راه ترقی

آخرين مطالب

ابوالفتح: با راهکار نظامی نمی‌توانند برنامه هسته‌ای ایران را از بین ببرند سياسي

ابوالفتح: با راهکار نظامی نمی‌توانند برنامه هسته‌ای ایران را از بین ببرند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - صبح نو / کارشناس مسائل آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا با حمله نظامی می‌تواند صنعت هسته‌ای ایران را از بین ببرد، گفت: «من هم شنیده‌ام؛ مقامات ایرانی می‌گویند نه، مقامات غربی هم می‌گویند نه. اکثر قریب به اتفاق کارشناسانشان هم می‌گویند که این حملات برنامه هسته‌ای ایران را از بین نمی‌برد؛ حداکثر یکی، دو سال به تعویق می‌اندازد. ضمن اینکه این احتمال را ایجاد می‌کند که در آن صورت، ایران دیگر همه خط و خطوط را پشت سر بگذارد و وقتی حمله صورت گرفته، به سمت ساخت سلاح اتمی برود.»
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با «صبح نو» در خصوص بررسی راهبردی چالش‌های ایران و آمریکا اظهارکرد: «از نظر آن‌ها، ایران بزرگ‌ترین حامی گروه های مقاومت در جهان، بزرگ‌ترین دشمن اسرائیل است و می‌خواهد به سلاح اتمی دست پیدا کند و منطقه غرب آسیا را به آتش بکشد. این ادعایی است که آمریکایی‌ها مطرح می‌کنند. حالا اینکه این ادعا درست است یا نه، باید خودشان بگویند؛ من نمی‌توانم در این‌باره حرفی بزنم.»
وی افزود: «در اسناد امنیت ملی آمریکا، مقامات عالی‌رتبه آن‌ها معمولا از چهار کشور نام می‌برند: دو کشور به‌عنوان تهدیدات بین‌المللی (چین و روسیه) و دو کشور به‌عنوان تهدیدات منطقه‌ای (کره شمالی در شرق آسیا و ایران در غرب آسیا) نگرانی آن‌ها از ایران به‌خاطر توان اقتصادی ایران نیست؛ چراکه ایران در اقتصاد جهانی سهم بالایی ندارد. آنچه برای آن‌ها مهم است، انگیزه ایران برای برهم زدن نظمی است که خودشان در سطح جهان و منطقه ایجاد کرده‌اند. آن‌ها نگران رفتارهای ایران هستند که تحت عنوان «رفتارهای تنش‌زا» از آن یاد می‌کنند و می‌گویند ایران باید مهار شود. این نگرانی‌ها بیشتر در حوزه سیاسی و امنیتی است تا اقتصادی.» وی در پاسخ به این سوال که دونالد ترامپ چقدر ممکن است بتواند اجماع جهانی علیه ایران ایجاد کند؟، گفت: «کاری که ترامپ با کانادا می‌کند، نشان می‌دهد که اصلا افکار عمومی یا اجبار بین‌المللی برایش اهمیتی ندارد. وقتی با صراحت می‌گوید «آمریکا فرست» هیچ باری هم ندارد که «آمریکا اونلی» شود؛ یعنی به‌ جای «اول آمریکا» شود «آمریکای تنها» ممکن است معتقد باشد که ایالات متحده به‌ تنهایی قدرتمند است، به‌ خصوص در حوزه‌های نظامی که اصلا نیازی به کسی ندارد. اگر احساس کند کاری باید انجام بدهد، انجامش می‌دهد؛ اینکه بتواند یا نتواند، بحث دیگری است.»
دولت ترامپ و اجماع جهانی: آیا آمریکا به دنبال همراهی دیگر کشورهاست؟
کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: «اما اینکه تصور کنیم آمریکا نگران اجماع جهانی باشد؟ در مورد غزه چطور حرف می‌زند؟ عالم و آدم با او مخالف‌اند، حتی در داخل حزب خودش هم با او مخالف‌اند. بااین‌حال از حرفش برنمی‌گردد. البته هنوز حرفش عملیاتی نشده و به مرحله عمل درنیامده، ولی برای این شخص، اجبار جهانی اصلا جایگاهی ندارد. او معتقد است که جهان باید از آمریکا تبعیت کند، نه اینکه آمریکا به دنبال اجماع جهانی باشد.»
