راه ترقی

آخرين مطالب

مرگ غم‌انگیز ریحانه مقابل چشمان مادر در درمانگاه مشیریه اجتماعی

مرگ غم‌انگیز ریحانه مقابل چشمان مادر در درمانگاه مشیریه
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایران / پرونده آتش‌سوزی مرگبار در مرکز درمانی مشیریه تهران که منجر به مرگ دو زن و یک دختر 8 ساله شد با دستور بازپرس پرونده مبنی بر شناسایی علت حادثه، مقصران و میزان قصور آنها در اختیار کارشناسان قرار گرفت.
ساعت 19:45 دوشنبه 18 فروردین خبر آتش‌سوزی در درمانگاه مشیریه ابتدای خیابان آقا نور به آتش‌نشانی اعلام شد. به دنبال اعلام این خبر بلافاصله هفت دستگاه آمبولانس، 2 دستگاه اتوبوس آمبولانس و چهار دستگاه موتورلانس از اورژانس و خودروهای آتش‌نشانی راهی محل شدند.
شعله‌های آتش در کمتر از چند دقیقه تمام ساختمان 5 طبقه درمانگاه را در برگرفته و به آسمان زبانه می‌کشید. امدادگران بلافاصله عملیات مهار آتش را آغاز کردند و با ورود به ساختمان افرادی را که در طبقات مختلف درمانگاه در میان آتش و دود محاصره شده بودند، بیرون کشیدند.
جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درباره این حادثه گفت: «این آتش‌سوزی از قسمت لابی درمانگاه آغاز شده بود و به دلیل وجود سقف کاذب و قابل اشتعال بودن سقف و دیوارها بلافاصله گسترش یافته و به طبقات بالا رسیده بود. بررسی اولیه، اتصال سیم برق در سقف را علت آتش‌سوزی نشان می‌دهد ولی نظر قطعی منوط به بررسی تخصصی کارشناسان است. امدادگران در همان دقایق اولیه 12 نفر را از آتش نجات دادند و در ادامه 6 بیمار دیگر که برای ویزیت به آنجا آمده بودند را بیرون آوردند.» 
مرگ دو زن در محل حادثه
در لابی مرکز درمانی، جسد سوخته‌ای به چشم می‌خورد که در معاینات بعدی مشخص شد متعلق به زنی جوان است. 
پسر جوانی که با پلیس تماس گرفته و آتش‌سوزی را اعلام کرده بود نیز در این رابطه گفت: «در حال عبور از خیابان بودم که متوجه آتش‌سوزی شدم، هیاهوی وحشتناکی برپا بود از یک طرف امدادگران از راه می‌رسیدند و به دل آتش می‌زدند تا مردم را نجات دهند و از یک طرف مردم جمع شده بودند و برخی از آن‌ها فیلم و عکس می‌گرفتند. خانواده افراد گرفتار در آتش نیز به سر و صورت خود می‌کوبیدند و درخواست کمک می‌کردند. مأموران آتش‌نشانی نیز تلاش می‌کردند تا افراد را از محل بیرون بیاورند. جمعیت زیادی جمع شده بودند که کار آتش‌نشانان و امدادگران را دچار اخلال کرده بود به همین دلیل من با پلیس تماس گرفتم.» 
یکی از شاهدان در رابطه با حادثه آتش‌سوزی گفت: «امدادگران، افرادی را که از ساختمان نجات داده بودند به پیاده‌رو آورده و مأموران اورژانس به آن‌ها رسیدگی می‌کردند. در میان آن‌ها، زن جوانی بود که به سختی نفس می‌کشید و حال خوبی نداشت. گرچه امدادگران اورژانس تلاش خود برای نجات او را ادامه دادند اما لحظاتی بعد جانش را از دست داد و آن طور که امدادگران می‌گفتند علت مرگ او خفگی و نرسیدن اکسیژن بود. چند کودک هم در بین مصدومان بودند که آن‌ها را هم با آمبولانس به بیمارستان منتقل کردند اما گفتند یکی از آن‌ها که دختر کوچکی بود جان باخت.» 
به دنبال گزارش این حادثه، بازپرس محمد تقی شعبانی و تیم بررسی صحنه جرم راهی محل شدند. در بررسی‌های اولیه مشخص شد دو خانم و یک دختر بچه جانشان را از دست داده‌اند. بدین ترتیب بازپرس جنایی دستور شناسایی هویت قربانیان را صادر کرد که در ادامه تحقیقات مشخص شد نام آن‌ها فریبا، آیدا و ریحانه است. پزشکی قانونی علت اولیه مرگ یکی از خانم‌ها را خفگی و دیگری را سوختگی اعلام کرد. 
