راه ترقی

آخرين مطالب

معاون اول قوه قضاییه: دین ما اجازه مذاکره‌ با آمریکا را نمی‌دهد سياسي

معاون اول قوه قضاییه: دین ما اجازه مذاکره‌ با آمریکا را نمی‌دهد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - میزان / معاون اول قوه قضاییه گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که مذاکره با آمریکا روا نیست، زیرا این کشور به تعهدات و پیمان‌ها پایبند نیست و ناقض تعهدات و سلطه گر است و دین ما اجازه چنین مذاکراتی را نمی‌دهد. تمام این موارد در چارچوب مسائل حقوقی و سیاسی است، اما رهبر انقلاب در صحبت‌های خود به یک مبانی دینی اشاره کردند که آن هم مفهوم سلطه است. 
آیین تکریم کاظم غریب‌آبادی و معارفه ناصر سراج به عنوان معاون جدید امور بین‎الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر روز یکشنبه، 28 بهمن 1403 برگزار شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی، معاون اول قوه قضاییه در مراسم تودیع و معارفه دبیر ستاد حقوق بشر، اظهار کرد: در حوزه امور بین‎ الملل و امور مربوط به کشور‌ها دو موضوع برجسته است. در روابط کشور‌ها باید چارچوب‌های حقوقی و سیاسی مشخص شود. امروز حتی زمانی که در مورد روابط اقتصادی بین کشور‌ها صحبت می‌شود باز هم چارچوب‌های حقوقی ترجیح دارد. اگر نگاه و مبانی دینی را در این مسیر تقویت کنیم مبانی حقوقی و سیاسی نیز تحت شعاع قرار می‌گیرد. 

