تکنیک عجیب و خاص لوید میلر، نوازنده آمریکایی
فرهنگ و هنر
بزرگنمايي:
راه ترقی - آخرین خبر / دکتر لوید میلر آمریکایی، نوازنده پیانو و سازهای موسیقی ملل است که برای کارهای تحقیقاتی خود در موسیقی سنتی ایرانی شناخته شده است و سعی بسیار درآمیختن موسیقی شرق و غرب نمود. میلر با فن نواختن بیش از صد ساز مربوط به موسیقی جاز، موسیقی محلی، موسیقی قومی، و موسیقی ملل آشناست.
لوید میلر در سال 1938 از مادری بالرین و پدری که نوازندهٔ حرفهای کلارینت بود، زاده شد و آموختن ساز پیانو را از کودکی آغاز کرد. در سنین نوجوانی به صورت تجربی با سازهایی مثل بانجو و کلارینت آشنا شد. در سن نوزده سالگی و زمانی که مسیر حرفهای خود به عنوان موزیسین جاز را آغاز کرده بود، در پی تصمیم پدر مبنی بر سفر به ایران برای نظارت بر تأسیس دانشکده بازرگانی در تهران، علیرغم میلش راهی ایران شد. لوید و خانوادهاش برای اولین بار در سال 1957 میلادی (1336 خورشیدی) به ایران سفر کردند.
در طول مدت این اقامت یکساله در ایران، میلر به تحصیل موسیقی سنتی ایرانی و آموزش موسیقی جاز به جوانان پرداخت. پس از سپری کردن یکسال در ایران به اروپا سفر کرد و تلاش کرد آنچه تا آن زمان آموخته بود را به دیگران ارائه دهد. اما به دلیل شناخت و تجربهٔ کمی که در عرصهٔ موسیقی سنتی ایرانی داشت در این کار موفق نبود. در پاریس و در یک کنسرت موسیقی سنتی ایرانی با هنر نوازندگی دکتر داریوش صفوت، موسیقیدان و استاد سنتور و سه تار، آشنا شد. این آشنایی مسیر حرفهای او در عرصه موسیقی را دستخوش تحولی عظیم کرد. میلر در یک دوره سه سالهٔ آموزش منظم و سختگیرانه زیر نظر داریوش صفوت با تکنیکهای صحیح نواختن سنتور آشنا شد.
میلر پس از یک دوره اقامت در اروپا به آمریکا بازگشت و به تحصیلاتش ادامه داد تا در نهایت پس از پایان مقطع فوق لیسانس در رشته مطالعات خاورمیانه موفق به دریافت بورس تحصیلی فول برایت (Fulbright Scholarship) از مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه یوتا شد. این بورس تحصیلی امکان دوباره بازگشت به ایران را برایش فراهم کرد. میلر در نهایت توانست برای بار دوم در سال 1970 (1349 خورشیدی) برای تکمیل تحصیلاتش در مقطع دکتری و تحقیق دربارهٔ موسیقی ایرانی و موسیقی قومی در خاورمیانه به تهران بازگردد.
-
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۷:۱۲
-
۹ بازديد
-
-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/973466/