راه ترقی

آخرين مطالب

ماجرای نابینا شدن 9 بیمار در یک بیمارستان اجتماعی

ماجرای نابینا شدن 9 بیمار در یک بیمارستان
  بزرگنمايي:

راه ترقی - روزنامه سازندگی / گفته شده تعدادی از بیمارانی که در این بیمارستان تحت عمل جراحی آب مروارید قرار گرفته‌اند، دچار عفونت شدید چشمی شده و تا به امروز بینایی آنها بازنگشته است. آنها در روز 17 مهرماه جاری در این بیمارستان تحت عمل جراحی «کاتاراکت» یا همان آب مروارید قرار گرفته‌اند، دچار عفونت شدید چشمی شده و برخی نیز در معرض تخلیه چشم به دنبال عفونت شدید قرار گرفته‌اند
گفته شده که طی پیگیری‌های چند روز گذشته رسانه‌ها،‌ مسئولان بیمارستان نگاه هیچ توضیحی ارائه نداده‌اند و پاسخگوی فاجعه رخ‌ داده، نبودند.
چندی پیش خبری رسمی از نابینا شدن 2 بیمار در بیمارستان چشم‌پزشکی به دلیل مصرف داروی اشتباه منتشر شد، اما خبر‌های جدید نشان می‌دهد که تعداد آنها به 9 نفر رسیده و مطابق با خبری که در تابناک منتشر شده، این اتفاق فاجعه‌بار در مرکز چشم‌پزشکی تخصص نگاه روی داده است.

