راه ترقی

آخرين مطالب

برگزاری نمایشگاهی از آثار شاعر هندی فارسی‌گو انديشه

برگزاری نمایشگاهی از آثار شاعر هندی فارسی‌گو
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / پس از افتتاح این نمایشگاه نشست علمی با موضوع بررسی آثار و جایگاه ادبی میر تقی با حضور استادان حاضر در جلسه برگزار شد.
به نقل از روابط عمومی مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور، نمایشگاهی از نسخ خطی فارسی و اردو میر تقی میر، شاعر هندی که به دو زبان فارسی و اردو شعر می‌سرود با همکاری مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور و انجمن ترقی اردو در محل این انجمن در دهلی برگزار شد.


در این نمایشگاه، بیست نسخه خطی از آثار این شاعر برجسته به نمایش گذاشته و از ویژه‌نامه‌ای با موضوع بررسی آثار فارسی و اردوی میرتقی میر رونمایی شد.
افتتاحیه این نمایشگاه با حضور ایرج الهی ـ سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند ـ، سلمان خورشید ـ وزیر اسبق امور خارجه هند ـ، پروفسور شریف حسین قاسمی ـ پروفسور اخلاق آهن ـ، عطر فاروقی، پروفسور اختر الواسع و فریدالدین فرید ـ عصر رایزن فرهنگی ایران در هند ـ برگزار شد.


پس از افتتاح این نمایشگاه نشست علمی با موضوع بررسی آثار و جایگاه ادبی میر تقی با حضور استادان حاضر در جلسه برگزار شد.
ایرج الهی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در این مراسم گفت: میرتقی میر با الهام از فرهنگ و تمدن ایران، ادبیات اردو را به اوج رساند. آثار او نمایانگر پیوند عمیق تمدنی ایران و هند و بازتاب‌دهنده روح انسانی و احساسات لطیف است.
پروفسور شریف حسین قاسمی در سخنرانی خود به مهاجرت میرتقی میر به دهلی اشاره کرد و این شهر را نقطه عطفی در زندگی و آثار او دانست.
او تأکید کرد: شعر فارسی، با وجود تحولات تاریخی همچنان در هند جایگاه ویژه‌ای دارد.
پروفسور اختر الواسع نیز با اشاره به روابط دیرینه فرهنگی ایران و هند گفت: پیوند زبان‌های فارسی و اردو نمادی از روابط تمدنی دو ملت است که در آثار شاعرانی همچون میر به اوج رسیده است.
سلمان خورشید، وزیر اسبق امور خارجه هند، این رویداد را الگویی برجسته از فعالیت‌های فرهنگی دانست و بیان کرد: این برنامه نه تنها گامی برای حفظ میراث ادبی است، بلکه فرصتی برای نسل جدید است تا با میراث عظیم ادبی ایران و هند آشنا شوند.
فریدالدین فرید عصر، رایزن فرهنگی ایران در هند در جلسه با قدردانی از برگزارکنندگان این مراسم ادبی و علمی، به عناصر شعری میر تقی میر پرداخت و گفت: مفهوم درد در آثار صوفیانه با تعریف درد در کشورهای مدرن اروپا کاملاً متفاوت است.
او در ادامه ابیاتی از میر تقی میر را قرائت کرد و در خصوص اهمیت تصحیح، ویرایش و نشر مجدد این آثار سخن گفت.
میرتقی میر که به «خدای سخن» شهرت یافته است، در سال 1723 میلادی در شهر آگرا به دنیا آمد. او مدتی در دهلی اقامت داشت و سپس به دربار حاکمان نقل مکان کرد. در دربار نواب آصف‌الدوله، به‌ عنوان ملک‌الشعرا اشعاری می‌سرود و به جایگاهی ویژه دست یافت.
این شاعر هندی تبار علاوه بر اشعار عاشقانه، مرثیه‌سرای برجسته‌ای نیز بود و در رابطه با واقعه عاشورا و مقام والای حضرت امام حسین (ع)، مرثیه‌های متعددی سروده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1017396/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دور جدید فروش محصولات ایران خودرو آغاز شد

شانس صعود پرسپولیس و استقلال به مرحله حذفی آسیا چقدر است؟

مروری بر سنگین‌ترین شکست‌های آسیایی فوتبال ایران

پرسپولیس به دنبال بازیکن مغضوب گتوزو

مأموریت پزشکیان به روایت مرعشی: ایران را از خطراتی که تهدیدش می‌کند به حاشیه امن برساند

سارا بهرامی در مورد تغییر ظاهری اش توضیح می دهد!

