راه ترقی

آخرين مطالب

قطع همکاری جایزه گیلر با حامی اسرائیل انديشه

قطع همکاری جایزه گیلر با حامی اسرائیل
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /جایزه ادبی گیلر کانادا سرانجام پس از ماه‌ها اعتراض، همکاری‌اش را با حامی مالی خود به دلیل ارتباط با ارتش اسرائیل قطع کرد.
پس از 15 ماه اعتراض از سوی فعالان ادبی کانادا، جایزه گیلر همکاری چند دهه‌ای خود با بانک اسکوشیا را قطع کرد. این اقدام در پی افزایش انتقادات از حمایت مالی این بانک از یک شرکت تولید سلاح اسرائیلی صورت گرفت، اما به نظر می‌رسد بنیاد گیلر همچنان به دلیل روابط مالی خود با نهادهای مرتبط با ارتش اسرائیل در معرض فشارهای بیشتری قرار دارد.
بر اساس بیانیه‌ای که به روزنامه گلوب اند میل کانادا ارائه شده، این همکاری خاتمه یافته است. جایزه گیلر که هر سال 100 هزار دلار به برنده خود و 10 هزار دلار به هر یک از نویسندگان فهرست نهایی اهدا می‌کند، سال‌ها با بانک اسکوشیا، یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاران بین‌المللی در شرکت بدنام تولید سلاح‌های اسرائیلی «البیت سیستمز» همکاری داشت.
صدمات اعتباری واردشده به بنیاد گیلر و همچنین مدیر اجرایی آن، الانا رابینویچ، از زمان برگزاری مراسم سال 2023 که توسط معترضان حامی فلسطین مختل شد، قابل توجه بوده است.
به گزارش لیت‌هاب، مراسم سال 2024، که علی‌رغم امتناع بیش از 200 نویسنده کانادایی از ارسال آثارشان برای داوری جایزه گیلر در ماه نوامبر برگزار شد، به نوعی به یک رسوایی تبدیل شد و در بیرون از محل برگزاری مراسم، ده‌ها نویسنده و فعال صنعت نشر تجمع اعتصابی تشکیل داده و مراسمی موازی با عنوان «تحریم گیلر» برگزار کردند. در سراسر کانادا نیز رویدادهای هم‌زمانی برگزار شد که بر آزادی فلسطین و حمایت از نویسندگانی که متعهد به تحریم بنیاد گیلر شده‌اند، تمرکز داشت.
آن مایکلز برنده جایزه ادبی گیلر در سال 2024، در سخنرانی پذیرش جایزه‌اش که واکنش‌های زیادی را برانگیخت، هیچ اشاره‌ای به فلسطین، تحریم یا نویسندگان جان‌باخته در غزه نکرد، اما اعلام کرد که «امشب در همبستگی با ناشران و کتاب‌فروشان کانادایی اینجا ایستاده‌ام.» این سخنرانی که مایکلز بعداً در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) منتشر کرد، به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و او پس از مدتی حساب کاربری خود را حذف کرد.
با وجود اعلام قطع این همکاری به نظر می‌رسد بنیاد گیلر همچنان تحت فشار باقی بماند، زیرا همکاری‌هایش با سازمان‌هایی که با ارتش اسرائیل و بخش املاک و مستغلات اسرائیل مرتبط هستند، ادامه دارد. این سازمان‌ها شامل ایندیگو بوکس (Indigo Books)، بزرگ‌ترین زنجیره کتاب‌فروشی کانادا، می‌شود که توسط جرالد شوارتز و هدر رایزمن اداره می‌شود. شوارتز و رایزمن مؤسس بنیاد «HESEG» هستند که بورسیه‌هایی برای سربازان خارجی ارتش دفاعی اسرائیل تأمین می‌کند. همچنین بنیاد آزریلی (بخش خیریه شرکت املاک و مستغلات اسرائیلی Azrieli Group) نیز که در شهرک‌های کرانه باختری سرمایه‌گذاری دارد (شهرک‌هایی که طبق قوانین بین‌المللی غیرقانونی محسوب می‌شوند)، از دیگر شرکای بنیاد گیلر است.
جایزه ادبی گیلر که در سال 1994 پایه‌گذاری شد، از معتبرترین جایزه‌های کتاب‌های داستانی کانادا شناخته می‌شود و هرساله به بهترین رمان، کتاب مصور و یا مجموعه داستان‌ کوتاه کانادایی تعلق می‌گیرد که به زبان انگلیسی منتشر شده باشد. به برنده این جایزه ادبی 100 هزار دلار اهدا می‌شود. این جایزه از سال 2005 تاکنون با حمایت اسکوشیا بانک برگزار شده است. از چهره‌های سرشناسی که پیش‌تر جایزه گیلر را از آن خود کرده‌اند، می‌توان به مارگارت اتوود، اسی ادوگیان، آلیس مونرو و مایکل اونداجی اشاره کرد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1026015/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گل اول پرسپولیس به الهلال توسط گئورگی گولسیانی در دقیقه 90

