راه ترقی

آخرين مطالب

شریعتمداری نوشت: یک خبر موثق و یک سؤال ضروری! نوشتارها

شریعتمداری نوشت: یک خبر موثق و یک سؤال ضروری!
  بزرگنمايي:

راه ترقی - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
1- یک خبر موثق حکایت از آن دارد که آنچه «استیو ویتکاف‌»، فرستاده ترامپ در آغاز مذاکره غیرمستقیم در مسقط، روی میز گذاشته است با تبلیغات و پروپاگاندای پر‌حجم رسانه‌ها و ادعاهایی که برخی از مقامات رسمی آمریکا مطرح کرده‌اند، کاملاً متفاوت است. در خبر مورد اشاره که به کیهان رسیده و از درجه وثوق بالایی برخوردار است، آمده است، در پیش‌نویسی که استیو ویتکاف به آقای عراقچی تسلیم کرده است، هیچ اثر، نشانه و یا اشاره‌ای از آنچه در تبلیغات پرحجم این روزها مطرح می‌شود، وجود ندارد. مسائلی نظیر، برچیدن تاسیسات هسته‌ای‌(!)، احتمال حمله نظامی‌(!) و‌... دیده نمی‌شود و تنها روی کسب اطمینان از غیر‌تسلیحاتی بودن فعالیت هسته‌ای ایران تاکید شده است. اگرچه خبر یاد شده از یک کانال کاملاً موثق به کیهان رسیده است ولی در این میان نکته‌ای است که نمی‌توان و نباید از کنار آن به آسانی عبور کرد. بخوانید!
بازار
2- در مذاکرات غیر‌مستقیم ایران و آمریکا که از بعد‌از‌ظهر دیروز در مسقط، پایتخت عمان آغاز شده است، طرح یک سؤال از سوی وزیر محترم امور خارجه کشورمان و پاسخ «‌استیو ویتکاف‌» به این پرسش می‌تواند در سرنوشت مذاکرات نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد و تصویر روشنی از مسیر پیش‌روی ارائه بدهد‌. آقای دکتر عراقچی در اولین گام و به عنوان اولین سؤال باید از آقای استیو ویتکاف بپرسد
«‌بر فرض رسیدن به یک توافق‌(!) چه تضمینی هست که ترامپ با این توافق احتمالی نیز همان برخوردی را نداشته باشد که با برجام داشت‌»؟! با این توضیح و تاکید که برجام یک معاهده و توافقنامه چند‌جانبه بود. توافقی که آمریکا نیز یکی از اعضای آن بود و نکته درخور توجه آن که شورای امنیت سازمان ملل با صدور قطعنامه 2231 برجام را تایید و تضمین کرده بود. وقتی ترامپ تمامی توافقات و حتی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نادیده می‌گیرد و از برجام خارج می‌شود (به قول خودش، برجام را پاره می‌کند‌) چه اعتماد و تضمینی هست که در صورت توافق در مذاکرات غیر‌مستقیم کنونی هم، این توافق احتمالی را نیز نادیده گرفته و به سرنوشت برجام دچار کند؟!
3- آقای عراقچی مذاکره‌کننده هوشمندی است و مواضع عزتمندانه‌ای دارند. از این روی انتظار می‌رود که در این خصوص، دستورالعمل گره‌گشای رهبر معظم انقلاب را به کار گیرند. حضرت آقا در تاریخ 20 فروردین ماه 1400 در‌این‌باره می‌فرمایند‌: «‌باید تمامی تحریم‌ها را به‌صورت عملی لغو کنند به‌گونه‌ای که جمهوری اسلامی ایران بتواند آن‌ها را راستی‌آزمایی کند. در واقع رفع تحریم روی کاغذ آن هم به‌صورت صوری برای ما مطرح نیست، بلکه مشاهده اثرات عملی رفع تحریم‌ها، بسیار اساسی و کلیدی است‌». 
4- این نکته نیز گفتنی و مباهات کردنی است که دشمنان به خوبی دریافته‌اند، در ایران اسلامی با «اَبَر حریف » حکیم و هوشمندی به نام امام خامنه‌ای رو‌به‌رو هستند که نقشه راه آنها را می‌داند و اهداف انقلاب را با درایت و اقتدار مثال‌زدنی تحقق می‌بخشد. (برگرفته از نوشته چند سال قبل روزنامه یو.‌اس.‌ای.تودی و به نقل از اندیشکده آمریکایی «‌هری تیژ‌» - در گزارش هری تیژ از واژه ابر حریف - super opponent استفاده شده است‌). 
تاکید رهبر معظم انقلاب بر ممنوعیت مذاکره مستقیم و شروع مذاکره به صورت غیر‌مستقیم که پیش از این نیز بارها انجام شده بود، این پیام روشن را برای حریف داشت که در این سوی ماجرا، زمینه‌ای برای آنچه با دیگران - حتی دوستان و هم‌پیمانان نزدیک خود می‌کند- وجود ندارد. در این سخن ترامپ خطاب به اتحادیه اروپا (نزدیک‌ترین هم‌پیمان و متحد آمریکا‌) دقت کنید. می‌گوید: «‌ما تعرفه سنگینی بر اروپا وضع کردیم. حالا آن‌ها پای میز مذاکره آمده‌اند. می‌خواهند مذاکره کنند، اما تا وقتی سالانه مبلغ زیادی به ما پرداخت نکنند، نه فقط برای اکنون بلکه برای گذشته هم، هیچ مذاکره‌ای در کار نخواهد بود‌»
این برخورد ترامپ با اتحادیه اروپا، که نمونه‌های مشابه دیگری با کانادا، مکزیک، پاناما، اوکراین و‌... داشته و دارد، به وضوح نشان می‌دهد که ترامپ جرأت و توان برخورد مشابه با ایران را ندارد. نه آنکه بتواند و نخواهد!!
حسین شریعتمداری

