راه ترقی

آخرين مطالب

معمای ولادیمیر نوشتارها

معمای ولادیمیر
  بزرگنمايي:

راه ترقی - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
الکساندر گابویف-اندیشکده کارنگی| حمله‌ ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به اوکراین در فوریه2022 مسیر تاریخ را تغییر داد. البته این تغییر به‌طور مستقیم برای اوکراینی‌هایی که در معرض این اقدام خشونت‌بار قرار گرفتند، رخ داد. اما این جنگ خود روسیه را نیز بسیار بیشتر از آنچه اکثر خارجی‌ها تصور می‌کنند، تغییر داد.
هیچ آتش‌بسی، حتی آتش‌بسی که از سوی ترامپ علاقه‌مند به همتای روس خود مطرح شد، نمی‌تواند میزان تقابل پوتین با غرب را به‌عنوان اصل سازمان‌دهی زندگی روسیه تغییر دهد و هیچ توقف خصومتی در اوکراین نمی‌تواند میزان تعمیق روابط روسیه با چین را (که آن‌قدر عمیق شده است) کاهش دهد. در نتیجه جنگ غرب‌ستیزی در سراسر جامعه روسیه فراگیرتر شده است. از سال2022، کرملین کارزار گسترده‌ای را برای سرکوب مخالفان سیاسی، گسترش تبلیغات مربوط به طرفداری از جنگ و تبلیغات ضد غربی در داخل کشور و ایجاد طبقات گسترده‌ای از روس‌ها که از جنگ سود مادی می‌برند، انجام داده است. ده‌ها میلیون روس، از جمله مقامات ارشد و بسیاری از ثروتمندترین افراد این کشور، اکنون غرب را دشمنی فانی می‌دانند. به مدت سه‌سال، مقامات آمریکایی و اروپایی عزم قابل‌توجهی در مقابله با پوتین نشان دادند. 
اما آنها همچنین، گاهی اوقات ناخواسته، در روایت‌های پوتین مبنی بر اینکه غرب از روسیه متنفر است و درگیری غرب با این کشور موجودیتی است، نقش داشتند. استراتژی رهبران غربی به‌دلیل فقدان یک رویکرد منسجم و بلندمدت در قبال روسیه، همراه با لفاظی‌هایی که می‌تواند نشان دهد که طرح بزرگ‌تری از آنچه بود، دارد، خدشه‌دار شد. برای مثال، در سال2024، «کاجا کالاس» نخست‌وزیر وقت استونی و دیپلمات ارشد فعلی اتحادیه اروپا، به‌عنوان معاون رئیس کمیسیون اروپا و نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی اظهار کرد که رهبران غربی نباید نگران باشند که تعهد ناتو به پیروزی اوکراین بتواند باعث تجزیه روسیه شود. 
دستگاه تبلیغاتی کرملین مشتاقانه این بیانیه را منتشر کرد تا ثابت کند که تجزیه‌ روسیه هدف نهایی غرب است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات‌متحده با تلاش برای پایان سریع جنگ، وحدت اتحاد فراآتلانتیک را مختل کرده است. اما حتی اگر پیشنهادهای ترامپ به پوتین منجر به بهبود سطحی روابط ایالات‌متحده و روسیه شود، بی‌اعتمادی اساسی پوتین به غرب، آشتی واقعی را غیرممکن خواهد کرد. پوتین نمی‌تواند مطمئن باشد که ترامپ با موفقیت اروپا را برای احیای روابط با روسیه تحت‌فشار قرار دهد و می‌داند که در سال2028، دولت جدید ایالات‌متحده ممکن است به‌راحتی چرخش دیگری در سیاست به‌وجود آورد. 
تعداد کمی از شرکت‌های آمریکایی برای بازگشت به روسیه صف‌ کشیده‌اند و البته پوتین از رابطه استراتژیک خود با شی جین‌پینگ، رهبر چین دست نخواهد کشید. کرملین همچنان به پذیرش فناوری چینی (از جمله ابزارهای سرکوب دیجیتال) ادامه خواهد داد، وابستگی خود را به بازارها و سیستم مالی چین حفظ خواهد کرد و روابط امنیتی خود را با پکن تعمیق خواهد بخشید؛ حتا اگر این امر آن را در مسیر برخورد با واشنگتن قرار دهد. با وجود این، ناخوشایند بودن استراتژی مماشات ترامپ می‌تواند سایر رهبران، به‌ویژه در اروپا، را به سمت تشدید رویکرد مهار یا حتی ابراز خصومت آشکار نسبت به روسیه سوق دهد. اما این، به‌تنهایی یک اشتباه خواهد بود. رژیم پوتین بی‌تردید از درون فرونخواهد پاشید. بنابراین، بازدارندگی باید حداقل در کوتاه‌مدت، سنگ بنای سیاست غرب و به‌ویژه استراتژی اروپا باقی بماند. با این ‌حال، روزی پوتین از صحنه خارج خواهد شد. 
