راه ترقی

آخرين مطالب

7 فناوری هوش مصنوعی که از سال 2024 جا ماندند دانش

7 فناوری هوش مصنوعی که از سال 2024 جا ماندند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / شرکت‌های بزرگ هوش مصنوعی خواه برای جمع‌آوری پول، خواه آرام کردن سهامداران یا تاثیرگذاری مثبت بر مطبوعات عادت دارند پیشرفت‌هایی را اعلام کنند که آماده عرضه نیستند.
به نقل از فست کمپانی، اصطلاح صنعتی برای این محصولات، «پوچ‌افزار»(Vapourware) است و به محصولاتی گفته می‌شود که خیلی دیرتر از زمان پیش‌بینی‌شده عرضه می‌شوند یا در برخی موارد اصلا با بازار نمی‌رسند. صنعت هوش مصنوعی در سال گذشته پوچ‌افزارهای بسیاری تولید کرده است که تشخیص تبلیغات را از واقعیت دشوار ساخته‌اند.
اکنون با رسیدن به سال 2025 می‌توانیم نگاهی به بزرگ‌ترین محصولات و وعده‌های هوش مصنوعی بیندازیم که هنوز کاملا عملی نشده‌اند.

راه ترقی


هوش مصنوعی مولد الکسا
شرکت «آمازون»(Amazon) در سپتامبر 2023 یک نمونه هوشمندتر از دستیار صوتی «الکسا»(Alexa) را معرفی کرد که با مدل‌های زبانی بزرگ طراحی شده بود. آمازون ادعا کرد نسخه آینده دستیار صوتی نه تنها امکان گفت‌وگوی طبیعی‌تر را فراهم خواهد کرد، بلکه قابلیت کافی را برای درک نشانه‌های غیرکلامی مانند زبان بدن و تماس چشمی با استفاده از دوربین‌های تعبیه‌شده در دستگاه‌ خواهد داشت.
اکنون با گذشت بیش از یک سال، آینده الکسا در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. گزارش بلومبرگ در ماه اکتبر اعلام کرد که آزمایش‌کنندگان از نسخه جدید ناراضی هستند زیرا دستیار صوتی، پاسخ‌های سخت و طولانی ارائه می‌دهد و با ویژگی‌های موجود خانه هوشمند کار نمی‌کند. رویترز نیز درباره مشکلات مدل‌های زبانی داخلی آمازون گزارش داد که این شرکت را بر آن داشت تا از مدل زبانی «کلود»(Claude) شرکت «آنتروپیک»(Anthropic) کمک بگیرد. براساس گزارش‌ها مبنی بر کنار گذاشتن برنامه‌های معرفی الکسای جدید در ماه اکتبر، اکنون به نظر می‌رسد که این دستیار صوتی در سال 2025 عرضه شود.

راه ترقی


‌جی‌پی‌تی-5
شرکت «اوپن‌ای‌آی»(OpenAI) هرگز به طور رسمی نگفت که چت‌بات ‌»جی‌پی‌تی-5»(GPT-5) را در سال 2024 منتشر خواهد کرد اما «سم آلتمن»(Sam Altman) مدیرعامل شرکت در اواخر سال 2023 تأیید کرد که کار کردن روی آن آغاز شده است. در ماه مارس، بیزینس اینسایدر با استناد به منابع ناشناس ادعا کرد که مدل زبانی بزرگ جدید در اواسط سال به بازار وارد خواهد شد. یک مدیرعامل ناشناس پس از مشاهده یک نسخه نمایشی، آن را از لحاظ مادی بهتر دانست.
آلتمن در اواسط سال، انتظارات را کم کرد و گفت: «ما هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن روی جی‌پی‌تی-5 داریم.» و در ماه اکتبر به مخاطبان ردیت گفت: «امسال انتظار مدل جدید را نداشته باشید.» این شرکت در عوض GPT-o1 را منتشر کرد که به ادعای آن می‌تواند پرسش‌ها را با دقت بیشتری پردازش کند اما بسیار کندتر و گران‌تر است.

راه ترقی


کلود 3.5 اپوس
اوپن‌ای‌آی در به تعویق انداختن عرضه مدل‌های زبانی بزرگ تنها نیست. شرکت آنتروپیک در ماه اکتبر نوید عرضه مدل «کلود 3.5 اپوس»(Claude 3.5 Opus) را در سال 2024 داد که قرار بود نسخه جدیدی از بزرگ‌ترین مدل زبانی آن باشد اما در حال حاضر اصلا اشاره‌ای به آن نشده است.
«داریو آمودی»(Dario Amodei) یکی از بنیان‌گذاران و مدیرعامل آنتروپیک ماه گذشته گفت که برنامه پیش رو همچنان داشتن یک کلود 3.5 اپوس است اما هیچ زمانی را برای عرضه آن اعلام نکرد. اگرچه صحبت‌هایی درباره استفاده آنتروپیک از 3.5 اپوس برای ارائه داده‌های مصنوعی به مدل‌های ارزان‌تر آن وجود دارد اما این می‌تواند نشانه دیگری از کاهش بازدهی مدل‌های پیشرفته باشد.