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1060020/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طلای جهانی اندکی ارزان شد

ناترازی انرژی، ترمز تولید خودرو را کشید

بخش کشاورزی معاف از پرداخت هرگونه مالیات

از همه جای ایران برای تست در پرسپولیس بیایید!

پیام واضح بوژوویچ برای مدیران استقلال

انگیزه بالای پرسپولیس و سپاهان مقابل هم

دعوت اتحادیه جهانی کشتی از دو داور ایرانی

وضعیت متفاوت دو بازیکن تیم ملی ایران در روسیه

النصر شکایت جنجالی را به دادگاه CAS می‌برد

زاهدی: شانس حضور در جام جهانی 2026 را دارم

تنبیه ستاره بایرن با تبعید به نیمکت برابر اینتر!

اولیانوف: دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا در وین برگزار نمی‌شود

رئیس جمهور در ماه آینده به استان کرمانشاه سفر خواهد کرد

واکنش انگلیس به مذاکرات ایران و آمریکا

هدف گذاری بیمه دی برای جهش بزرگ در سال 1404

چند فیلم مجوزدار در صف اکران هستند؟

دیشب یک ایران در بُهت دعوای نقی و بهتاش فرو رفت!

تلویزیون سکوتش را نسبت به چهره‌های علمی شکست

افزایش 102 درصدی برخورد با تخلفات حادثه‌ساز

یک شهاب سنگ باستانی آخرین زمان جاری بودن آب در مریخ را فاش کرد

«کهکشان‌ها، کو زمینم؟»؛ دکلمه‌ای از حسین پناهی

سرمقاله هم میهن/ آنان که شنبه‌شب نخوابیدند

«نوسانات ساختگی»؛ واکنش «کیهان» به کاهش قیمت دلار پس از مذاکرات

خلف وعده دولت درباره سود بازرگانی خودرو؛ تثبیت عوارض100 درصدی

استفاده از سود سهام عدالت برای پروژه‌های نیمه‌تمام استان‌ها

انتخابات زودهنگام بارسا با معجزه آلمانی!

افت محسوس ستاره برزیلی رئال مادرید

بنزما مامور مذاکره با پوگبا برای پیوستن به الاتحاد!

مهدی طارمی در آمار اینفانتینیو

جدول رده‌بندی فرمول یک با یکه‌تازی مک‌لارن

ریسک شدید امنیتی در 8 بازی جام جهانی 2026‏

موسویان: دو ساعت مذاکره مثبت ایران و آمریکا موجب شد ارزش پول ملی حدود 20 درصد افزایش یابد

واکنش یک نماینده مجلس به اظهارات رسایی: چرا دروغ می‌گویید؟

توضیحات آشنا درباره توییت جنجالی؛ تعلق خاطر من به انقلاب، امام و رهبری نه قابل انکار است و نه قابل برگشت

بازدید رئیس کل بیمه مرکزی از بیمه دی کرمانشاه/ تأکید بر توسعه خدمات بیمه‌ای در منطقه

موقعیت‌سازی های جدید در «پایتخت 7» با چاشنی بهتاش فریبا

جشنواره کن؛ نگاه به کیفیت صنعت جهانی سینما یا کیف پول؟

آهنگ مازندرانی و زیبای پخش شده در سریال «پایتخت»

روایت یکی از قربانیان پرونده متجاوز سریالی در تهران

فعال شدن موج بارشی جدید در 9 استان

این قارچ حاوی تلخ‌ترین ماده شناخته شده برای بشر است

سرمقاله سازندگی/ تخریب هاشمی؟

ترامپ اهل معامله است نه تعهد

پیش‌بینی طلای 3500 دلاری تا پایان سال 2025

ورود غیرمنتظره یک موش به زمین فوتبال!

ماجرای برکناری ناگهانی مدیرعامل استقلال

توقف اینتر میامی در شیکاگو

لطیفی: بوژوویچ قهرمان هم شود باید از استقلال برود

واکنش سرمربی کانادا به جنجال مصدومیت دیویس

راز بزرگ اینیستا: با مصدومیت در فینال سی‌ال بازی کردم