حتی اگر، همانطور که محتمل است، رهبران بعدی روسیه از حلقه‌ داخلی او برآیند، انعطاف‌پذیری بیشتری در ترسیم مسیر کشور و برخی انگیزه‌های عملی برای اصلاح مسیر خواهند داشت. اگرچه مردم روسیه سرکش نیستند، اما روسیه‌ پوتین از نظر داخلی ضعیف است. بدیهی‌ترین راه برای جانشینان پوتین به‌منظور بهبود موقعیت کشور، ایجاد تعادل مجدد در سیاست خارجی آن خواهد بود. بنابراین حتی اگر رهبران اروپا در حال تقویت بازدارندگی در برابر روسیه باشند، باید خود را برای استفاده از فرصتی که با خروج پوتین از صحنه باز می‌شود، آماده کنند. 
آنها باید چشم‌اندازی از نوع جدیدی از رابطه با روسیه ارائه دهند؛ چشم‌اندازی که باید از این توهم رهایی یابد که برای تبدیل‌شدن به یک شریک اقتصادی و استراتژیک قابل‌اتکا برای غرب، این کشور باید به‌طور کامل مانند آلمان غربی پس از جنگ جهانی دوم متحول شود. آنها باید شرایط خاصی را برای همزیستی مسالمت‌آمیز، مانند استراتژی‌های کنترل تسلیحات و اشکالی از وابستگی متقابل اقتصادی که مانع از تسلیحاتی شدن توسط هر دو طرف می‌شود، پیشنهاد دهند. رهبران اروپایی (و همچنین سیاستمداران آمریکایی که با رویکرد مدارای ترامپ با پوتین اشتراک نظری ندارند) باید با شفاف‌تر کردن تمام ارتباطات مرتبط با روسیه -حتی به‌عنوان‌مثال، اعلام مواضع خود درباره افزایش بودجه‌ی نظامی کشورهایشان- این چشم‌انداز را ابلاغ کنند. همه در کرملین وسواس ضدغربی پوتین را ندارند. بسیاری از نخبگان روسیه در خفا اذعان می‌کنند که جنگ در اوکراین نه‌تنها یک جنایت اخلاقی، بلکه یک اشتباه استراتژیک بوده است. هرچه تصور رابطه‌ بهتر با کشورهای غربی برای چنین عمل‌گرایانی آسان‌تر باشد، احتمال پیروزی آنها در جریان درگیری‌های اجتناب‌ناپذیری که پس از پایان دوران پوتین رخ خواهد داد، بیشتر خواهد بود. تغییر پیام غرب به روسیه نه‌تنها آمادگی خوبی برای آینده است، بلکه سیاست خوبی برای زمان حال نیز هست.
اگر رهبران غربی از تقویت روایت کرملین مبنی بر اینکه مصمم به دامن زدن به رویارویی بی‌پایان با روسیه هستند، دست بردارند، این امر به‌نوبه خود می‌تواند جذابیت پوپولیست‌ها را در هر دو جناح راست افراطی و چپ افراطی که ادعا می‌کنند مجتمع دفاعی-صنعتی مصمم به ایجاد جنگ برای همیشه است، کاهش دهد. اما اگر در عوض، رهبران غربی همچنان اظهار کنند که حتی بحث درباره شکلی از همزیستی متقابلا سودمندتر با روسیه بی‌فایده است، آنها رهبران آینده کرملین را در مسیر خطرناکی قرار می‌دهند؛ زیرا احساس می‌کنند که چاره‌ای جز تداوم تمام مواضع پوتین، از جمله وابستگی به چین ندارند. برخی در غرب ممکن است احساس کنند که سه‌سال گذشته به آنها آموخته است که توانایی بسیار کمی برای شکل دادن به مسیر روسیه دارند. اما آنها ابزارهایی دارند که هنوز به‌طور کامل از آنها استفاده نکرده‌اند؛ ابزارهایی که تسلیم آنها عاقلانه نخواهد بود.
تضاد ​​منافع
در طول دو دوره‌ اول پوتین در کرملین -بین سال‌های 2000 تا 2008- تولید ناخالص داخلی روسیه به لطف افزایش قیمت کالاها، ورود سرمایه‌گذاری غربی، اصلاحات بازار و رونق کارآفرینی تقریبا دوبرابر شد. در مقایسه با دوران دیکتاتوری تزاری و کمونیستی روسیه و دهه‌ پر هرج‌ومرجش پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی، این کشور هرگز تا این حد مرفه و درعین‌حال آزاد نبوده است. اگرچه رشد اقتصادی در دهه2010 کاهش یافت، اما قرارداد اجتماعی تا حد زیادی دست‌نخورده باقی ماند. با این ‌حال، در طول جنگ اوکراین، اقتصاد روسیه و قرارداد اجتماعی‌ای که اقتصاد بر آن استوار بود، دستخوش تغییرات اساسی شده است. 
«الکساندرا پروکوپنکو»، اقتصاددان در ژانویه2024 در مجله «فارن‌افرز»، وضعیتی را که کرملین با آن مواجه بود، یک «سه‌راهی غیرممکن» توصیف کرد. کرملین باید یک جنگ پرهزینه را تامین مالی، استانداردهای زندگی شهروندان را حفظ و از ثبات اقتصاد کلان روسیه محافظت می‌کرد؛ اهدافی که نمی‌توانستند همزمان به آنها دست یابند.
بازار
ترجمه: محمد‌حسین باقی