صدرعاملی: ممنونم که فیلمم شامل ممیزی نشد

می‌خوای شما وایستا این‌جا کار ما رو انجام بده!

بازیگر گیلانی که مجبور شد مازندرانی صحبت کند!

نسخه جدید آهنگ سهیل مهرزادگان به نام «یاقوت»

دارو هم لاکچری شد

قتل هولناک یک پدربزرگ به دست نوه‌اش

کشف دایناسوری متعلق به 125 میلیون سال پیش که شباهت شگفت‌انگیزی به جوجه‌تیغی دارد

9 داستان کوتاه را در «کتاب زمینی» بخوانید

زبان آمریکا در دهان مدعیان اصلاحات

سرمقاله آرمان امروز/ رمزگشایی از سفر منطقه‌ای جولانی

سرمقاله هم میهن/ هفت موضوع؟ نه؛ یک مسئله

معاون وزیر اقتصاد: بیش از ٩٠ درصد منابع شهرداری و 55 درصد بودجه جاری از مالیات تامین شد

مصوبه شورای رقابت بر عدم اهلیت شرکت کروز

اعتراض پیروانی به برنامه فشرده پرسپولیس

برتری مهم و بزرگ استقلال نسبت به رقبای آسیایی

هوینس با اظهاراتش درمورد توخل همه‌ را غافلگیر کرد!

هفته آخر جدال مرگ و زندگی برای استقلال و پرسپولیس

رضایی: صعود پرسپولیس به لیگ برتر بدون قهرمانی نمی‌چسبد

الهلال 15 هزار میلیارد گران‌تر از پرسپولیس!

روشن: بختیاری‌زاده بهترین گزینه موقت موجود است

سرمربی جدید العین؛ سختگیر، منضبط و مقتدر!

ماسکرانو: با رونالدو هم عقیده نیستم!

ترامپ در نشست خبری با نتانیاهو: آمریکا کنترل غزه را در دست خواهد گرفت؛ ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد

سخنگوی سازمان فضایی وزارت دفاع: در آینده نزدیک پرتاب‌ ماهواره خواهیم داشت

ابراز امیدواری عراقچی بر گشایش فصل جدیدی در همکاری‌ها با تاجیکستان

نقل قول وزیر میراث فرهنگی از پزشکیان درخصوص نظر اژه‌ای و قالیباف پیرامون رفع فیلترینگ

مصباحی مقدم: حداقل دو سوم اعضای مجمع باید به مصوبه‌ای رأی بدهند تا رأی، معنی‌دار باشد

لاریجانی: باید هوشیار بود؛ شیطنت آمریکا و رژیم صهیونیستی همچنان پابرجاست

لحظاتی از نقش‌آفرینی فریده سپاه منصور و سوسن پرور در «شوهر ستاره»

«مرد آرام» در برج میلاد؛ «کفایت مذاکرات» با نمایش چیزهایی که در سریال ترکی هم قفله!

به یاد چهره ماندگار هنر نمایش

پشت صحنه کارهای مدیری از خود فیلم خنده دار تره!

واکنش خبرساز مرضیه برومند به تشکیل پرونده قضایی

حادثه در خطر دو مترو اصفهان؛ مصدومی گزارش نشد

سامانه بارشی در راه کشور؛ 31 استان کشور رنگ برف و باران را خواهند دید

محدودیت‌های ترافیکی ویژه تعطیلات پایان هفته

پاتوق شبانه زائران در مدینه؛ از عطر قهوه تا طعم فست‌فود

دیر نخوابید تا آلزایمر نگیرید

بخشی از کتاب/ یک خوراکی عجیب در خیابان‌های کازابلانکا

سرمقاله دنیای اقتصاد/ در تحسین سادگی

بخشنامه مهم درباره مالیات بر ارزش افزوده مناطق آزاد

واردات از عربستان بعد از 8 سال از سرگرفته شد

حداقل و حداکثر قیمت زعفران اعلام شد

پرسپولیس و احتمال رویارویی مجدد با بزرگترین ترس!