راه ترقی

آخرين مطالب

درآمد «ناخن‌کار» بیش‌تر از پرستار! اجتماعی

درآمد «ناخن‌کار» بیش‌تر از پرستار!
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / توجه به معیشت جامعه پرستاری و رفع کمبود نیرو در این حوزه، تقسیم عادلانه منابع و سهیم‌ کردن آنها در سیاست‌گذاری‌های حوزه سلامت، از جمله درخواست‌های رئیس شورای عالی سازمان نظام‌ پرستاری از دولت چهاردهم است.
دکتر وحید زمان‌زاده با بیان اینکه بهبود وضعیت معیشت جزو خواسته‌های جامعه پرستاری از دولت چهاردهم است، اظهار کرد: برنامه مشخص و منعطفی درباره وضعیت معیشت پرستاران وجود ندارد. شرایط و معیشت زندگی پرستاران به ویژه در شهر تهران به دلیل مسائل مختلف مانند اجاره‌بها سخت است. جامعه پرستاری از دولت آتی می‌خواهد یک برنامه جامع و منطعف با توجه به شرایط موجود طراحی کند و معیشت پرستاران را در کانون توجه قرار گیرد.
وی در ارتباط با تعداد نیروهای شاغل در گروه پرستاری گفت: در حال حاضر، تناسب میان تعداد تخت‌های بیمارستانی و پرستاران مناسب نیست و تمام کشور با کمبود شدید پرستار مواجه است. کمبود پرستار نسبت به تعداد تخت‌های بیمارستانی در شهر تهران بسیار مشهود است. سهیمه‌ و ظرفیتی که برای جذب پرستار در آزمون استخدامی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی درنظر گرفته بودند، خالی مانده است. از طرفی هم درآمد پرستاران با سختی و وظایف محوله آنها همخوانی ندارد.
ارائه برنامه برای حل مشکلات کمبود پرستار
رئیس شورای عالی نظام‌پرستاری ادامه داد: کمبود نیروی پرستاری در مراکز درمانی مشهود است. دلیل کمبود نیروی پرستاری در مراکز درمانی، توسعه بیمارستانی و استخدام قطره چکانی نیروهای پرستاری است. موضع جذب و استخدام پرستار باید در کانون توجه سازمان‌های «برنامه و بودجه» و «اداری استخدامی» قرار گیرد؛ وضعیت استخدم به نحوی است که مشکلات کمبود نیروی پرستاری به راحتی و در زمان کوتاه حل نمی‌شود و به زمان طولانی نیاز دارد.
زمان‌زاده گفت: برخی پرستاران به دلیل بازنشستگی از چرخه ارائه خدمت خارج می‌شوند و از طرف دیگر، استخدام این گروه شغلی به صورت قطره چکانی است. این مسائل سبب می‌شود موضوع کمبود نیروی انسانی پرستاری در زمان کوتاه حل نشود. جامعه پرستاری از دولت آتی می‌خواهد به استخدام نیروی پرستاری توجه کند و برنامه خود را ارائه دهد.
وی با بیان اینکه برای حل مشکلات کمبود پرستار به نیروی حد واسط متوسل شده‌اند، گفت: به منظور حل مشکلات کمبود پرستار طی سال‌های اخیر به نیروهای حد واسط متوسل شده‌اند اما نیروی حد واسط از منظر درمانی نمی‌تواند جایگزین پرستاران شود. به طور مثال، توسعه بهیاری نمی‌تواند از منظر قانونی توجیه‌کننده جایگاه پرستاری باشد. بنابراین به جای توسعه نیروی حد واسط می‌توان ظرفیت دانشکده‌های پرستاری را افزایش داد.
توجه به ماندگاری پرستاران در گروه شغلی خود
درآمد «ناخن‌کار» بیشتر از پرستار