صدور 17 دستور برای پیگیری حادثه
در این حادثه مدیر درمانگاه و دو نفر از پرسنل و 6 بیمار مصدوم شده و برای درمان به چند بیمارستان منتقل شدند. همچنین بازپرس شعبه اول دادسرای ناحیه 14 با تعیین کارشناس آتش‌نشانی برای مشخص شدن علت حادثه و صدور 17 دستور خواهان پیگیری پرونده شد. از آنجایی که حادثه بر اثر اتصالی سیم برق در سقف کاذب به وجود آمده بود بازپرس دستور داد تا کارشناس اداره برق، موضوع ایمنی سیم‌کشی‌های برق را بررسی کرده و کارشناس اداره کار نیز مقصران احتمالی حادثه و میزان تقصیر آن‌ها را مشخص کند. 
متخصصان پزشکی قانونی نیز علت اصلی مرگ قربانیان حادثه را اعلام کرده و آزمایش‌های سم‌شناسی صورت گیرد. همچنین بازپرس پرونده دستور پاکسازی و پلمب مرکز درمانی را صادر کرد تا تصاویر دوربین‌های مداربسته اطراف محل حادثه و مرکز درمانی بازبینی شود و مصدومان به پزشکی قانونی مراجعه کرده و از آن‌ها در خصوص شکایت تحقیق صورت گیرد. 
گفت‌وگو با پدر قربانی 8ساله آتش‌سوزی
خانواده ریحانه، دختر 8 ساله‌ای که یکی از قربانیان حادثه آتش‌سوزی مرکز درمانی مشیریه است، حال خوبی ندارند و بی‌تابی می‌کنند. پدرش که مغازه آکواریوم در مشیریه دارد، عکس ریحانه را در صفحه اینستاگرامش گذاشته و زیر آن نوشته است: «میوه دلم؛ هیچ‌وقت عکست را نذاشتم مبادا کسی بچه نداشته باشه و حسرت بخوره. 
حالا که خدا ازم گرفتت عکست را میذارم تا خدا رو شکر کنن که مثل من امتحان نشدند.» مرد جوان در پاسخ به سؤالی درباره علت مراجعه دخترش به درمانگاه گفت: «ریحانه یک هفته‌ای بود که دندان درد داشت و برای او از درمانگاه نوبت دندانپزشکی گرفتم. عصر روز حادثه دخترم و مادرش را به درمانگاه رساندم و بعد از آن خودم راهی خانه شدم، تازه به خانه رسیده بودم که همسرم تماس گرفت و با گریه گفت برای ریحانه حادثه رخ داده است.» 
دقیقاً چه اتفاقی برای دخترتان افتاده بود؟
آن طور که همسرم می‌گوید به طبقه سوم درمانگاه رفته بودند که ناگهان صدای مهیبی مثل ترکیدن کپسول گاز از طبقه اول به گوش آن‌ها رسیده و بعد هم بوی دود و آتش بلند شده بود. او گفت تمام کسانی که آنجا بودند برای نجات، خودشان را به پشت بام رساندند. ساختمان کناری درمانگاه، تالار پذیرایی بود که آن‌ها برای نجات از آتش تصمیم می‌گیرند خودشان را به پشت بام تالار برسانند. 
آن‌ها برای رسیدن به پشت بام تالار باید از یک نورگیری که روی آن یک ایرانیت بود می‌گذشتند. 4 نفر از نورگیر عبور کردند و زمانی که ریحانه قصد عبور داشته، ایرانیت زیر پایش می‌شکند و دخترم به همراه زن جوانی به طبقه اول سقوط می‌کنند. سر دخترم در این حادثه به یک میله آهنی اصابت کرده و جانش را از دست داد. 
همسرتان در زمان حادثه کجا بود؟
همسرم ابتدا ریحانه را عبور داده تا مطمئن شود که به پشت بام تالار رسیده بعد از آن قرار بود خودش عبور کند که دخترم جلوی چشم‌هایش به پایین سقوط می‌کند. 
ریحانه فرزند چندمتان بود؟
او به همراه پسرم که برادر دوقلویش است فرزند اولم است و یک پسر کوچک‌تر هم دارم. ریحانه تک دخترم بود، او دختر باهوشی بود که دوم دبستان را می‌گذراند و آرزوهای زیادی داشت. دخترم دوست داشت در آینده نقاش شود. هنوز آخرین جمله‌اش در گوشم صدا می‌کند که گفت: بابا خیلی دوستت دارم. 
شکایت هم دارید؟
از کسانی که در این ماجرا قصور داشته و باعث شدند دخترم جانش را از دست بدهد، شکایت دارم.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1057945/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روز تاریخی بورس؛ قله 3 میلیونی فتح شد

