راه ترقی

آخرين مطالب

چین می‌خواهد در سال 2028 به مریخ برود دانش

چین می‌خواهد در سال 2028 به مریخ برود
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / به گفته یک مقام ارشد ماموریت، تلاش تاریخی چین برای آوردن نمونه‌هایی از مریخ به زمین می‌تواند در سال 2028 انجام شود، یعنی دو سال زودتر از آنچه قبلا گفته شده بود.
لیو جیژونگ(Liu Jizhong)، طراح ارشد مأموریت، هفته گذشته در یک رویداد اکتشافی اعماق فضا در استان آنهویی در شرق چین گفت که ماموریت تیان‌ون-3 این کشور دو پرتاب را «حدود سال 2028» برای بازیابی نمونه‌های مریخی انجام خواهد داد.
به نقل از سی‌ان‌ان، پرتاب ماموریت پیش بینی شده جاه طلبانه‌تر از هدف سال 2030 است که مقامات فضایی در اوایل سال جاری اعلام کردند، اگرچه جدول زمانی در سال‌های اخیر در نوسان بوده است.
آخرین اظهارات به دنبال موفقیت چشمگیر چین در بازیابی اولین نمونه‌ها از سمت دور ماه در ماه ژوئن انجام شده است.
این اظهارات همچنین در حالی عنوان می‌شود که ناسا و آژانس فضایی اروپا برای بازیابی نمونه‌های مریخ در حال ارزیابی نگرانی‌ها در مورد بودجه، پیچیدگی و خطر انجام ماموریت هستند. آژانس فضایی ایالات متحده، که برای اولین بار چند دهه پیش بر روی مریخ فرود آمد، می‌گوید که در حال ارزیابی برنامه‌های سریع‌تر و مقرون به صرفه‌تر است تا امکان دستیابی به نتایج سریع‌تر از نمونه‌هایی را که در سال 2040 برگردانده می‌شود، فراهم کند.
تبدیل شدن به اولین کشوری که نمونه‌هایی از مریخ را بازمی‌گرداند، دستاورد مهمی برای برنامه فضایی جاه‌طلبانه چین و شی جین پینگ(Xi Jinping) رئیس جمهور این کشور برای تبدیل شدن به یک قدرت فضایی خواهد بود.
پیشرفت‌های چین از جمله مأموریت‌های بدون سرنشین به ماه و ایجاد ایستگاه فضایی مداری در آن در حالی انجام می‌شود که ایالات متحده و سایر کشورها برنامه‌های فضایی خود را در بحبوحه تمرکز فزاینده بر دسترسی بالقوه به منابع و مزایای علمی اکتشافات ماه و اعماق فضا افزایش داده‌اند.
یکی از اولویت‌های اصلی ماموریت تیان‌ون-3 چین، جستجوی آثار حیات در مریخ است. به گزارش رسانه دولتی چین، لیو هفته گذشته گفت، این مأموریت همچنین موفقیت‌های فنی در نمونه‌برداری از سطح، برخاستن و صعود از سطح مریخ و همچنین قرار ملاقات با فضاپیمایی در مدار مریخ را انجام خواهد داد.
این مأموریت قرار است شامل دو پرتاب اولیه موشک و پرتاب بی‌سابقه موشک از سیاره‌ای دیگر برای بازگرداندن نمونه‌ها باشد. ماموریت بازگشت نیاز به پرتاب از سطح مریخ دارد. این در واقع یک پرتاب موشک کوچک است و بنابراین اطمینان از قابل اعتماد بودن کل پرواز بسیار دشوار خواهد بود.
لیو همچنین گفت که چین در همکاری‌های بین‌المللی پیرامون این ماموریت، از جمله حمل محموله‌های دیگر کشورها و به اشتراک‌گذاری نمونه و داده‌ها، و همچنین برنامه‌ریزی برای تحقیقات آینده مریخ، مشارکت خواهد کرد.
ماموریت به مریخ

