عباسی: ایران می تواند بازرسی عادی بازرسان آژانس را بپذیرد
سياسي
بزرگنمايي:
راه ترقی - ایسنا / رئیس سابق سازمان انرژی اتمی، تاکید کرد: نمی توان به داده هایی که در خصوص مذاکرات از رسانه ها بیرون میآید، اتکا کرد، اما نکته حائز اهمیت این است که موضوع هستهای نوک قله اختلافات ایران با غرب است و نحوه مواجه آنان با این موضوع نقش تعیین کنندهای دارد.
فریدون عباسی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به روند مذاکرات ایران و آمریکا، بیان کرد: در خصوص مذاکرات غیر مستقیم که بین ایران و آمریکا برگزارشد، بنده و افرادی مانند من نمیتوانند اظهار نظر صریحی داشته باشند؛ چراکه ما داده ای از درون مذاکرات نداریم که بر مبنای این داده ها ارزیابی کنیم که طرف مقابل چه گفته و طرف ایرانی چه پاسخی داده است. قاعدتا ایران و آمریکا باید مطالبات خود را در جلسه بیان کنند.
مقامات آمریکایی مطالب ضد و نقیضی مطرح می کنند
وی در ادامه اظهار کرد: از طرف دیگر آمریکا نیز یک بازی را اخیرا آغاز کرده است. مقامات آمریکایی در مصاحبههای خود ضد و نقیض صحبت میکنند. در عرض یک روز حتی از یک نفر از این مقامات حرف های متناقضی شنیده می شود که سنخیتی باهم ندارند. لذا نمی توانیم به داده هایی که از مصاحبه ها بیرون میآید، اتکا کنیم.
ویبا بیان اینکه تیم مذاکره کننده همواره اعلام می کند که مذاکرات روبه جلو است، اظهارکرد: حتی اخیرا گروهی که برای مذاکره با اروپایی ها رفتند، اعلام می کردند مذاکره مثبت است، اما بعد بی نتیجه ماند. همواره دیپلماتیک صحبت می کنند. اما بعد دیدیم که سه کشور اروپایی بر مواضع خود پافشاری می کنند.
باید درست به مناقشه ایران با غرب نگریست
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: از سوی دیگر ما باید درست به مناقشه ایران با غرب نگاه کنیم. آن زمان است که می توانیم درست مذاکره کنیم. ایران با پیروزی انقلاب اسلامی از چنگال استکبار جهانی نجات پیدا کرد و آنها می خواهند دوباره بر ما سلطه داشته باشند. اختلافات ایران با غرب مانند یک کوه یخ در اقیانوس است که سر آن بیرون از آب دیده می شود. سر کوه یخ موضوع هسته ای است. بقیه مسائل هنوز زیر آب است. هنوز در خصوص آنها صحبتی نشده است.
مذاکراتی مثبت است که بتواند الگویی برای حل سایر اختلافات باشد
وی در ادامه تاکید کرد: بحث های موشکی، منطقه، حقوق بشر، حقوق زنان همه موضوعات اختلاف نظر است. اگر می خواهیم مذاکرات را روبه جلو ارزیابی کنیم، این مذاکرات باید یک الگویی شود برای بعد. باید ببینیم موضوع هستهای را چگونه حل خواهیم کرد و آیا آمریکا حاضر است که خوی استکباری و زیاده خواهی خود را کنار بگذارد یا خیر. نمی شود که آمریکا همه سلاح های خود را رو کند و بگوید دنبال مذاکره عادلانه هستم. نمی شود هر روز ایران را به حمله نظامی تهدید کنند.
وی افزود: ساده ترین راه برای اعتماد سازی در چارچوب مذاکرات این است که آمریکایی ها حرف از حمله نظامی نزنند. ناوگان بمب افکن خود را ازمنطقه خارج کرده و ادبیات جنگی را کنار بگذارند. آمریکایی ها صحبت از تحریم بیشتر نکنند. بخشی از پول های بلوکه شده ایران را به عنوان حسن نیت آزاد کنند. این آمریکا بوده که تا به امروز همه راه ها را بسته است.
ایران می تواند بازرسی عادی بازرسان آژانس را بپذیرد
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی، تصریح کرد: ایران در چارچوب مذاکرات هسته ای باید بازرسی عادی بازرسان آژانس را بپذیرد. مطابق آنچه که در NPT آمده است. ایران تخلفی در حوزه هسته ای ندارد. جمهوری اسلامی می خواهد از حقوق خود به عنوان یک عضو سازمان ملل و عضو سازمان بین المللی انرژی اتمی و کشوری که NPT و حتی CTBT را امضا کرده است، دفاع کند. ما فراتر از معاهدههایی که امضاء کردیم نباید بپذیریم. از نگاه بنده موردی ندارد که ایران اورانیوم 90 درصدی تحت نظارت آژانس غنی سازی کند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: موضوع حقوقی را نباید به موضوع سیاسی تبدیل کنیم. باید از موضع قدرت برخورد کنیم. موضع قدرت ما مقاومت است. نباید دل مردم را خالی کنیم. تورم و گرانی ریشه در جامعه ما دارد. ما مردم نجیب و صبوری داریم. در این برهه تاریخی مردم توانستند بین دوست و دشمن تفکیک کنند. اگر بر روی هر کشوری دیگر این همه فشار بود، تاکنون چندین بار کودتای نظامی شده بود. مردم و نیروهای مسلح ما نظام را همراهی میکنند. ناهنجاری های رفتاری همواره توسط عوامل بیگانه وجود دارد، اما مردم همواره همراه مسئولان بوده اند و هستند.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
-
يکشنبه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۶:۳۳
-
۲۵ بازديد
-

-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1068581/