زمان‌زاده با بیان اینکه ترک کار و عدم ماندگاری از دیگر چالش‌های جامعه پرستاری به حساب می‌آید، گفت: میزان ماندگاری در حرفه پرستاری کم است و پرستاران ترجیح می‌دهند به گروه‌های شغلی دیگر روی بیاروند. درآمد ماهیانه یک پرستار حدود 15 تا 20 میلیون تومان است؛ در حالی که یک ناخن‌کار چندین میلیون تومان درآمد دارد و بیشتر از درآمد ماهیانه پرستار است. درآمد 15 تا 20 میلیونی پرستاران با وجود شیفت‌های سخت و تعداد زیاد بیمارانی است که تحت نظر دارند. با وجود سختی کار فراوان، انتظارهایی از این گروه شغلی وجود دارد و خواهان انجام کارهای بزرگ هستند. در حال حاضر، هر پرستار معادل 2 تا 3 نفر کار می‌کند. مهاجرت‌های شغلی و مهاجرت جغرافیای به دلیل مسائل معیشتی است؛ جامعه پرستاری از دولت آتی می‌خواهد به مضوع ماندگاری شاغلان این گروه شغلی توجه کند.
سهیم‌کردن در سیاست‌گذاری‌ها
وی با اشاره به مسائل حکمرانی سلامت اظهار کرد: پرستاران، حدود 60 درصد نظام سلامت را تشکیل می‌دهند. اگرچه پرستاران حدود 60 جامعه نظام سلامت کشور را تشکیل می‌دهند اما نقش بارزی در نظام سیاستگذاری و نظام تصمیم‌گیری ندارند. یک گروه خاص در عرصه تصمیم‌گیری‌ها حاکم است و این موضوع سبب آسیب مردم می‌شود. جامعه پرستاری از دولت آتی می‌خواهد که پرستاران نیز در عرصه تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در نظر گرفته شود.
تقسیم عادلانه منابع
رئیس شورای عالی نظام پرستاری درباره مطالبه دیگر پرستاران از دولت آتی گفت: نظام پرداخت و نحوه توزیع منابع در نظام سلامت به صورت عادلانه باشد؛ در حال حاضر، توزیع منابع به صورت عادلانه نیست. پرستاران درباره توزیع منابع احساس تبعیض می‌کنند؛ ارائه یک فرمول برای توزیع عادلانه منابع از دیگر خواسته‌های جامعه پرستاری به حساب می‌آید.
وی با بیان اینکه قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری پس از وقفه‌ای 15 ساله در دولت سیزدهم اجرا شد، گفت: اما لازم است قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به روز شده و مشکلات آن مرتفع شود. مشکلات قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به نحوی است که میزان کارانه دریافتی پرستاران ناچیز است و برخی ترجیح می‌دهند که نظام پرداخت به روش پیش از اجرای تعرفه‌گذاری باشد.
تشکیل معاونت پرستاری در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی
زمان‌زاده با بیان اینکه معاونت پرستاری در وزارت بهداشت وجود دارد، اظهار کرد: با توجه به اینکه پرستاران در نظام سلامت نقش بسزایی دارند، تشکیل معاونت پرستاری در دانشگاه‌های علوم‌پرشکی از دیگر خواسته‌های جامعه پرستاری از دولت آتی به حساب می‌آید.
وی با بیان اینکه تعداد استاد نسبت به دانشجوی رشته پرستاری در وضعیت نامساعدی قرار دارد، اظهار کرد: تعداد استاد نسبت به دانشجو حدود یک‌بیستم است؛ در حالی که بر مبنای برنامه ششم توسعه این تعداد باید یک به 10 یا یک به 12 باشد. سازمان‌های «اداری و استخدامی» و «برنامه و بودجه» باید نسبت به حل مسائل مربوط به اعضای هیات‌علمی گام بردارند. دریافتی یک استادیار رشته پرستاری حدود 20 میلیون تومان است که برای یک استاد که در شهر تهران ساکن است، کم محسوب می‌شود. جامعه پرستاری از دولت چهاردهم می‌خواهد به این مسائل و مشکلات توجه کند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/906332/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بخشنامه‌ای یک شبه که معاون وزیر هم از صدور آن بی‌خبر بود!

