راه ترقی

آخرين مطالب

چگونه قمار انتخاباتی ماکرون اروپا را در بحران فرو برد؟ نوشتارها

چگونه قمار انتخاباتی ماکرون اروپا را در بحران فرو برد؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
از نظر سیاسی هیچ راه مالی آسانی برای مقابله با چالش‌های اتحادیه اروپا وجود ندارد و واقعیت‌های سیاسی فرانسه به این مشکلات دامن زده است.
اروپا به طور غیرقابل‌انکاری در وضعیتی شدیداً ناامن و غیرقابل پیش‌بینی قرار گرفته است. 
به نوشته پولتیکو، در حالی که جایگاه جناح میانه‌رو در انتخابات ماه گذشته پارلمان اروپا نسبتاً دست‌نخورده باقی ماند، اما جناح راست جدید نیز دستاوردهایی داشت. تصمیم اخیر امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه برای برگزاری انتخابات زودهنگام، کشورش را وارد بحران سیاسی کرده است. همچنین با وجود تصویب اخیر بسته کمک‌های جدید ایالات متحده و تعهد گروه 7 برای استفاده از سود دارایی‌های مسدود‌شده روسیه برای اعطای وام اضافی به کی‌یف، چالش‌های اوکراین در خط مقدم همچنان دشوار به نظر می‌رسد. علاوه بر این، اتحادیه اروپا عمیقا از بازگشت احتمالی دونالد ترامپ به قدرت نگران است، اما قادر به ارائه راه‌حلی پیشگیرانه در سیاست خود نیست.
در میان همه این‌ها، رهبران اتحادیه اروپا همچنان سرگردان بوده، اما هیچ یک از آن‌ها شک ندارند که موج سهمگین ژئوپلیتیک باز گشته و بر اولویت‌های سیاسی و اقتصادی پنج سال آینده این بلوک تأثیر خواهد گذاشت. پایتخت‌های اروپایی، با درجات مختلف، به دنبال این هستند که اروپا را از طریق سیاست صنعتی‌دفاعی فعال‌تر و از راه حمایت سیاسی و نظامی از اوکراین، به یک بازیگر امنیتی جدی‌تر تبدیل کنند.
کشورهای عضو همچنین می‌خواهند اتحادیه اروپا رویکردی استراتژیک‌تر نسبت به همسایگان خود، از بالکان غربی تا ترکیه در پیش بگیرد.
اما پیشبرد این اولویت‌ها همگی هزینه داشته و این مسئله دردسرهای سیاسی می‌آفریند. اما هیچ راه مالی ساده‌ای برای مقابله با چالش‌هایی که اتحادیه اروپا با آن مواجه است، وجود نداشته و واقعیت‌های سیاسی فرانسه بر این مشکل دامن می‌زند.
دادگاه قانون اساسی آلمان در نوامبر گذشته حکم کرد که استراتژی دولت برای تأمین مالی اولویت‌های سیاسیش مغایر با قانون اساسی است و ائتلاف حاکم این کشور را بر آن داشت که برای کاهش 20 میلیارد یورویی بودجه امسال خود به تقلا بیافتد. سال آینده نیز مجبور خواهد بود 30 میلیارد یوروی دیگر صرفه‌جویی کند.
در همین حال، با توجه به پیش‌بینی‌های اقتصادی در حال فروپاشی که منجر به ارزیابی مجدد مسیر مالی فرانسه شده و سایه کسری بودجه 5.1 درصدی بر سر این کشور، چالش‌های مالی پاریس جدی‌تر از همیشه است. اکنون محتمل‌ترین نتیجه انتخابات این کشور منجر به تشکیل مجلسی خواهد شد که غیرقابل اداره بوده و قادر به ایجاد ائتلافی محکم برای تشکیل دولت نیست. اگر راست پوپولیست اکثریت را به دست آورد، نتیجه آن دولتی بسیار رادیکال خواهد بود که با رویکردهای افراطی حکومت خواهد کرد.