معاون اول قوه قضاییه، اظهار کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که مذاکره با آمریکا روا نیست، زیرا این کشور به تعهدات و پیمان‌ها پایبند نیست و ناقض تعهدات و سلطه‎گر است و دین ما اجازه چنین مذاکراتی را نمی‌دهد. تمام این موارد در چارچوب مسائل حقوقی و سیاسی است، اما رهبر انقلاب در صحبت‌های خود به یک مبانی دینی اشاره کردند که آن هم مفهوم سلطه است. 
حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی با بیان اینکه سیاست‌ها رئیس قوه قضاییه در روابط بین الملل بر مبنای سیاست‌هایی است که مقام معظم رهبری تعیین کرده‌اند، گفت: ما در قوه قضاییه بر مبنای سیاست‌های تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری در ستاد حقوق بشر جلو می‌رویم. 
وی افزود: رهبر انقلاب در بیانات خود در رابطه با مذاکره با آمریکا از واژه سلطه استفاده کردند. سلطه دارای بار حقوقی و سیاسی است. در منابع منابع دینی سلطه به معنی نظام ارباب و بندگی است. 
معاون اول قوه قضاییه بیان کرد: مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست. نظام اسلامی نظام برابری است و سلطه را قبول ندارد. امروز دولت، مجلس و قوه قضاییه یک صدا می‌گویند که مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست.
حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی، اظهار کرد: وقتی مقام معظم رهبری می‌فرمایند نمی‌شود با آمریکا مذاکره کرد یعنی شبهاتی در این مذاکره وجود دارد. آمریکا انتظار دارد که تسلیم محض او شویم و تمام حقوق خود را زیر پا بگذاریم و معنای این امر مذاکره نیست. این مبانی می‌تواند در چارچوب‌های سیاسی و حقوقی ما تاثیر بگذارد. 
وی افزود: آمریکا بارها و بارها بدعهدی خود را به ما نشان داده و برجام را به صورت یک طرفه نقض کرد. اگر به این مبانی پایبند نباشیم آمریکا تمام تعهدات خود را به صورت یک طرفه نقض می‌کند.
معاون اول قوه قضاییه ‌تصریح کرد: اگر می‌خواهیم روابط خود را بین کشورها گسترش دهیم و با آنها تعامل بیشتری داشته باشیم باید با سیاست‌های ابلاغی مقام و معظم رهبری پیش برویم و روابط ما بیشتر باید با کشورهایی باشد که به دنبال سلطه‌گری نیستند. اصل گسترش ارتباطات ما باید بر این مبنا باشد.
وی با تاکید بر اینکه در بسیاری از موارد اسلام حقوقی را برای افراد در نظر گرفته که حتی در کشورهای غربی و اروپایی که مدعی آزادی و دموکراسی هستند نظیر ندارد، گفت: وقتی درباره آزادی صحبت می‌کنیم منظور ما آزادی انسانی است و نمی‌خواهیم از چارچوب‌های انسانی آزادی خارج شویم. با ‌یک بررسی ساده می‌توان فهمید که اسلام آزادی‌های زیادی را به انسان داده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی، تاکید کرد: امام علی(ع) در جنگ صفین فرمودند که حاکمیت حق دارد و ملت نیز حقی بر گردن حاکمیت دارد اما حق ملت مقدم بر حق حاکمیت است و این ‌نمونه‌ای والا از توجه اسلام به حقوق ملت است.
وی خاطرنشان کرد: آزادی انسان بر مبنای اصول اسلامی فراوان‌تر از آزادی در جوامع غربی است اما در تبیین آن ضعیف عمل کرده‌ایم و دشمن نیز از این مورد سوء‌استفاده می‌کند. در نظام اسلامی وقتی کاری برای کسی انجام می‌شود نه به جایگاه اجتماعی و نه به جنسیت او نگاه می‌شود بلکه به عنوان یک شهروند که دارای حقوق مشخص و تعیین شده و حقوق انسانی است برای او کاری ‌انجام می‌شود.
حجت الاسلام والمسلمین خلیلی، گفت: از اقدامات آقای غریب‌ آبادی در ستاد حقوق بشر تشکر می‌کنم و تمام اقدامات براساس سیاست‌های مقام معظم رهبری بوده است. رئیس قوه قضاییه از اقدامات ستاد حقوق بشر رضایت دارد. اقدامات 40 ماهه آقای غریب آبادی جای تشکر دارد. 
