چالشی از جنس کمدی؛ پای جشن هنر شیراز به «فیلم فجر» باز شد!
فرهنگ و هنر
بزرگنمايي:
راه ترقی - مهر / علی توکلی کارگردان فیلم کوتاه «جشن هنر» بیان کرد که اگر فیلمهای کوتاه در فیلم فجر درست ارزیابی شوند، به فیلمسازان توانا کمک میشود تا به جریان اصلی فیلمسازی وارد شوند. علی توکلی نویسنده و کارگردان فیلم کوتاه «جشن هنر» که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد درباره ایده تولید این فیلم و زمان شکلگیری آن توضیح داد: فضای فیلم «جشن هنر» با فضای فیلمهای «بازسازی»، «کبود» و «مامور خرید» که پیش از این تولید کرده بودم، متفاوت است. در واقع فیلم کوتاه «جشن هنر» در ژانر کمدی شکل گرفت و من تا قبل از آن، کار کمدی نکرده بودم بنابراین برای من یک چالش بود. ایده اولیه فیلم کوتاه «جشن هنر» زمانی شکل گرفت که من فکر کردم به سراغ بستری چون جشن هنر شیراز بروم که کسی تا به حال به سراغ آن نرفته است.
وی بیان کرد: ما فکر کردیم که اگر یک گروه چینی برای اجرای نمایش به جشن هنر شیراز آمده باشند و نیروی اطلاعاتی وقت، آنها را دستگیر کنند چون فکر میکنند آنها خرابکار هستند و گروه نمایش نیستند، چه اتفاقی میافتد؟ این فیلم کوتاه حول این هسته مرکزی شکل گرفت.
چالشی از جنس کمدی با نگاهی به جشن هنر شیراز
توکلی درباره انتخاب بازیگران و عوامل فیلم «جشن هنر» گفت: بخش عمده عواملی که برای تولید فیلم کوتاه «جشن هنر» تلاش کردند، افرادی بودند که من قبلاً با آنها همکاری داشتم و توانسته بودیم یک تیم را با هم تشکیل بدهیم. البته طراح صحنه و لباس فیلم، کسی بود که من برای بار اول با او همکاری میکردم چون تا به امروز فیلمی نساخته بودم که نیاز به طراحی مفصل صحنه و لباس داشته باشد. نکته دیگر این است که محمد اشکانفر و فرزانه میدانی که بازیگران اصلی «جشن هنر» هستند، سابقه چندانی در اجرای نقشهای کمدی نداشتند. پس ما با تولید این فیلم، خودمان را به چالش کشیدیم و ریسک کردیم و خدا را شکر نتیجه آنکه در چهل و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران نیز حضور داشتیم و بازخوردها را دیدیم که خیلی خوب بود. «جشن هنر» در بخش مسابقه جشنواره فیلم کوتاه تهران با استقبال قابل توجه تماشاگران مواجه شد و توانست آنها را با خودش همراه کند و بخنداند. این فیلم به مذاق مخاطبان جشنواره فیلم کوتاه تهران خوش آمد و توانست از آنها جایزه هم بگیرد.
وی درباره پیشبینی دریافت جایزه «سیمرغ فجر» فیلم کوتاه اظهار کرد: پیشبینی کردن، کار سختی است، چراکه نتیجه به این بستگی دارد که فیلمها به چه شکلی دیده شوند و معیار داوری چه باشد. من فکر میکنم که ما همچنان جشنوارهها را به طور مرتب و منظم در کشورمان برگزار میکنیم و عمده اشکال در داوریها است یعنی خط مشی و سیاستگذاری روشنی در این زمینه وجود ندارد.
از داوری جشنوارهها راضی نیستم
کارگردان «جشن هنر» تصریح کرد: فکر میکنم که اگر امسال در جشنواره فیلم فجر، معیار داوران این باشد که آیا فیلمی میتواند در سالن مخاطب را با خودش همراه کند و آیا فیلمساز میتواند در آینده به صورت جدی وارد عرصه فیلمسازی شود، با اختلاف، فیلم کوتاه «جشن هنر» بهترین فیلم حاضر در بخش فیلم کوتاه جشنواره فیلم فجر است اما اگر معیارهای دیگری وجود داشته باشد، ممکن است که نتیجه فرق کند.
تا به امروز، خیلی از داوری جشنوارهها راضی نبودم و فکر میکنم بزرگترین نقص جشنوارههای فیلم به ویژه فیلم کوتاه کشور ما، مساله داوری است وی بیان کرد: از نظر من، جشنواره فیلم فجر که بخش اصلیاش مختص به فیلمهای بلند است، در بخش فیلم کوتاه باید به کار فیلمسازانی که میتوانند در آینده وارد جریان اصلی فیلمسازی شوند، توجه کند. من تا به امروز، خیلی از داوری جشنوارهها راضی نبودم و فکر میکنم بزرگترین نقص جشنوارههای فیلم به ویژه فیلم کوتاه کشور ما، مساله داوری است.
توکلی درباره اینکه حضور در جشنواره فیلم فجر تا چه اندازه به ادامه مسیر فیلمسازیاش کمک میکند، گفت: جشنواره فیلم فجر مهم است؛ اگر فیلمها را درست ارزیابی کنند، میتواند به فیلمسازان توانا کمک شود تا به جریان اصلی فیلمسازی وارد شوند. در واقع جشنواره فیلم فجر باید به فیلم کوتاه توجه ویژهای داشته باشد و برای بخش مختص به آن برنامهریزی درستی کند. تا به امروز شرایط به گونهای بوده که نشان میدهد به قدری به بخش فیلمهای بلند جشنواره فیلم فجر توجه میشود که گویا بخشهای فیلم کوتاه و مستند آن جشنواره، موضوعیت چندانی ندارند و این رویه درستی نیست.
یک پیشنهاد به دبیران جشنواره فیلم فجر
وی پیشنهاد داد: از نظر من، دبیر جشنوارهای به گستردگی فیلم فجر باید کارگروههای مختلفی را تعریف کند و بازوهای اجرایی متعددی داشته باشد تا بتواند برنامهریزی درستی در همه بخشها کند.
توکلی در پایان گفت: در نهایت امیدوارم مخاطبان فیلم کوتاهی جشنواره فیلم فجر، آن فیلمها را در سالنهای سینما ببینند و لحظات خوبی را تجربه کنند و داوریهای فجر نیز با انصاف انجام بگیرند.
محمد اشکانفر، فرزانه میدانی، سعید نادری، امین اکبرینسب، امیرعلی حاجیانزاده، علی جانعلی، روحالله سعیدی و موسی علیزاده بازیگران فیلم کوتاه «جشن هنر» هستند.
عوامل «جشن هنر» عبارتند از نویسندگان: علی توکلی و آرش رواده، مجری طرح: داوود توحیدپرست، مدیر فیلمبرداری: علی حسینزاده، صدابردار و طراحی و ترکیب صدا: سامان شهامت، طراح گریم: امید گلزاده، آهنگساز: پیام آزادی، تدوین: پیام رفیعی، طراح صحنه: آرمان میربابایی، طراح لباس: فاطمه صفریزاده، منشی صحنه: معصومه موسوی، عکاس: امیر عابدی، مدیر تولید: داوود ناظمی، اصلاح رنگ و نور: علی شعبانی، مدیر صحنه: حمیدرضا حسینپور، طراح لوگو و پوستر: مژگان سرلک، مدیر روابط عمومی: علی سلمانزاده، سرمایهگذاران: فواد جاودان، مهاجر توحیدپرست.
-
پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۶:۱۶
-
۱۰ بازديد
-
-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1027171/