راه ترقی

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ اسطوره نامیرا نوشتارها

سرمقاله وطن امروز/ اسطوره نامیرا
  بزرگنمايي:

راه ترقی - وطن امروز / «اسطوره نامیرا» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم حسین میرزایی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
از روزگاران بسیار کهن، یکی از آرزوهای انسان رسیدن به مقام «جاودانگی» بوده و همواره برای غلبه بر نامیرایی به طرق مختلف کوشیده و شاید به همین دلیل، در اساطیر سراسر دنیا، یافتن «اکسیر حیات» این همه برجسته شده است. نکته مهم درباره «اکسیر حیات» این است که این معجون شفابخش و جاودان‌ساز از چشمه‌ای می‌جوشد که مکان آن در «ظلمات» است. به عبارت دیگر، رمز جاودانگی برای انسان فانی، رفتن با چراغ در دل تاریکی‌هاست.
برخی چهره‌های برجسته در طول تاریخ با کنش‌های موثری که بر روند سرنوشت جامعه خود داشته‌اند، توانسته‌اند نام خود را برای همیشه در تاریخ جاودانه کنند. یکی از آن شخصیت‌های مهم و اثرگذار در طول تاریخ ایران زمین و دوران 46 ساله انقلاب اسلامی، بی‌شک سردار شهید قاسم سلیمانی است.
نام این سردار بزرگ ایرانی زمانی بیشتر بر سر زبان‌ها افتاد که گروه‌های تروریستی با پوشش اعتقادات سلفی و تکفیری، با حمایت‌های مالی و سیاسی برخی کشورهای عربی و قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، در عراق و دیگر کشورهای عربی ظهور کردند. این گروه‌ها، بویژه داعش، با تصرف چندین شهر و پیشروی به سمت بغداد، ادعای تشکیل حکومت اسلامی عراق و شام را مطرح کردند. سقوط موصل در 10 ژوئن 2014، موجب ترس و وحشت اقلیت‌های قومی مانند کردها، ترکمن‌ها و ایزدی‌ها شد و آنها تلاش کردند در برابر این هجوم‌های بی‌رحمانه مقاومت کنند اما افزایش نیروهای خارجی و حمایت رژیم‌های عربی، مقابله با داعش را دشوارتر کرد. فراموش نمی‌کنیم در آن زمان، در عرض چند ماه، بغداد در آستانه سقوط قرار گرفت و خطر تسلط داعش بر کل سوریه و عراق جدی شد. 
در این شرایط، کشورهای غربی، بویژه آمریکا، به درخواست‌های عراق و اقلیم کردستان پاسخ ندادند. این امر نشان داد حضور نیروهای بیگانه، بویژه آمریکا، در واقع بخشی از نقشه تغییر ژئوپلیتیک منطقه است. در این میان، ایران تنها کشوری بود که به‌سرعت به درخواست مقابله با داعش پاسخ داد و مدیریت هوشمندانه سردار سلیمانی نه‌تنها داعش را در سوریه و عراق زمینگیر کرد، بلکه توانست حکومت آن را به‌طور قابل توجهی تضعیف کند. از آن زمان روزی نبود که نام این سردار بزرگ، به عنوان کسی که می‌تواند معادلات را در منطقه به نفع جبهه مقاومت تغییر دهد، در خبرگزاری‌ها و روزنامه‌های بین‌المللی به چشم نخورد. شیوه مدیریت و محبوبیت شهید سلیمانی در منطقه به نحوی بود که گویی تا چند سال آینده جایی برای بیگانگان در منطقه غرب آسیا وجود نخواهد داشت، بنابراین حذف فیزیکی او در دستور کار قرار گرفت. 