راه ترقی


زمینه شخصی اپل اینتلیجنس
اگر اولین بیانیه مطبوعاتی «اپل اینتلیجنس»(Apple Intelligence) را در ماه ژوئن ببینید، متوجه تمرکز زیادی بر «زمینه شخصی»(Personal Context) خواهید شد. این عبارت سه بار در دو پاراگراف اول بیانیه ظاهر می‌شود و به نسخه‌ای از دستیار صوتی «سیری»(Siri) اشاره دارد که می‌تواند اطلاعات را از ایمیل‌ها، متن‌ها، یادداشت‌ها و موارد دیگر استخراج کند. «تیم کوک»(Tim Cook) مدیرعامل اپل در آن زمان اعلام کرد: رویکرد منحصربه‌فرد ما هوش مصنوعی مولد را با زمینه شخصی کاربر ترکیب می‌کند تا هوش واقعا سودمندی را ارائه دهد.
اگرچه اپل اینتلیجنس در ماه اکتبر وارد شد اما زمینه شخصی هنوز وجود ندارد. اپل تصمیم گرفت تا عرضه‌ ویژگی‌های هوش مصنوعی خود را در سال آینده افزایش دهد و بدین ترتیب، قدرت‌های زمینه‌ای سیری نتوانستند در سال 2024 ظاهر شوند. هنوز دقیقا مشخص نیست که این قابلیت‌ها چه زمانی عرضه خواهند شد.

راه ترقی


استدلال چندمرحله‌ای در موتور جست‌وجوی گوگل
گوگل در کنفرانس ماه مه خود گفت که به زودی قابلیت‌های استدلال چندمرحله‌ای را به «ای‌آی اورویوز»(AI Overviews) در موتور جستجوی خود می‌آورد و به کاربران امکان می‌دهد تا سوالات پیچیده‌ای را بپرسند و همه اطلاعات را از هوش مصنوعی «جمینای»(Gemini) دریافت کنند.
اکنون گوگل می‌گوید کاربران برای برخورداری از این قابلیت‌ها باید منتظر نسخه «جمینای 2.0» باشند که به تازگی وارد مرحله آزمایش‌های محدود شده است.

راه ترقی


پروژه آسترا
بزرگ‌ترین افشای ورودی/خروجی مرتبط با هوش مصنوعی گوگل، پروژه موسوم به «پروژه آسترا»(Project Astra) بود؛ یک برنامه نمونه اولیه که می‌تواند آنچه را در لحظه نگاه می‌کنید شناسایی کند، به پرسش‌های پشت سر هم درباره آن پاسخ دهد و نکات کلیدی را از یک مکالمه 10 دقیقه‌ای به خاطر بسپارد.
اگرچه گوگل در ابتدا قصد داشت چیزی مانند آسترا را در سال 2024 عرضه کند اما بازه زمانی آن را به سال 2025 رسانده است. اگرچه گوگل با «سامسونگ» روی یک هدست واقعیت افزوده کار می‌کند و دموها را در اختیار مطبوعات قرار داده است اما هیچ اطلاعاتی درباره قیمت یا تاریخ عرضه آن وجود ندارد.

راه ترقی


ربات‌های خانگی سامسونگ و ال‌جی
نمایشگاه تجاری CES در ژانویه گذشته، مکان بسیار خوبی برای نشان دادن ناامیدی فروشندگان لوازم الکترونیکی در قرار دادن خود به عنوان رهبران هوش مصنوعی بود. نمونه‌های بارز از این موضوع، شرکت‌های سامسونگ و ال‌جی هستند که هر دو ربات‌های خانگی هوشمند با قابلیت‌های هوش مصنوعی را به نمایش گذاشتند. به عنوان مثال، یک تیزر ویدیویی برای ربات «بالی»(Ballie) سامسونگ نشان می‌دهد ربات از طریق پیامک به صاحبش هشدار می‌دهد که سگش در حال شلوغ کردن است و سپس به دستورالعمل‌ها برای دادن میان‌وعده به سگ و گذاشتن ویدیوی مورد علاقه‌اش پاسخ می‌دهد. ال‌جی نیز قابلیت‌های مشابهی را برای عامل هوش مصنوعی خانه هوشمند «زیرو لیبر هوم»(Zero Labor Home) خود وعده داد و توانایی آن را برای درک زمینه و هدف و همچنین برقراری ارتباط فعال با کاربران اعلام کرد.
مانند بسیاری دیگر از دستگاه‌های حاضر در نمایشگاه CES، هیچ یک از این ربات‌ها به عنوان یک محصول واقعی قابل خرید عملی نشده‌اند اما نباید تعجب کنیم. سامسونگ نزدیک به پنج سال است که درباره برخی از نسخه‌های ربات بالی بدون عرضه آن صحبت می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1008078/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر صمت: بسته پشتیبان تولید به هیات دولت رفته است