بازار
ابوالفتح در خصوص احتمال حمله نظامی آمریکا به ایران گفت: «احتمال حمله افزایش پیدا کرده. به اعتقاد من، احتمال حمله بالا رفته، ولی این به این معنا نیست که آمریکا قطعا حمله خواهد کرد. شاید حتی تا لحظه آخر، نزدیکان ترامپ هم ندانند که حمله می‌شود یا نه. یک نمونه‌اش زمانی بود که آن پهپاد آمریکایی را – به ‌فرض - ایرانی‌ها سرنگون کردند. تا لحظه آخر تصور می‌شد که عملیات انجام می‌شود؛ حتی بیانیه بعد از بمباران ایران هم تهیه شده بود. معاون وقت رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید: «من رفتم خانه دوش بگیرم، برگشتم، زنگ زدند گفتند که تصمیم رئیس‌جمهور عوض شده.» وی اظهارکرد: «اگر توافقی حاصل نشود و بحث مکانیزم ماشه مطرح شود یا خروج امروز فعال شود یا ایران از ان‌پی‌تی خارج شود، احتمالش وجود دارد؛ ولی باز هم قطعی نیست. چون همه این‌ها تا حدی به توان دفاعی و آفندی و پدافندی ایران بستگی دارد که البته من خیلی در این زمینه تخصص ندارم. نظامی‌ها معتقدند که به‌خاطر توان دفاعی و تهاجمی ایران، آمریکایی‌ها حمله نمی‌کنند. این اظهارات مقامات نظامی کشور است. سیاسیون هم همین را می‌گویند.»
آیا حمله نظامی آمریکا می‌تواند برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کند؟
کارشناس مسائل آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا با حمله نظامی می‌تواند صنعت هسته‌ای ایران را از بین ببرد، گفت: «من هم شنیده‌ام؛ مقامات ایرانی می‌گویند نه، مقامات غربی هم می‌گویند نه. اکثر قریب به اتفاق کارشناسانشان هم می‌گویند که این حملات برنامه هسته‌ای ایران را از بین نمی‌برد؛ حداکثر یکی، دو سال به تعویق می‌اندازد. ضمن اینکه این احتمال را ایجاد می‌کند که در آن صورت، ایران دیگر همه خط و خطوط را پشت سر بگذارد و وقتی حمله صورت گرفته، به سمت ساخت سلاح اتمی برود.»
ابوالفتح تصریح کرد: «یکی از فرماندهان نظامی آمریکا چند روز پیش، در سنا، برای گرفتن یک پُست گفته بود که مشکل هسته‌ای ایران با حمله نظامی حل نمی‌شود و نیاز به فعالیت دیپلماتیک و اقتصادی و از این‌جور چیزها دارد. این یعنی فقط با بمباران نمی‌توانند این مشکل را حل کنند.»
وی یاد آور شد: «این تحلیل وجود دارد که اگر آمریکا مطمئن بود با بمباران می‌تواند این موضوع را حل کند و از این نگرانی خلاص شود، چه‌بسا تا حالا این کار را کرده بود. اگر تا حالا بمباران نکرده‌اند، شاید یک دلیلش این باشد که به این جمع‌بندی یا به این اطمینان نرسیده‌اند که بمباران می‌تواند برنامه هسته‌ای ایران را نابود کند.» کارشناس مسائل آمریکا اظهارکرد: باز هم باید مسئولین سازمان انرژی اتمی و نظامی بگویند که این تأسیسات تا چه اندازه آسیب‌ناپذیرند، اگر چند روز آسیب ببینند، آیا قابل جبران هستند یا نه و اینکه چقدر در روند فعالیت هسته‌ای ایران به لحاظ کمی و کیفی تأثیر می‌گذارد. این‌ها را باید مسئولین امر توضیح بدهند.»