وی بیان کرد: آقای سراج یک چهره شناخته شده هستند و هر جایی که کار‌های سخت بود، آقای سراج حضور داشتند و کار‌های زیادی در دستگاه قضایی انجام داده‌اند. 
معاون اول قوه قضاییه، گفت: آقای سراج تجربه زیادی در امور سیاسی دارند و قطعا از تجربه دوره قبل استفاده خواهند کرد.
ناصر سراج، معاون امور بین ‎الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر نیز در سخنان خود دهه فجر و اعیاد شعبانیه را تبریک گفت.
سراج در تشریح دوران حرفه‌ای خود با اشاره به اینکه من کار خود را از دادگستری شروع کردم و در آخرین منصب، معاون سیاسی قوه قضاییه بودم و تقریبا در همه بخش‌های قوه قضاییه انجام وظیفه کردم، تصریح کرد: بنا داریم درباره همه موضوع‌های حقوق بشر فعال باشیم و مسیر موجود را ادامه دهیم؛ از آقایان لاریجانی، باقری و غریب‌ آبادی به‌دلیل مسئولیت فعالانه در ستاد حقوق بشر تشکر می‌کنم. 
سراج با بیان اینکه سابقه فعالیت در 2 حوزه مرتبط با ستاد حقوق بشر را دارا است، گفت: ایرانیان خارج از کشور و حقوقشان یکی از این موضوع‌ها بود.
وی با بیان اینکه ما موفق شدیم تبلیغات منفی را درباره برخورد با ایرانیان بازگشته به کشور، خنثی کنیم، اظهار کرد: فضاسازی علیه نظام تا حد زیادی از این طریق از بین رفت. همچنین ما با ورود به سازمان بازرسی تعداد تفاهم‌نامه‌ها با کشورهای مختلف را افزایش دادیم و از یک‌ مورد به 12 مورد رساندیم. 
سراج با اشاره به اینکه ما تلاش کردیم از طریق این تفاهم‌نامه‌ها همکاری‌های با کشورهای مختلف در جهان را افزایش دهیم، بیان کرد: ارتباطات خوبی در این زمینه داشتیم و قصد داریم برای پرهیز از موازی کاری با دادستانی کل و سازمان بازرسی هماهنگی بیشتری داشته باشیم.
دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه همچنین به استانداردهای دوگانه و شعارهای کشورهای غربی درباره حقوق بشر اشاره کرد و گفت: ما باید حقوق بشر اسلامی را اجرا کنیم؛ ان‎شاءالله سند بالادستی و سند تحول را اجرا می‌کنیم. 
کاظم غریب آبادی در بخشی دیگر از این مراسم ضمن خوشامدگویی به حاضران در مراسم، اعیاد شعبانیه را تبریک گفت.
وی با بیان اینکه پیش از هر چیز از رئیس قوه قضاییه جهت فراهم کردن این فرصت تشکر می‎کنم، گفت: ما همواره از حمایت‎های ایشان بهره‎مند بودیم؛ معاون اول قوه قضاییه هم اهمیت ویژه‌ای به مباحث معاونت بین الملل و ستاد حقوق بشر داشتند.
غریب آبادی در ادامه ضمن تشکر از روسای کل دادگستری‎های سراسر کشور و شورای عالی قوه قضاییه به دلیل همکاری و حمایت از ستاد حقوق بشر، اظهار کرد: همگی آنها به ما در ایفای مسئولیت‎هایمان یاری رساندند؛ وزیر دادگستری نیز همواره به ما کمک کرد.
دبیر پیشین ستاد حقوق بشر با اشاره به اینکه معاونت امور بین‎الملل و ستاد حقوق بشر دو دستگاه مستقل بوده که در دستگاه قضا مشغول کار هستند، بیان کرد: ستاد حقوق بشر یک مجموعه فراقوهای است که در سال 84 با تایید مقام معظم رهبری تشکیل شد و منحصر به قوه قضاییه نیست؛ همانطور که رئیس قوه قضاییه به‎عنوان رئیس ستاد حقوق بشر اعلام کردند، ستاد حقوق بشر در داخل و خارج از کشور ماموریت خود را انجام می‎دهد.
غریب آبادی با بیان اینکه ما در 40 ماه گذشته تلاش کردیم تا محوریت لازم را برای این 2 مجموعه ایجاد کنیم و در این مسیر از همکاری همه بهره‌مند شدیم که آثار خوبی داشت، تصریح کرد: ستاد حقوق بشر ظرفیت بسیار بزرگی برای جمهوری اسلامی ایران است و تلاش کردیم تا هر 3 قوه را در این برنامه‌ها درگیر کنیم؛ ما با هر دستگاهی در هر قوهای درباره حقوق بشر همکاری کردیم؛ حتی نیروهای مسلح نیز با ما همکاری کرد؛ این همکاری بی‌سابقه است.