گفته شده تعدادی از بیمارانی که در این بیمارستان تحت عمل جراحی آب مروارید قرار گرفته‌اند، دچار عفونت شدید چشمی شده و تا به امروز بینایی آنها بازنگشته است. آنها در روز 17 مهرماه جاری در این بیمارستان تحت عمل جراحی «کاتاراکت» یا همان آب مروارید قرار گرفته‌اند، دچار عفونت شدید چشمی شده و برخی نیز در معرض تخلیه چشم به دنبال عفونت شدید قرار گرفته‌اند!
یکی از این بیماران که خانم 65 ساله است در شرح این واقعه به تسنیم گفته که «صبح روز سه‌شنبه مورخ 17 مهرماه تحت عمل جراحی چشم برای آب مروارید در بیمارستان «ن» قرار گرفتم. ساعاتی بعد از عمل جراحی، بیمارستان به من سوپ داد و پس از خوردن آن، ترخیص شدم و به خانه برگشتم».
او ادامه داد: «ساعت دو بعدازظهر بود که حال بدی پیدا کردم و دچار استفراغ شدید شدم؛ همسرم چند بار با بیمارستان چشم‌پزشکی تماس گرفت تا مشکل را با پزشک در میان بگذارد، اما کسی پاسخگو نبود. در نهایت صبح فردا با بیمارستان تماس گرفتم و علائمم را به سوپروایزر گفتم. وضعیت من لحظه‌به‌لحظه بدتر شد و کاسه چشم سرم به شدت درد می‌کرد. در نهایت پس از پیگیری‌های فراوان به ما گفتند به مطب پزشک معالج برویم که من را معاینه کند. پزشک به ما نامه معرفی برای بستری در یکی از بیمارستان‌های دولتی چشم پزشکی را داد که بتوانیم در آنجا دوباره چشم را جراحی کنیم. دو بار من را به اتاق عمل بردند و در نهایت هم چشم من «تهدید به تخلیه» شده و درحال حاضر بینایی ندارد».
همراه یکی دیگر از بیماران نیز گفته که؛ مادرش در همان روز 17 مهرماه جاری توسط همان پزشک مورد عمل جراحی آب مروارید قرار گرفته و چشم مادرش به عفونت شدید مبتلا شده است. او توضیح داده که «به دلیل تبلیغاتی که از این مرکز چشم‌پزشکی دیده بودیم، نزدیک به هزار کیلومتر را از شهرستان برای درمان آب مروارید چشم مادرم طی کردیم و به تهران آمدیم. در روز 17 مهرماه مادرم تحت عمل جراحی آب مروارید قرار گرفت، اما ساعاتی بعد حالش بد شد و ما با مطب دکتر تماس گرفتیم و گفتند او را سریعاً به بیمارستان چشم‌پزشکی دولتی در تهران منتقل کنید».
او گفته که «مادرم را چند بار به اتاق عمل بردند و در آنجا برای او پیوند قرنیه انجام شد، اما هنوز مشخص نیست که بینایی وی بازخواهد گشت یا خیر، زیرا گفته شده، شبکیه او نیز آسیب دیده است».
اسنادی که منتشر شده، نشان می‌دهد که علت عفونت چشم این بیماران، آلودگی به نوعی باکتری به نام «سودوموناس آئروژینوزا» بوده است. آلودگی به این باکتری در پی عمل جراحی چشم در بیمارستان مذکور در کشت ترشحات هوازی به اثبات رسیده و توضیح داده شده که «باکتری سودوموناس پاتوژن نسبتاً رایجی است که در عفونت بیمارستانی دخیل است؛ این باکتری یکی از عوامل مهم عفونت‌های بیمارستانی است و می‌تواند باعث بیماری‌های مختلفی در افراد شود. احتمال می‌رود، تجهیزات پزشکی یا محیط اتاق عمل آلوده به این باکتری بوده که باعث بروز این عفونت چشمی شده است».
سودوموناس آئروژینوزا یک باکتری گرم منفی، هوازی و متحرک است که به عنوان یک پاتوژن فرصت‌طلب شناخته می‌شود. این باکتری در محیط‌های مرطوب مانند خاک، آب و گیاهان یافت می‌شود و می‌تواند در شرایط خاص به‌ویژه در افراد با سیستم ایمنی ضعیف، عفونت‌های جدی ایجاد کند.
عمل جراحی آب مروارید (کاتاراکت) به طور کلی ایمن است، اما در موارد نادری ممکن است عوارضی مانند عفونت‌های چشمی رخ دهد. یکی از این عفونت‌ها می‌تواند توسط سودوموناس آئروژینوزا ایجاد شود. این باکتری می‌تواند از طریق تجهیزات جراحی آلوده یا محیط‌های بیمارستانی به چشم منتقل شود و منجر به عفونت‌های جدی مانند اندوفتالمیت (عفونت داخلی چشم) شود. علائم این عفونت‌ها شامل درد شدید، کاهش بینایی، قرمزی و ترشح چرکی از چشم است. در صورت عدم درمان مناسب، این عفونت‌ها می‌توانند به کاهش دائمی بینایی یا حتی از دست دادن کامل چشم منجر شوند.
پزشکان می‌گویند؛ برای پیشگیری از عفونت‌های سودوموناس آئروژینوزا پس از جراحی، استریلیزاسیون دقیق تجهیزات جراحی، رعایت بهداشت دست‌ها توسط کادر پزشکی و استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های پیشگیرانه توصیه می‌شود. در صورت بروز عفونت، تشخیص سریع و استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های موثر ضروری است. با توجه به مقاومت بالای این باکتری به بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌ها، انتخاب داروی مناسب باید براساس نتایج آزمایش‌های حساسیت دارویی انجام شود.
تابناک طی خبری گفته که تعداد این افراد به 9 نفر افزایش پیدا کرده و «متاسفانه حداقل چهار نفر از آنها نیز تخلیه چشم شده‌اند». در این خبر آمده که یکی از پزشکان برای جلوگیری از تکرار این حادثه، بیماران را برای درمان به بیمارستان‌های دیگری فرستاده است، اما مدیریت این بیمارستان به دلیل به خطر افتادن منافع سهام‌داران و سرمایه‌داران این کلینیک، این پزشک را مورد بازخواست قرار داده‌اند.
همچنین گزارش شده؛ این پرونده در مرحله رسیدگی قضایی است و به گفته برخی از عوامل بیمارستان، دو نفر از تکنسین‌های اتاق عمل جراحی نیز مورد سوال و جواب قرار گرفته‌اند.
گفته شده که طی پیگیری‌های چند روز گذشته رسانه‌ها، مسئولان بیمارستان نگاه هیچ توضیحی ارائه نداده‌اند و پاسخگوی فاجعه رخ داده، نبودند. پیگیری‌های روزنامه سازندگی هم نشان می‌دهد که این بیمارستان تمایلی به پاسخگویی ندارد و از سوی دیگر، وزارت بهداشت نیز تاکنون واکنش رسمی به این موضوع نداشته است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/999466/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حدود 91 درصد چک‌ها وصول شد

مصرف بنزین پنج درصد افزایش یافت

پیش‌بینی جدید درباره قیمت‌ها در بازار مسکن؛ منتظر ریزش قیمت این خانه‌ها باشید!