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1056506/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کدام مشاغل بیشترین فرارمالیاتی را دارند؟

طلای جهانی از مرز 3200 دلار عبور کرد

سریع القلم: باید به صادرات 4 تا 5 میلیون بشکه نفت برسیم

انتقاد شدید کارگران به تثبیت حق مسکن 900 هزار تومانی

ورود وزارت ورزش به ناکامی تیم ملی نوجوانان

آغاز دوره داوری بین‌المللی با حضور مدرس فدراسیون جهانی

گلاره ناظمی: AFC به داوران زن ایرانی اعتماد دارد

درخواست ابطحی از تیم مذاکره کننده ایران

مشاور عراقچی: بعید است مذاکرات در این مقطع به نتیجه برسد

جزئیاتی از مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا؛ عراقچی و ویتکاف به مسقط رسیدند

معاون رئیس جمهور خبر داد: طیب‌نیا گزینه اصلی تصدی وزارت اقتصاد

هزینه یک شب مذاکره میان ایران و آمریکا چقدر است؟

درس‌ها و تلنگرهای غیر«معمولی»!

معرفی بازیگرانی که جلوی دوربین «استخوان‌سوز» رفتند

بکر مثل چهره این پنج زن سینمای ایران در سال 87

دی‌جی‌ علی گیتور : بچه بودم که از ایران رفتم! دوست دارم یک ایرانگردی بکنم

توضیحات پلیس درباره اخراج مامور متخلف

فوت پنج نفر بر اثر حادثه رانندگی در سنندج

درگیری مسلحانه پلیس و سارقان احشام؛ سرکرده باند کشته شد

دایناسورها زنده بودند، اگر سیارک قاتل نبود

سرمقاله ابتکار/ امروز «شنبه»، نقطه پایان یا نقطه شروع؟

سرمقاله آرمان امروز/ ایران و سرمایه گذاری آمریکا

مستاجران چشم‌انتظار برگزاری شورای عالی مسکن

نقش دلال‌ها و یک چهره شناخته شده در انتخاب بوژوویچ و ناکامی استقلال

دومین ناکامی فوتبال پایه ایران در آسیا

تغییرات تیم ملی فوتبال ایران برای جام‌جهانی

خط و نشان گندوز برای دستکش طلایی

دعوت مسئولان فوتبال به وزارت ورزش در پی ناکامی نوجوانان

عراقچی به همراه معاونانش وارد مسقط شد

وکیلی: قدرت رسانه‌ای ما در مذاکرات قوی نباشد، جهان روایت ترامپ را می‌شنود

کتاب «سمع و بصر در قرآن کریم دو ابزار شناخت» منتشر شد

مینی‌سریالی که واکنش مردم و سیاستمداران جهان را برانگیخت

بهرام افشاری: آرزو دارم نقش یک کوتاه‌قامت را بازی کنم!

هشدار نارنجی بارشی در جنوب‌غرب کشور

راهپیمایی خشم مردم تهران علیه جنایات رژیم صهیونیستی

نگرانی از افزایش چشمگیر قیمت تجهیزات پزشکی

یک آزمایش خون جدید برای تشخیص پارکینسون در مراحل اولیه

استفاده از سیاه‌چاله‌ها به عنوان باتری!

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

سرمقاله کیهان/ نتیجه مذاکرات شنبه؛ یک هیچ به نفع ما

کیهان: بدون لغو تحریم‌ها هیچ توافقی نکنید

سرمقاله فرهیختگان/ امر پارادوکسیکال هسته‌ای و سناریو‌های نبرد چهارچوب‌ها در مسقط

اعلام نرخ جدید شیرخام، مرغ و تخم‌مرغ به‌زودی

معرفی تنیسورهای راه‌یافته به نیمه‌ نهایی مونت‌ کارلو

پیشنهاد 275 میلیون یورویی سیتی به یامال

سه تغییر مهم کارترون برای سه امتیاز حیاتی

خطر جدی برای طارمی در اینتر

درهای بایرن به روی نیکو بسته شد

روایت مقام دولت اصلاحات از تنش لفظی با احمدی‌نژاد در سال 1384

کتاب «سماع و بصر در قرآن کریم دو ابزار شناخت» منتشر شد