزشکی تسهیل شود تا امکان ماندگاری پزشکان بالا رود و در این زمینه توضیح داد: برای کسی که می‌خواهد تحصیل کند باید شرایط تحصیل را سازگارتر با معیشت و شرایط سیاسی و اجتماعی فراهم کرد.
وی ادامه داد: تعداد زیادی از همکاران ما فارغ‌التحصیل می‌شوند اما در حوزه‌ای که باید به کار گرفته شوند، امکان به کارگیری آنها وجود ندارد یا
وقتی می‌خواهد به کار گرفته شود، ملاک رابطه یا ضابطه بوده در حالیکه باید ملاک شایسته‌سالاری و حرفه‌ ای باشد.
وزیر بهداشت تاکید کرد: زمانی که نخبگان یک کشور خارج شوند، آسیب جبران ناپذیری برای کشور ایجاد می کنند نگاه کردن به حوزه اقتصاد لازم است ولی کافی نیست.
ظفرقندی در ادامه با بیان اینکه برخی از افراد که به کشورهای عربی به دلیل شرایط اقتصادی و ارزش پول می روند و اسم آن را کاریابی می گذارم، رشته پزشکی را رها می کنند، افزود: مهاجرت نخبگان مشکلی چند وجهی است؛ نگاه کردن به حوزه اقتصاد در مهاجرت نخبگان لازم است ولی کافی نیست.
وجود تبعیض و فرصت‌های نابرابر در رشته پزشکی
وزیر بهداشت با بیان اینکه رشته پزشکی سخت است، ادامه داد: مشهورترین جراحان در میانه راه به دلیل سختی های مسیر آن را رها کرده اند زیرا دانشجوی پزشکی با رقابت سخت پذیرفته می شود ولی دوره های سختی دارد و باید چند سال خارج از مرکز کار کند.
ظفرقندی تصریح کرد: تبعیض و فرصت های نابرابر نیز در رشته پزشکی وجود دارد، موانع و سهمیه ها باعث می شود فرد تصمیم به مهاجرت بگیرد که باید توجه اساسی به بحث مهاجرت نخبگان انجام شود.
وی با بیان اینکه فرد به محض پختگی در مقطع تحصیلی خود باید در مناصب بکار گرفته شود، اظهار داشت: رسانه‌های مختلف با هر بهانه‌ای جامعه پزشکی را تخریب می کنند؛ اگر تخریب صورت بگیرد اعتماد بین پزشک و بیمار که ضرورت کار است سلامت آسیب می بیند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه بهبود فضاهای آموزشی و پژوهشی در حل مسایل کشور ضروری است، گفت: باید سرمایه اجتماعی در کشور صورت گیرد؛ همه 16 آذر امسال را دیدند در جلسات و نگرش و سلایق مختلف دانشجو راست و چپ شرکت، نظرات خود را گفتند و شنیدند و اتفاقی هم نیفتاد در حالی که دیدیم در سال های گذشته شرایط چگونه بود.
ظفرقندی اظهار داشت: توجه به زیرساخت‌های پژوهشی، اصلاح تعرفه، حفظ ارزش پول ملی، حساس کردن مدیران در سطوح مختلف وت دوین تدابیر قانونگذار در بکار گیری نخبگان باعث افزایش انگیزه و امید به آینده می شود و از مهاجرت نخبگان نیز جلوگیری می کند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1006777/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اهدای مدال به طارمی و بازیکنان اینتر پس از شکست در فینال سوپر‌جام

جشن قهرمانی میلان، قهرمان سوپرجام ایتالیا

مهدی لیموچی: مطمئن بودم که گلی که به استقلال زدم، آفساید نبود

تشکر مهدی لیموچی از مجتبی حسینی بابت حمایت کامل از او

مهدی لیموچی: مورایس برای سپاهان زحمات زیادی کشیده است

کارشناسی داوری بازی آلومینیوم - شمس آذر

محمدامین کاظمیان: با سردار آزمون در مس کرمان همبازی بودم

خوشحالی کونسیسائو و ناراحتی طارمی پس از شکست در داربی میلان

بازگشت دیوانه‌وار میلان گل طارمی‌ را خراب کرد!

محمد مهدی زارع: آرش برهانی خیلی تلاش کرد که بازیکنان امید به بزرگسالان بروند

گل دوم آث میلان به اینتر توسط پولیشیچ

مهم‌ترین خبر سال در باشگاه پرسپولیس!

گل سوم آث میلان به اینتر توسط آبراهام

پشت پرده ترور شخصیت عراقچی

کاشته تئو هرناندز؛ گل اول آث میلان به اینتر

شادی گل جالب طارمی بعد از گلزنی در داربی میلان

طارمی یک قدم با بریس فاصله داشت؛ اینتر 2-1 میلان

10 گل برتر نیم فصل اول لیگ برتر فوتبال ایران

محمدامین کاظمیان: بیست سال بازیکن مس کرمان بودم

تیم منتخب نیم فصل اول لیگ برتر

ساعدی و شاملو و سلطنت‌طلبان

پنجره نیمه باز تهران و فرصتی که به نفع ترامپ نیست

مهاجرانی: دولت مخالف تنوع نرخ ارز است

کارشناسی داوری دیدار تراکتور - استقلال خوزستان

خطای طارمی روی منیان؛ اینتر 0-0 میلان

با پاس گل طارمی؛ گل اول اینتر به میلان توسط مارتینز

گل پنجم رئال مادرید به مینرا توسط گولر

کنایه محمدحسین میثاقی به گاریدو و برخی از پیشکسوتان پرسپولیس

ماجرای جدایی دفاع موفق این‌ روزهای لیگ برتر از آکادمی استقلال

گفت و گو با امیرحسین حسین‌زاده ستاره تراکتور در لیگ برتر

برکناری غیرمنتظره سامره؛ حسین‌خانی برگشت!

واکنش میثاقی به لحظه گلزنی طارمی مقابل میلان

فرار دیدنی طارمی؛ گل دوم اینتر به آث میلان

حواشی بازدید رئیس‌جمهور از آخرین دستاوردهای دانشگاه امام حسین(ع)

پلمب کارگاه تولید رنگ زعفران تقلبی در پردیس

مرزبندی با دولت

راه ناگزیر واشنگتن

اروپا علیه ماسک

تا دیر نشده گفت وگو کنیم

ارز و نقدینگی نسخه گرانی دارو نوشتند

موج‌سواری ترامپ در جامعه دو قطبی

سایه حمله تهران بر تل‌آویو

تماس دفتر کارتر با بهزاد نبوی

تخصیص 10 هزار قطعه انواع سکه ضرب 1386 به متقاضیان

400 هزار متقاضی در انتظار وام نهضت ملی مسکن

افزایش 25 درصدی تحویل سوخت مایع نیروگاهی

قیمت روغن تا پایان سال تغییر نمی‌کند

تولید نفت و گاز افزایش یافت

همتی: آزادسازی معادن منجمد را در دستورکار قرار می‌دهیم

دریافت 10 واحد سهام هدیه با 31٫7٪ سود سالانه