پنج مقصد صادراتی محصولات نانویی ایران

نصیری اقدم: با اینکه دلار پایین آمده، اما الان همه چیز با دلار 100 هزار تومانی محاسبه می‌شود

بیانیه باشگاه سانتوس درباره مصدومیت نیمار

انتقاد تند خلیلی: بازیکنان گوش نمی‌دهند!

عطایی: تیم قدرتمندی بودیم که از عملکردمان دفاع کردیم

برترین بازیکنان هفته بیست و سوم لیگ برتر ایران

سیدصالحی: بعضی از بازیکنان در حد نام استقلال هم بازی نکردند!

یحیی تعیین‌کننده سرنوشت لیگ برتر!

آکسیوس ساعت و محل مذاکره ایران و آمریکا در رم را اعلام کرد

تسنیم: دور دوم مذاکرات ساعت 14 آغاز می‌شود

گزارش فارس از سفری غیرمنتظره؛ حدس بزنید برای چه کاری به کجا می‌روند؟

نحوه محاسبه درآمد چند هزار میلیاردی صداوسیما از «پایتخت 7»

چرا سریال پایتخت اینجوری تمام شد؟

حمید حامی: با صدای همایون شجریان دریا رو دیدم!

افزایش آمار ازدواج؛ آمار طلاق کاهشی شد

نقاشی فضاپیمای ناسا از سیاره مشتری

میدان مغناطیسی زمین یکبار فروپاشیده و انسان‌ها جان سالم به در برده‌اند؛ اما چگونه؟

بخشی از کتاب/ جدا شدن از تلخی زندگی

سرمقاله اعتماد/ برای دانشگاه

هشدار متفکر آمریکایی: ایران را به جنگ نکشانید!

دیپلماسی در سایه بی‌اعتمادی

انتقاد یک مقام صنفی از مصوبه الزام پمپ بنزین‌ها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی

خطر از بیخ گوش مدافع سپاهان گذشت

برنامه مبارزات جودوکاران ایران در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شد

آنچلوتی باز هم پیشنهاد برزیل را رد کرد

اینتر آماده پیشنهادها برای طارمی

محمد رهبری: جذب مربی خارجی شمشیربازی پیشنهاد من بود

کارتال از سرمربی اخراجی پرسپولیس جا ماند!

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: اگر کشور را معطل مذاکرات کنیم دست تیم مذاکره کننده بسته می‌شود

سرتیم عملیاتی گروهک تروریستی جیش‌الظلم که بود؟

ولایتمدار: مذاکره با آمریکا را برای حفظ حقوق و منافع ملت ادامه می‌دهیم

شمخانی 9 اصل مورد نظر ایران در مذاکرات رم را اعلام کرد

بروجردی: در مذاکرات تضمین‌ها فقط از طرف آمریکا نیست

چهره ها/ نوید محمدزاده در آمریکا دلتنگ ایلام شد

تشویق رحمت و شری سریال «پایتخت» در کنسرت علیرضا طلیسچی

آهنگ جدید/ «کی می دونه» با صدای مجید رضوی

دبیر شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور 8 برابر شده است!

انتقال متجاوز سریالی به انفرادی/ شاکی: جلوی چشم فرزندم به من تعرض کرد

کشف شهاب‌سنگ این‌بار در اصفهان!

انسان‌ها 41 هزار سال پیش از ضد آفتاب استفاده می‌کردند!

اولین رآکتور هسته‌ای نمک مذاب توریم جهان در چین شروع به کار کرد

درس‌های زندگی از منظر امام رضا(ع)

سرمقاله آرمان ملی/ انگیزه شرقی‌ها از مذاکرات

گروسی دنبال پُست است، اروپا دنبال «نقش»

رکوردی که شکسته شد؛ روز تاریخی بورس

محرز پس از نه سال بهترین بازی‌اش را تکرار کرد!

خشم کریستیانو رونالدو از شکست تلخ النصر

مدافع اینتر از بایرن مونیخ عذرخواهی کرد

دبیر فدراسیون: IOC وزنه‌برداری را محدود می‌کند