راه ترقی


دانشمندان مدت‌هاست که مریخ را به عنوان یک مقصد تحقیقاتی حیاتی می‌دانند که می‌تواند اطلاعاتی در مورد وجود حیات در خارج از زمین و منشأ خود ما در منظومه شمسی آشکار کند.
سری ماموریت‌های اکتشاف سیاره‌ای تیان‌ون چین، اولین موفقیت خود را در سال 2021 به دست آورد، زمانی که کاوشگر تیان‌ون-1 به مدار مریخ رسید و مریخ‌نورد ژورنگ را روی سطح سیاره مستقر کرد.
فرود ژرونگ در روز 15 مه سال 2021 در دشت بزرگی به نام Utopia Planitia، چین را به سومین کشور پس از اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده تبدیل کرد که روی این سیاره فرود آمد که در نزدیک‌ترین حالت بیش 30 میلیون مایل با زمین فاصله دارد.
ماموریت اصلی مریخ نورد چین جستجوی نشانه‌هایی از حیات باستانی و بررسی مواد معدنی، محیط زیست و توزیع آب و یخ در آن محیط بود. داده‌های به دست آمده از بررسی اولیه این مریخ‌نورد نشان می‌دهد که Utopia Planitia ده‌ها میلیون سال پیش حاوی آب بوده است.
این مریخ نورد طوری طراحی شده بود که 90 روز در مریخ کار کند، اما به مدت 358 روز ماموریتش ادامه داشت و 1921 متر روی این سیاره پیمود. در ماه مه 2022 به دلیل آنچه دانشمندان چینی گفتند انباشتگی غیرقابل پیش‌بینی گرد و غبار بوده است این مریخ‌نورد به خواب زمستانی رفت.
ایالات متحده اولین فرود خود را در سال 1976 با مأموریت وایکینگ یک روی این سیاره انجام داد که شامل یک فرودگر بود که بیش از شش سال کار کرد. این شاهکاری بود که از فضاپیمای مریخ 3 اتحاد جماهیر شوروی که در سال 1971 روی سطح مریخ فرود آمد اما سیگنال را تنها برای 20 ثانیه ارسال کرد، پیشی گرفت.
آخرین فرود ایالات متحده روی مریخ، مریخ نورد استقامت ناسا بود که در سال 2021 در دهانه جیزرو فرود آمد و از آن زمان در حال جمع آوری نمونه‌هایی برای بازگشت بعدی به زمین است. بیل نلسون، رئیس ناسا، اوایل سال جاری، مأموریت بازگشت نمونه مریخ برنامه‌ریزی شده ایالات متحده را یکی از پیچیده ترین مأموریت‌هایی که ناسا تا به حال انجام داده است، خواند.
آژانس فضایی ایالات متحده در ماه آوریل اعلام کرد که به دنبال راه‌های جدید و نوآورانه برای بازیابی نمونه‌های سطحی است و بازه زمانی بازگشت نمونه تا سال 2040 افزایش یافته است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/946058/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد

افشاگری عجیب؛ با مسی معامله کردم که محروم نشود!‏

فهرست تیم ملی نوجوانان برای اردوی قطر اعلام شد

تماشای بهترین نمایش بیرانوند برای تراکتور

شمسایی: اصلا از بازیکنانم راضی نیستم

پایان هفته نخست لیگ برتر تفنگ و تپانچه بانوان

آخرین وضعیت نویر پس از مصدومیت اخیر

یک رئالی جانشین ژابی آلونسو در لورکوزن می‌شود؟

رونمایی از کیت سیاه ملوان به یاد هوادار مرحوم

برگزاری دیدار ایران - قطر در مشهد

ترکیه: عملیات تحریک‌آمیز اسرائیل چاره‌ای جز پاسخ برای ایران و حزب‌االله نمی‌گذارد

قرار بود شوهره من باشی!

یعنی بدتر از این هم می‌شد؟

نامزدهای جوایز فیلم کوتاه «ایسفا» اعلام شد

حادثه عجیب در فرود هواپیمای تهران - کرمان

فضانوردان طاس چگونه موهای خود را در فضا می شویند؟

درد فراق و هجران

سفر قریب الوقوع گروسی به ایران

صدا، دوربین، بی‌حرکت!

معاون مدیریت ستاد سوخت کشور: ما هم نمی‌‏دانیم سوخت گران می‌‏شود یا خیر

شیب منفی رشد اقتصادی

پیش‌بینی رشد 30 درصدی تولید زعفران برای امسال

خداحافظ معمار باخت 9 - 2؛ اخراج سرمربی دینامو زاگرب

پیولی پنجه در پنجه با هیولای رونالدو

واکنش فوری به زشت ترین چمن لیگ قهرمانان!

دینامو سمرقند پیشنهاد استقلال را تایید کرد

واکنش تند شمسایی به عملکردملی‌پوشان مقابل‌گواتمالا

استقلالی‌ها به نشست خبری نیامدند

رکورد طلایی شجاع؛ 13 روز، 4 بازی!

قائمشهر و بازی حساس هفته با وی ای آر

وعده بزرگ پیولی به النصر؛ جام‌های بزرگ مال ماست

پوستر احساسی ملوان؛ تا ابد یکی‌ کمتریم!

سرلشکر سلامی: اقدامات تروریستی به زودی با پاسخ کوبنده جبهه مقاومت روبه رو خواهد شد

دیپلمات طالبان این‌ بار به احترام سرود ملی ایران نایستاد

انتقاد عضو خبرگان از بازگشت دانشجویان اخراجی به دانشگاه

بهترین جواب برای مهریه زیاد!

سکانس عاشقانه سریال «طوبی» که باید دید

سرپرست خبرگزاری صدا و سیما و مدیر شبکه خبر منصوب شدند

آمادگی ایران برای ارسال دارو و تجهیزات پزشکی به لبنان

ایران، سلطان چاپ پول جهان است؟

مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت منصوب شد

گل هفتم ایران به گواتمالا توسط کریمی

گل هشتم ایران به گواتمالا توسط طیبی

گل چهارم گواتمالا به ایران

گل نهم ایران به گواتمالا توسط احمدعباسی

جانشین برانکو ایوانکوویچ اخراج شد

جدایی سایه اوسمار از پرسپولیس

بی‌رحم در گلزنی، متزلزل در دفاع؛ ایران 9 - 4 گواتمالا

بهشتی پور درخصوص انفجار پیجرها در لبنان: باید گذرگاه‌های نفوذ را کور کنیم

فرمانده برجسته نظامی کومله به هلاکت رسید