به ویژه پس از اعلام روند رویه کسری بودجه مازادی (EDP) که کمیسیون اروپا در 19 ژوئن برای کشورهای عضو با کسری بودجه بیش از 3 درصد آغاز کرد، هیچ‌یک از این نتایج به آینده مالی فرانسه کمکی نمی‌کند. به احتمال زیاد، پارلمان چنددسته این کشور به بن‌بست برسد و توانایی محدودی برای تصویب بودجه برای سال 2025 داشته باشد.
علاوه بر این، بر اساس تعهدات مالی در برنامه سیاستی حزب راست‌گرای «اجتماع ملی»، دولت احتمالی آن کسری بودجه را افزایش خواهد داد. با این حال، EDP اتحادیه به این معنی است که بروکسل نه فقط انتظار تعدیل گسترش مالی که هر دو جناح (راست و چپ) فرانسه به دنبال آن هستند را دارد، بلکه اکنون منتشر انقباض مالی است.
اینجاست که انتخابات زودهنگام ماکرون در بهترین حالت می‌تواند او را در اروپا تضعیف کند؛ اما در بدترین حالت، برای چیزی که او مدت‌ها پیش رهبری می‌کرد، کشنده خواهد بود. اعتبار ماکرون در اتحادیه اروپا به این بستگی دارد که فرانسه بتواند اوضاع مالی خود را سامان دهد. اما هیچ‌یک از نتایج مورد انتظار، خواه پارلمان چنددسته یا اکثریت راست افراطی، قادر به ارائه اصلاح مسیر مالی که کمیسیون اروپا اکنون خواستار آن است، نخواهند بود. این مطمئناً زنگ خطر را در شمال اروپا به صدا در خواهد آورد.
اما چالشی حتی مستقیم‌تر نیز وجود دارد. اگرچه ماکرون به عنوان رئیس‌جمهور فرانسه مسئول سیاست اروپایی، خارجه و دفاع بر عهده دارد و او کسی خواهد بود که کشور را در شورای اروپا نمایندگی می‌کند، اما این وزرای دولت او هستند که این پاریس را در تمامی تشکل‌های شورا، چه امور اقتصادی و مالی و چه امور خارجه، اروپایی و غیره، نمایندگی می‌کنند.
اگر دولت راست‌گرای اجتماع ملی سر کار باید، به مارین لوپن، رهبر حزب و فرد منتخب او به عنوان نخست‌وزیر توانایی مسدودکردن تمام اولویت‌های سیاسی و قانونگذاری اتحادیه اروپا را می‌دهد.
علاوه بر این، هر ابتکار اتحادیه اروپا که نیاز به تأیید پارلمان فرانسه داشته باشد، مسدود خواهد شد. این امر قطعا در مورد بودجه مشترک بیشتر برای برنامه امنیتی و دفاعی اتحادیه اروپا اعمال می‌شود که همان چیزی است که ماکرون از آن دفاع می‌کرد. علاوه بر این، توانایی اتحادیه اروپا برای مذاکره در مورد بودجه بعدی برای سال‌های 2028 تا 2035، نیاز به تأیید پارلمان دارد و ممکن است با مانع روبرو شود.
مشکلات مالی در داخل و نیاز به تأیید پارلمان برای هر ابتکار بزرگ تأمین مالی اتحادیه اروپا، می‌تواند بخش کلیدی از دوره ریاست کمیسیون بعدی اروپا را حتی قبل از شروع به کار با مشکل مواجه سازد. چه طنز تلخی است که اگر این قمار ماکرون، پرچم‌دار فرانسه و اتحادیه اروپا قوی‌تر، مسئول تضعیف هر دو باشد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/907652/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تهمت بزرگ بلینگام به داور دیدار انگلیس-هلند

