طعم قابل قبول خمیر سویای فضایی!
دانش
بزرگنمايي:
راه ترقی - ایسنا /محققانی که میسو(خمیر سویا) را در فضا ساختهاند، میگویند طعم خوبی دارد، اما متفاوت است.
اگر میپرسید که آیا تخمیر مواد غذایی در فضا امکانپذیر است، پاسخ ظاهراً بله است.
به نقل از انگجت، در مطالعهای که در مجله iScience منتشر شده است، محققان آمریکایی و دانمارکی میگویند که توانستهاند میسو(miso) را با طعم مناسبی در ایستگاه فضایی بینالمللی ایجاد کنند، اما طعم و بوی آن متفاوت از میسوی ساخته شده در زمین بود.
میسو یا خمیر سویا یک نوع ماده غذایی است که از تخمیر غلات به دست میآید و در ژاپن یکی از مواد طعمدهنده اصلی غذا به شمار میرود. بنابراین در سراسر جهان به عنوان یک طعم دهنده ژاپنی شناخته میشود.
میسو امروزه با وجود مواد غذایی غنی که همراه با غذای اصلی صرف میشوند، به عنوان یک چاشنی غذایی بهشمار میآید، اما در گذشته و در سنت غذایی ژاپن، میسو منبع اصلی پروتئین بوده است.
مواد تشکیل دهنده میسو شامل سویا، نمک و یک مخمر بدست آمده از برنج، گندم یا لوبیا هستند.
در حالی که میسو در آزمایشهای چشایی امتیاز خوبی کسب کرده است، گفته میشود طعمی بین اومامی و شوری دارد. به گفته محققان، میسوی تهیه شده در ایستگاه فضایی بینالمللی مغذیتر و برشتهتر از میسوهای معمولی زمین است.
محققان میگویند که این یافتهها نوعی محیط پخت فضایی را منعکس میکنند.
آنها برای این مطالعه، بستهای حاوی مواد خمیر میسو (دانههای سویا، کوجی برنج و نمک) را در مارس 2020 به ایستگاه فضایی بینالمللی فرستادند و اجازه دادند به مدت 30 روز تخمیر شود.
آنها همچنین بستههای میسو را در کمبریج و کپنهاگ تخمیر کردند و شرایط محیطی هر بسته را زیر نظر گرفتند. پس از یک ماه، میسوی فضایی به زمین فرستاده شد و در مقایسه با میسوهای زمینی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
جاشوا ایوانز(Joshua Evans) از دانشگاه فنی دانمارک در بیانیهای مطبوعاتی گفت: برخی ویژگیهای محیط فضایی در مدار پایین زمین، به ویژه ریزگرانش و افزایش تشعشع وجود دارد که میتواند بر نحوه رشد و متابولیسم میکروبها و در نتیجه نحوه عملکرد تخمیر تاثیر بگذارد و ما میخواستیم اثرات این شرایط را بررسی کنیم.
نه تنها تفاوتهایی در طعم، از جمله طعم آجیلی برشته شده قابل توجه میسوی فضایی وجود داشت، بلکه در ترکیب میکروبی آن نیز تفاوت وجود داشت.
محققان به این نتیجه رسیدند که به طور کلی، میسوی فضایی مشابه با همان میسوی زمینی است و این یافتهها یک محیط تخمیر خاص در فضا را نشان میدهند.
-
دوشنبه ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۴:۴۸
-
۳۲ بازديد
-

-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1056998/