پیش بینی بورس سه شنبه 19 تیر 1403

اسطوره در نقش مربی به یونایتد بازگشت

تکذیب یک شایعه درباره مجوز حرفه‌ای پرسپولیس

ستاره برزیلی برای استقلالی‌ها پیام فرستاد

امباپه دیگر راحت نفس می‌کشد؛ آماده برای گلزنی

مدافعان راست استقلال بیشتر از نرخ تورم!

پیام سیاسی جدید ستاره فرانسه: مبارزه ادامه دارد

رابیو: امباپه و گریزمان خیلی سرحال نیستند

معرفی نفرات برتر کاپ آزاد کشوری قایقرانی آب‌های آرام

برگزاری نهمین جلسه هم‌اندیشی اعضا کمیته امور استان‌ها

روسیه قهرمان تورنمنت کاله‌کاپ شد

حمید نوری: شهید رئیسی و امیرعبداللهیان تنها کسانی بودند که پیگیر پرونده من بودند

پاسخ فرمانده کل سپاه به شبهه «نبودن حمله موشکی به عین‌الاسد در حد و اندازه انتقام از سردار سلیمانی»

پزشکیان در پاسخ به تماس تلفنی پوتین: برای روابط با روسیه اهمیت زیادی قائلیم

از ماجرای «گور به‌گور» تا حکایت «زیگموند»

سیدجواد هاشمی فیلمی درباره امام حسین (ع) می‌سازد

رونمایی از لباس و گریم امیر آقایی و سینا مهراد در نقش رستم و سهراب

نگاه کوتاهی به قانون «کپی رایت» در موسیقی

زن: شوهرم دنبال آرزوهای خودش است، طلاق می‌خواهم

فوت یک زن در تبریز زیر عمل زیبایی و پیکر تراشی

نکاتی جالب در مورد کهکشان راه شیری

جوان‌ترین شاعر انگیزشی جهان برای ایران است!

مشاور ارشد جلیلی: «رای قومیتی» پزشکیان را پیروز انتخابات کرد

روزنامه اصولگرا: تحلیل‌های قومیتی از پیروزی پزشکیان خطا و ساده انگاری است

کارزار برکناری زاکانی

روزنامه اصولگرا: چرا احساس‌شکست نداریم؟

خاندوزی: 98 درصد مستغلات دولتی به سه دستگاه تعلق دارد

وزیر صنعت: خودروسازان را باید از قیمت‌گذاری دستوری نجات دهیم

تمرین اسپانیا؛ تاکید بر ضربات ایستگاهی و پنالتی

مذاکرات مثبت با اینتر؛ اینزاگی به زودی تمدید می‌کند

سال 2014 در چنین روزی؛ وقتی آلمان در جام جهانی برزیل را 7تایی کرد

داود رفعتی: 2 مرداد فصل جدید لیگ برتر قرعه کشی خواهد شد

پرسپولیس در مسیر یک فروپاشی بزرگ و واقعی!

دوچرخه سواری هاشمی بعد گفت و گو با دوچرخه سوار المپیکی

امباپه همان زیدان است، بترس اسپانیا!‏

تمرینات و آمادگی جسمانی فوق العاده حیدری کشتی‌گیر پیشکسوت

استوری مبهم ستاره استقلال؛ خداحافظی یا رفع مشکلات!

بلینگام: این باخت انگلیس هیچوقت از یادم نمی‌رود

صدای اردوغان از اقدام یوفا درآمد

امباپه سریع ترین بازیکن یورو 2024 شد!

طالبان زنان ورزشکار افغان حاضر در المپیک را به رسمیت نشناخت

کدام کشورها به رئیس‌جمهور منتخب ایران تبریک گفتند؟

فرمانده کل سپاه: ترامپ، بایدن و همه قدرت‌ها جمع شوند نمی‌توانند یک پشه را بیافرینند

بایدها و نبایدها سیاست خارجی دولت چهاردهم

رایزنی تلفنی اردوغان و پزشکیان درباره مسائل منطقه و جهان

جزئیات گفت‌وگوی تلفنی پوتین و پزشکیان

پیام پزشکیان به سیدحسن نصرالله: حمایت از مقاومت با قدرت تداوم خواهد داشت

روایت سیدجواد هاشمی از سفرهای مکررش به کربلا

اگه ترک کنی میذارمت رو چشمم