انتقال این ستاره ایتالیایی اسپالتی را خوشحال می کند

همه گل‌های مصاف تاریخی برزیل و آلمان

چهار نامزد گل برتر مرحله یک چهارم نهایی یورو 2024

عزیزی: تا 20 سال دیگر هم مثل رونالدو و مسی نمی‌آید

واکنش جالب زرینه به بازگشت دوباره به پرسپولیس

پرسپولیس: آماده برای شروع تمرینات

بخش جدید برنابئو؛ 300 صندلی فقط برای میلیونرها

انتقاد عزیزی از نحوه برخورد با مفسدان فوتبال

گفت و گوی خداداد عزیزی و جواد خیابانی درباره حضور فوتبالیست ها در سیاست

تبریک السیسی و السودانی به پزشکیان

ماجرای شنیدنی از برنامه زندگی پس از زندگی به واسطه حضرت رقیه(س)

این نسل رنگ سینما را عوض می‌کند

عجیب‌ترین خواستگاری دنیا

عمو پورنگ بیمارستان معروف تهران را به‌‎ هم ریخت!

نماهنگ مناسبتی پویا بیاتی به نام «فراق»

تصویر روز ناسا؛ مجموعه فراخورشیدی

این کتاب های صوتی را برای محرم از دست ندهید

دستاوردهای باثبات و بازگشت‌ناپذیر نیاز امروز ماست

نحوه‌ محاسبه‌ رهن و اجاره چگونه است؟

بازار دینار، سکه شد

خبر مهم درباره وام مسکن ملی

شیرر: امکان ندارد هری کین را نیمکت‌نشین کرد

شرط جدایی رامین رضاییان از سپاهان

خداداد: تا الان از هیچ رانتی استفاده نکرده‌ام

مژده به رئالی‌ها؛ بهترین رئیس دنیا 4 سال دیگر می‌ماند

سرمربی جدید لاتزیو معرفی شد

زندگی فوتبالی مارکو فان باستن اسطوره فوتبال هلند

علیپوریان: پاداش پارالمپیکی‌ها مشخص نیست

جوادی: در سخت‌ترین وزن المپیک به روی تخته می‌روم

ملاحسینی: دو طلا برای پاراوزنه‌برداری کنار بگذارید

برخورداری: آماده کسب موفقیت در المپیک هستم

عذرخواهی شبکه انگلیسی به دلیل مسخره کردن رونالدو

ماجرای عصبانیت شدید گروهک منافقین از حکم دادگاه حمید نوری چه بود؟

تاکید رئیس‌جمهور عراق و پزشکیان بر گسترش روابط تهران-بغداد

اخطار سخنگوی ستاد انتخاباتی پزشکیان: گزارش‌سازی با کلیدواژه «اسب‌ زین‌کرده» را متوقف کنید

انتقاد فعال سیاسی اصولگرا از اتفاقات عجیب انتخابات

رشیدی‌کوچی: دولت سایه بر اساس کدام قانون ایجاد شده است؟

تماس شهباز شریف با پزشکیان؛ تعهد پاکستان برای تحکیم روابط همه جانبه با ایران

دعوت پزشکیان از اردوغان برای سفر به ایران

روایت پورمحمدی از توصیه‌های خود در دیدار با پزشکیان

جلیلی: برای مشارکت توده‌های میلیونی هواداران برنامه داریم

چهره نزدیک به جلیلی: 17 میلیون رأی‌دهنده هزینه نادانی سیاسی خود را به بخش دیگر جامعه تحمیلی کردند

آغاز پخش سریال "شب دهم" از آی فیلم

من نپرسیدم، تو هم نپرس!

نماهنگ «سلام» با صدای دلنشین فریدون آسرایی

اطلاعیه‌ی مهم برای معلمان فاقد رتبه‌بندی

سرقت از منزل در مقابل چشم پلیس در تهران

پلیس راهور تهران: در ایام محرم لباس تماما مشکی نپوشید

توضیحات سخنگوی فراجا درباره گذرنامه اربعین