رونمایی از یازدهمین عرضه اولیه بازار سرمایه، امروز

آثار ناترازی گاز بر صنایع بورس؛ تولید کم شد

سوپرجام صدای بیلبائو را بلند کرد

سرمربی مصری روی نیمکت حریف استقلال

جیمی کاراگر: ناتینگهام فارست با شکست لیورپول مدعی قهرمانی می‌شود

بنزما: مقابل الهلال اگر خوب نجنگی شکست می‌خوری!

دو رکورد شباب الاهلی با آزمون و عزت‌اللهی

ایلان ماسک در کمین لیورپول خوشبخت

تاکتیک فلیک برای اولین قهرمانی با بارسلونا

فقدان دروازه‌بان سابق تیم ملی 5 ساله شد

سیتی با تیم اشتباهی مذاکره کرده، مرموش اینجاست!

مشکل میزبانی تیم‌های ایرانی در آسیا حل نشده است

هلی برن نیرو‌های ویژه صابرین و شلیک بالگرد های کبری به اهداف پیش بینی شده

رسایی: برای سلامتی آقای قالیباف صلوات بفرستید

سرافراز: جلب رضایت و اعتمادِ اکثریت جامعه به حکومت، حلّال تمام مشکلات کشور است

تحلیل ظریف درباره شخصیت ترامپ در دوره دوم و نوع کنش‌گری ما با دولت جدید آمریکا

بکارگیری ظرفیت‌های برون سازمانی برای سلامت ایثارگران در دستور کار است

پای رئیس‌جمهور به سریال چرخ گردون باز شد!

ملت حق دارد بداند در سازمان صداوسیما چه می‌گذرد!

ستاره‌بازی نماوا؛ دستمزدهای نجومی با سریال‌های ضعیف!

چند سناریوی جدید برای آینده کنکور

پیدا شدن فرد مفقودشده در کوه‌های بهاباد پس از ٧ روز

تصاویر هوایی از وسعت آتش سوزی کالیفرنیا

نصب پرچم و کتیبه در حرم امیرالمومنین(ع)

توضیحات مسئولین وزارت بهداشت در خصوص ویروس جدید چینی

مصرف ماست یونانی چه تاثیری بر کلسترول دارد؟

سرمقاله وطن امروز/ چتر پدافند روی مراکز هسته‌ای

چلسی و وسوسه یونایتد؛ جوان اولشان را می‌خواهند

دورتموند عاشق اخراجی‌های یونایتد

تمایل یک راننده برای بازگشت به فرمول یک پس از 12 سال

پای فوتسالی‌ها به انتخابات فدراسیون باز شد

وزیر ورزش رئیس ستاد جنبش پارالمپیک شد

نخست‌وزیر عراق عازم تهران شد

حال و هوای حسینیه امام خمینی پیش از دیدار مردم قم با رهبر انقلاب

کنایه قالیباف به صباغیان: وقتی می‌خواهیم آیین‌نامه را اجرا کنیم می‌گویند دیکتاتوری و پادگانی است

خون مدافعان حرم هدر نرفت

نظر عضو مجمع درباره احتمال تصویب FATF

تبادل نظر در مورد راه کارهای همکاری های مشترک میان بنیاد شهید و پایگاه هوایی

مجید مجیدی؛ روایتگر طلایی جشنواره فیلم فجر با 4 سیمرغ بلورین

فیلم موزیک زیبا با آهنگ «بارونمون نشه» از مسیح و آرش

ماجرای پاشیدن اسید به بدن سگ‌ها در بندرانزلی!

تماس با وزیر؛ وقتی کنکوری‌ها شماره تلفن وزیر علوم را پیدا کردند!

واکنش قوه قضائیه به آزادی گروگانگیرهای رشت در پرونده سابقشان

ابراز ارادت دهه نودی‌ها به حاج قاسم

آمار قربانیان زلزله چین به دست‌کم 126 نفر افزایش یافت

ویدئویی از انهدام بزرگترین باند سازمان‌یافته سرقت منزل در پایتخت

داروهای گیاهی برای بهبود بیماری‌های دهان

اصلاح نافرجام قیمت خودرو

سرمقاله جوان/ مسئله اول کشور را از کجا باید فهمید