غریب آبادی با اشاره به اینکه ما در همه حوزه ها موفق شدیم بیمانع کار خود را انجام دهیم، اظهار کرد: در حوزه حقوق بشر، سیاست خود را فعالانه تعریف کردیم؛ ما خود را در حوزه مدعی قرار دادیم و مطالبه‎گری کردیم؛ این مهمترین سیاست ما بود و توفیقهای خوبی داشتیم؛ درون کشور اقدامهای خوبی را در زمینه حقوق بشر انجام دادیم و توانستیم دستاوردهای خود را در عرصه بینالمللی تبیین کنیم؛ ما ارتقا از حقوق بشر را در داخل تقویت کردیم؛ براساس مصوبه شورای امنیت ملی، ستاد حقوق بشر در عرصه داخلی هم مسئولیت دارد.
وی با اشاره به اینکه ما در زمینه حمایت و ارتقا حقوق بشر در داخل کار زیادی داریم و در این زمینه کمیته‎های مختلفی را تشکیل دادیم، بیان کرد: اهمیت ستاد حقوق بشر به حدی است که ریاست آن را رئیس قوه قضاییه برعهده دارد و 5 وزیر عضو آن هستند؛ ضمن اینکه از نهادهای دیگر هم عضو ستاد هستند.
دبیر پیشین ستاد حقوق بشر در بخشی دیگر با تاکید بر اینکه ما تمرکز ویژه‎ای بر مسائل غزه و فلسطین داشتیم و اقدام‎های بسیار زیادی در زمینه های سیاسی، افشاگری مستندسازی داشتیم، خاطرنشان کرد: در موضوع ترور و تحریم تمرکز ویژهای داشتیم، زیرا ایران قربانی تروریسم است؛ تاکنون 23 هزار ایرانی قربانی ترور شدند؛ ما با چند کشور کمیته های مشترک مقابله قضایی با تروریسم راه‎اندازی کردیم.
وی ضمن تشریح همکاری با کشورهای دیگر در زمینه مبارزه با تروریسم از جمله با عراق، گفت: در حوزه تحریم در عرصه‎های حقوقی و سیاسی بین المللی اقدام‎های زیادی انجام دادیم که یکی از مهمترین آنها دعوت گزارشگر ویژه سازمان ملل به ایران است.
غریب‌ آبادی با بیان اینکه تلاش کردیم گزارش خوبی از سوی وی برای تبیین آثار تحریم بر مردم ایران تهیه شود، اظهار کرد: شکایت‌های قربانیان تحریم را پیگیری کردیم و ده‌ها پرونده با هدایت معاونت امور بین‌الملل در این زمینه تشکیل دادیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه درباره ایرانیان خارج از کشور با همکاری دادگستری و وزارت امور خارجه اقدام های خوبی انجام دادیم، بیان کرد: تسهیلات خوبی در این زمینه فراهم شد؛ در پرونده آزادی حمید نوری و اسدالله اسدی نقش قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر آشکار بود. به‌تازگی هم هموطن ایرانی دستگیر شده در ایتالیا و دانشجوی بازداشت شده در جمهوری آذربایجان را آزاد کردیم. ما همه کارها را با نگاه به اینکه این افراد صرفا هموطنان ما هستند، انجام دادیم. 
غریب‌ آبادی تصریح کرد: در حوزه معاضدت‌های قضایی در عرصه‌های مختلف حقوقی، مدنی، کیفری و غیره با همکاری و هماهنگی وزارت دادگستری اقدام‌های زیادی را انجام دادیم، به‌ویژه در زمینه انتقال محکومان و استرداد مجرمان اقدام‌های برجسته‎ای انجام شد.
وی با اشاره به اینکه قوه قضاییه ظرفیت‌های بالایی در روابط بین‌المللی دارد، تاکید کرد: ما ظرفیت یادشده را در 40 ماه گذشته چند برابر افزایش دادیم که اعزام و میزبانی از هیئت‌های قضایی و یادداشت‌های تفاهم از نمونه‌های آن هستند.
دبیر پیشین ستاد حقوق بشر با بیان اینکه اگر توفیق‎هایی بود مرهون حمایت و کمک همکارانم در ستاد حقوق بشر بود، اظهار کرد: روابط بین‌المللی را نباید محدود به وزارت امور خارجه دانست و قوه قضاییه هم در این عرصه ظرفیت و حرف برای گفتن دارد. 
غریب آبادی در پایان انتصاب ناصر سراج را تبریک گفت و تاکید کرد که از هیچ کمکی برای ایفای مسئولیت‌هایش دریغ نمی‌کند. 