دورسون: یک بازی دیگر مقابل النصر داریم ، می توانیم در تهران و مقابل تماشاگران خودمان بازی کنیم

ناراحتی کنعانی‌زادگان در صحنه پنالتی پرسپولیس

دلداری دادن گولسیانی به کنعانی‌زادگان بعد از گل کردن پنالتی‌اش

سروش رفیعی تنها بازیکنی بود که به سمت هواداران پرسپولیس رفت و از آنها بابت حمایتشان از تیم تشکر کرد

وضعیت روبن نوس بازیکن الهلال در پایان بازی با پرسپولیس

جمشید شاه‌محمدی: واقعا انتظار دارید که استقلال و پرسپولیس بتوانند تیم‌هایی مثل الهلال را شکست بدهند؟

دو نیمه متفاوت برای پرسپولیس؛ شب‌تلخ سرخپوشان مقابل تیم پر ستاره عربستانی

امضای یادداشت ریاست جمهوری آمریکا علیه ایران/ ترامپ: آماده مذاکره با رئیس جمهور ایران هستم

ناکام بزرگ جایزه گرمی

چریک دموکرات

پاسخ به مخالفان

رئیس کمیسیون معدن اتاق ایران: 65% معادن غیرفعال‌اند؛ به وزیر آمار درست نمی دهند

پیش بینی قیمت دلار 17 بهمن 1403

آخرین وضعیت بازار گوشت

شلیک کانسلو از چهار پرسپولیسی گذشت!

پیراهنت را بده؛ درخواست سردار دورسون از مالکوم

بارسلونا به پنیا و تراشتگن اعتماد ندارد!

دفع توپ بازیکن NBA در ارتفاع 12 فوتی را تماشا کنید

واکنش خوب گندوز؛ الهلال 4-0 پرسپولیس

جو ورزشگاه کینگدام آرنا؛ الهلال 4-0 پرسپولیس

گندوز مانع از این شد تا گل پنجم الهلال زده شود

حمله دیگر تیم الهلال به کمک گندوز و سروش رفیعی مهار شد

موقعیت گلزنی آل کثیر که در آفساید بود

آفساید بازهم مانع حسرت بیشتر سرخ‌ها شد؛ الهلال 4-0 پرسپولیس

گزارش زنده؛ الهلال 4 - 0 پرسپولیس

عراقچی: حزب‌الله لبنان اثرگذاری خود را در عرصه تحولات لبنان حفظ و تقویت کرده است

آریا عظیم نژاد آهنگساز فیلم خاتی در جشنواره فیلم فجر از موسیقی فیلم می گوید

آریا عظیمی نژاد در گفتگو با آخرین خبر از آخرین جزئیات پایتخت 7 می گوید

نشست خبری «زیبا صدایم کن» با حضور مهران غفوریان

الناز شاکردوست در گوزن های اتوبان

پاسخ صدرعاملی کارگردان «زیباصدایم کن» به سوال آخرین خبر

رونمایی از حضور حسین محجوب در فیلم سینمایی ماریا

در چشم بادومی از کی‌پاپ بد نگفتیم

بغض مهران غفوریان در نشست خبری «زیبا صدایم کن»

پاسخ صدرعاملی به سوال خبرنگاران در مورد سکانس جنجالی گشت ارشاد

لحظاتی بی‌کلام با موسیقی «هانس زیمر»

پای کی‌ پاپ به سینمای اهالی رسانه باز شد

بدون تعارف با پزشکی که از مبارزات انقلابی تا امروز پای کار بوده است

نمایی حیرت انگیز از زهره

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

پیش بینی بورس چهارشنبه 17 بهمن 1403

واریزی ویژه برای این گروه از بازنشستگان کشوری

تحلیلی از راهکار اضطراری تامین مسکن

رئیس‌کل گمرک: 9 میلیون و 861 هزار تن کالای اساسی وارد کشور شده است

پیش بینی قیمت طلا و سکه 17 بهمن 1403

گل دوم الغرافه به پاختاکور توسط خوسلو که به دلیل آفساید مردود اعلام شد

تمرینات مدافعی که گل قیچی‌برگردان می‌زند!

گولسیانی، بازیکن پرسپولیس: برای این بازی آماده‌ایم و باید حداقل یک امتیاز بگیریم

سید جلال حسینی: تصمیم خودم بود که نباشم