قیمت کابینت انزو (Enzo) در سال 1403 | خرید، انواع و مدل‌ها

لیونل مسی با پیراهن اتلتیکو بازی کرد!

فرآیند انتخابات فدراسیون فوتبال به اطلاع اعضای مجمع رسید

چالش مشروب در جام جهانی عربستان

تایید جدایی دو بازیکن چلسی از سوی مارسکا

سپاهان بدون محروم به گل‌گهر رسید

موافقت ملوان با درخواست ذوب‌آهن برای تغییر ساعت بازی

نیم‌ فصل دوم والیبال ایران و یک شروع جذاب

فرشید اسماعیلی به دنبال جبران بدترین شوت زندگی

تولد باشگاه اولین فوق ستاره فوتبال ایران

علیرضا فغانی دست نیافتنی می‌شود!

روایت رسایی از هیجان انگیزترین کاری که در زندگی‌اش کرد

رایزنی جلالی با یک مقام روس درباره سند همکاری‌های جامع بین مسکو و تهران

اتفاقی زیبا در برنامه یلدای مادرانه شبکه سه

پشت صحنه ساخت ترانه «آخ تو شب یلدای منی» از زبان خواننده آن

آمار شوکه کننده؛ فقط 16 درصد ایرانیان به فکر مهاجرت نیستند!

زلزله 4.6 ریشتری هرمزگان را لرزاند

ایران به جمع هفت کشور با فناوری تشخیص سرطان به کمک امواج کوانتومی پیوست

سرمقاله ایران/ ارز و سکه‌های خانگی و رابطه متقابل دولت و ملت

مقام صنفی: قیمت گوشت تغییری نکرده است

پی‌اس‌جی امباپه را غافلگیر کرد!

جنگ قدرت در لیگ یک بالا گرفت!

زورف: سینر بهترین تنیسور جهان است

پدیده استقلال درخشید و نیمکت‌نشین شد!

پایان کار حسین خبیری در داماش گیلان

خولین آلوارز: پشیمان نیستم که به رئال نه گفتم

نعمتی: رتبه واقعی نساجی چهارم جدول است

رقابت برترین‌های دوومیدانی ایران در بوشهر

مقایسه عملکرد امباپه در 26 سالگی با مسی و رونالدو

حاجی‌عیدی: برخوردم با زبیر ناخواسته بود

ناوگروه نیروی دریایی پاکستان در بندرعباس پهلو گرفت

ابراهیم متقی: طولانی شدنِ جنگ غزه نشان می‌دهد که اسرائیل آسیب‌پذیر است

واکنش سفیر ایران در بیروت به شرط آمریکا برای حمایت از دولت جدید سوریه

اختتامیه اردوی «یاد عزیزان»، بازدید از مناطق عملیاتی کرمانشاه برگزار شد

ملزومات مهمانی شب یلدا از نظر منوچهر آذری

موزیک ویدئوی جدید «میشه برگردی» با اجرای احسان خواجه امیری

علت اختلال در خط 4 متروی تهران چه بود؟

قتل زن جوان با 20 ضربه چاقو در خانه‌اش

پرسه‌زدن پلنگ‌های شکاری در ارتفاعات البرز

آذین‌بندی حرم امام رضا(علیه‌السلام) به مناسبت ولادت حضرت زهرا(سلام‌الله‌علیها)

گوترش به دنیا هشدار داد؛ تلفیق مرگبار هوش مصنوعی و سلاح هسته‌ای

تمام درکم از دنیا...

غم اپلیکیشن شاد

سرمقاله اعتماد/ امتناع سیاست‌گذاری

فرصت و چالش تهران و قاهره

تخت گاز مشترکان در مصرف گاز

بازار طلای جهانی گرم شد