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1032643/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سخنگوی هیات رئیسه مجلس: دهک‌های پایین نباید مالیات بر ارزش افزوده بدهند

فعال کارگری و کارشناس بازار کار: دستمزد کارگران باید متناسب با شرایط اقتصادی باشد

همتی: بدنبال ورود جدی بخش خصوصی به اقتصاد هستیم

کارشناس بازار سرمایه: همه در ایران رانت‌جو شده‌اند

قیمت زعفران دست‌نیافتنی‌تر شد

پیش بینی قیمت دلار 2 اسفند 1403

مقابله با گردش مالی چند هزار میلیاردی قمار در فضای مجازی

در گلزنی فقط مسی در سطح صلاح است

سیتیزن‌ها درس نگرفتند؛ کری‌خوانی با وینی در برنابئو

فریاد پرسپولیس؛ تاریخ دربی نباید تغییر کند!

تارتار: شوک خوبی به مس رفسنجان وارد شد

انتخابات هیئت فوتبال تهران قبل از فدراسیون

وینی را ترجیح می‌دهم، بلینگام فیک و عقده‌ای است!‏

هیه‌رو در تهران: نکونام کجاست؟

خطیبی کارخانه عوض کرد؛ رسول مدیرعامل جدید سایپا

بازگشت بارسا به پیراهن سنتی با تغییر مدرن

ماموریت غیرممکن سیتی؛ رئال در برنابئو حذف نمی‌شود!

رهبر انقلاب در دیدار امیر قطر: منتظر اقدام قطر برای بازگرداندن مطالبات ایران هستیم

بیانیه قطر درباره دیدار امیر این کشور با رهبر انقلاب و رئیس جمهور ایران

دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار با زیاد نخاله: حماسه‌ی مقاومت در غزه یک آیت الهی است

رئیس مجلس: جنایات رژیم صهیونیستی در عصر تمدن بشری، انسانیت را به مرز سقوط رساند

درصدد هستیم فرزندان شهدا در صندوق قرض الحسنه شاهد عضو شوند

تفاهم‌نامه ساماندهی 20هزار مسکن ویژه خانواده شهدا و ایثارگران

بالاخره پا باید زیر پتو باشه یا رو پتو؟!

مرحوم منوچهر والی زاده چگونه وارد کار دوبلاژ شد

چهره ها/ استوری غم‌انگیز هوتن شکیبا برای منوچهر والی‌زاده

بخش‌هایی از دوبله منوچهر والی زاده در پدرخوانده 3

آهنگ زیبای «خوش به حالت» از ایوان بند

ترانه «عشقم» از ناصر زینعلی را بشنوید

تدوین برنامه پنج ساله کاهش تصادفات شهری

برخورد مینی‌بوس با تریلی 11 مصدوم بر جا گذاشت

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: سازمان تأمین اجتماعی ورشکسته نشده است

مصدومیت 5 نفر بر اثر حادثه حریق یک ساختمان

نظام پزشکی تهدید کرد؛ هشدار برای لغو قرارداد پزشکان با تامین اجتماعی

زنده‌گیری 7 میمون سرگردان که وارد خانه‌های مردم شده بودند

با حرکت دادن دست در هوا دستگاه‌ها را کنترل کنید!

دل عاشق به پیغامی بسازد!

موانع توسعه مناسبات تهران-پکن

پهلوی با اینترنت به مونیخ رسید!

مشکلات اقتصادی چاره دارد، اگر حامیان حاشیه‌ساز دولت بگذارند

اعتراض کیهان به «هم‌جبهه دانستن تندروها و ترامپ»

قالیباف بر سر دوراهی پاستور و تندروها

کاهش سهم CNG در سبد سوخت و بحران واردات بنزین

ماجرای داروغه‌های ناتینگهام در اقتصاد ایران؛ منشا تورم امروز کجاست؟

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد

دو خبر مهم برای متقاضیان خودرو

جزئیاتی درباره خرید در طرح جدید کالابرگ

مشایخی: هیچ حقوقی دریافت نمی‌کنیم، امیدواریم وزیر ورزش به وعده هایش را عملی کند

لوکمن مقابل گاسپرینی ایستاد؛ به‌خاطر تیم خطر کردم

داور منفور رئال: خانواده‌ام را تهدید کرده‌اند!‏