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1064771/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازبینی طرح مالیات بر عایدی سفته‌بازی به‌منظور جلوگیری از ایجاد مزاحمت برای مردم

محبی نجم‌آبادی: در هیچ کشوری با خرید و فروش ارز و طلا یک‌شبه ثروتمند نمی‌شوند

ورود 4 فروند هواپیما به ناوگان هوایی کشور

شکایت رسمی بارسا؛ بازیکن‌ها نابود شدند!

سرمربی کلیولند به‌ عنوان بهترین مربی سال NBA انتخاب شد

انتقاد از عدم انتخاب ساروی به عنوان آقای ورزش

واکنش مربی مطرح والیبال ایران به تصمیم سازمان لیگ

مرور عملکرد رضا درویش در پرسپولیس

مهاجم جنجالی با منچستریونایتد به توافق رسید

ادعای نماینده مجلس: ایران از دو سال پیش با تیم ترامپ در ارتباط بود

گزارش صداوسیما از حواشی دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

جانشین فرمانده کل سپاه: در مقابل دشمن تا بن دندان مسلح نباید کوتاه آمد

عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از تهدید نظامی ایران

ویتکاف، پیام مذاکرات رم را بی‌واسطه به موساد رساند

نماینده مجلس: آقای روانچی گفت ما هرچیزی خواستیم آمریکایی‌ها قبول کردند

بهاره افشاری: با موتور برقی برای خریدهای خونه بیرون میرم!

شوخی الیکا عبدالرزاقی با سبک آهنگ خواندن خواننده لس‌آنجلسی!

اکران سریال ناریا با حضور استاد داریوش ارجمند

کشف لاشه خرس قهوه‌ای در سوادکوه

گرد و غبار وارداتی؛ از جنوب تا شمال کشور

سقوط یک هواپیمای سبک در آمریکا؛ 4 تن کشته شدند

جزئیات درگیری در خیابان؛ مادر یک شاکی: پسرم دستانش را از دست داد

دندانپزشکی هوشمند؛ از تشخیص دقیق تا آموزش نوین

دکلمه ای زیبا از شمس لنگرودی

در رم چه گذشت؟

سرمقاله سازندگی/ تصورات اشتباه

هزینه 25 میلیارد دلاری برای رفع ناترازی انرژی

جزئیات افزایش ضریب حقوق کارمندان دولت در 1404

افزایش بین 5 تا 7 میلیونی حقوق بازنشستگان لشکری

قله 8167 متری مقصد بعدی بانوی پزشک ایرانی

حمله فجر به رکورد صدرنشینی و صعود

جعفری: برای فصل بعد از ذوب‌آهن و چند باشگاه پیشنهاد دارم

اسدی: برگزاری مسابقات تریال آسیا در ایران قطعی شد

همسر انزونزی خوشحال از کادوی پایان بازی

ریاض به صبری لموشی وفا نکرد

کونته تهدید به جدایی کرد

فصل نقل و انتقالاتی شلوغ در انتظار پرسپولیس

آسیب‌دیدگی شدید سردار آزمون؛ مهاجم تیم ملی در بیمارستان

قهرمان و سقوط کننده لیگ ایران از نگاه آسیایی

ساداتیان: آمریکا با غنی‌سازی محدود ایران مشکلی ندارد

شرکت منتسب به بابک زنجانی روی ریل افتاد

انتصاب مدیرکل حوزه ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران

بهاره افشاری : با موتور برقی برای خریدهای خونه بیرون میرم!

موزیک ویدئوی سریال «ستایش» با صدای شهاب مظفری

آیین بیل‌گردانی مردم «نیم‌ور» با قدمتی 2 هزار ساله

«فارس» در صدر مصدومان ترافیکی نوروز امسال

هشدار دانشمندان نسبت به عملکرد سی‌تی‌اسکن‌ها در بدن

اعلام زمان برگزاری آزمون نهایی یازدهمی‌ها و دوازدهمی‌ها

داماد به خاطر مادرزنش قاتل شد

بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان در همسایگی ایران ساخته شد