ترور سردار سلیمانی توسط آمریکا در سوم ژانویه 2020 نشان‌دهنده استیصال آن در برابر محور مقاومت بود. نقش تاریخی سردار سلیمانی در شکست داعش و حمایت از مظلومان، او را به شخصیتی محبوب و اسطوره‌ای در میان ایرانیان و آزادی‌خواهان جهان تبدیل کرد. 
محبوبیت این چهره فرامرزی و ستایش‌برانگیز در بدرقه تاریخی و کم‌سابقه او در شهرهای مختلف عراق و ایران به وضوح قابل مشاهده بود، تا آنجا که طیف‌های مختلف سیاسی و اجتماعی در آن واقعه کم‌نظیر، در سوگ فراقش اشک ماتم ریختند. از وزیر سابق دوران پهلوی تا جناح‌های گوناگون سیاسی هیچ‌ یک نتوانستند در برابر عظمت این مرد سر تعظیم فرود نیاورند و مدح او را نگویند. 
سؤالی که در اینجا مطرح می‌شود این است کدام ویژگی این سردار رشید باعث محبوبیت بی‌حد و مرز او در بین مردم شد؟ نخبگی در نظامی‌گری، نبوغ فرماندهی، شکست داعش، این غول نظام استکباری؟ همه اینها قطعا در شکل‌گیری این قهرمان اسطوره‌ای مؤثر بوده اما شاید مهم‌ترین ویژگی او آن سرمایه‌ اجتماعی‌ای بود که سردار دل‌ها در دوره زندگی‌اش، نه فقط برای خود بلکه برای کشورش و در یک کلام برای تمام آزادی‌خواهان جهان تولید کرد. مرز برای او معنایی نداشت. برای مبارزه با تاریکی‌ها و دفاع از مردم بی‌دفاع، مرزها، این دست‌ساخته‌های امپریالیسم‌ جهانی، نمی‌توانستند او را محدود کنند: صبح در تهران، ظهر در عراق، عصر در سوریه و شب در لبنان بود.
اینچنین جهان ‌وطنی را فقط در شخصیت‌ قهرمان اسطوره‌ای می‌توان یافت. او نمونه مطلق خیر بود، پایبند به پیمان، مردم‌مدار، پاکدامن، امانتدار، مدافع مصلحت‌های جامعه، مطیع رهبر و دین، نگاهبان مرزهای سرزمینی، گسترش‌گر عدل و داد و یاری‌دهنده ستمدیدگان. او در میدان نبرد بی‌نظیر و خارق‌العاده، زیرک و با مهارت بود و به تنهایی حریف یک لشکر. 
کدام یک از این ویژگی‌ها را در سلیمانی شهید به حد اعلا نمی‌توان یافت؟ از میدان نبردش نگوییم که در میانه میدان منطقه چطور خواب را از چشمان تمام مزدوران نظام سلطه گرفته بود. سیل که آمد خود را به خوزستان رساند تا در کنار مردم باشد، زیرا میدان نبرد برایش آن روز کمک به مردم سیل‌زده بود و کیست که نداند سرمایه اجتماعی او چه کمک‌هایی که به پیشبرد یاری‌رسانی به مردم در منطقه نکرد. 
مردم او را ستایش می‌کردند، زیرا آنها فرق سردار مردمی و سیاستمدار ابن‌الوقت را بخوبی تشخیص می‌دهند. او قائل به خط‌کشی‌های مرسوم در جامعه‌ نبود: آدم‌های من، رفقای من، مریدهای من، باحجاب و بی‌حجاب، چپ و راست، اصلاح‌طلب و اصولگرا برای او معنایی نداشت. او همه را زیر چتر جامعه توحیدی می‌دید و جامعه را چون افراد منسجم یک خانواده متنوع و متکثر می‌پنداشت. او برای همیشه در تاریخ ایران و جهان«جاودانه» شد، زیرا «اکسیر حیات» را در میانه میدان نبرد علیه تاریکی‌ها و نامردمی‌ها یافت. 

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1007582/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گندوز بهترین گلری است که مقابلش بازی کردم!

گل اول اسپورتینگ به پورتو توسط گیوکرس

گل دوم نیوکسل به آرسنال توسط گوردون

هاشم‌نژاد: تیم ما تماشاگرپسند و با ریسک بازی می‌کند!

اثر جدید حمید سحری، از بندری رفتن طارمی و رفقا تا رقص میلانیا

آرسنال بالاخره مدیر ورزشی پیدا کرد!

حکم وینیسیوس اعلام شد؛ دو جلسه محرومیت!

پنج بازیکن برتر ایران از نگاه ستاره تراکتور!

آنچه در سوپرکاپ سال 2024 اسپانیا گذشت

گل‌های منچسترسیتی در ماه دسامبر

گل اول نیوکسل توسط ایساک در دقیقه 37

خلاصه بازی الهلال 2 - الاتحاد 2

حذف الهلال مقابل الاتحاد با درخشش بنزما و رایکوویچ

تصمیمی شجاعانه

واکنش کانادا به اظهارات جنجالی ترامپ

آشنایی با هارالد بور، فوتبالیست و ریاضی‌دان دانمارکی؛ از گلزنی در المپیک تا دکترای ریاضیات

دبل بنزما؛ گل دوم الاتحاد به الهلال

ناراحتی در باشگاه مینه‌را؛ هدایای رئال را دزدیدند!

گل مردود بنزما؛ الهلال 2-2 الاتحاد

جواد خیابانی در گفتن جملات قصار، پدیده است!

مقایسه فالوورهای اینستاگرام رونالدو، مسی و نیمار؛ چه کسی محبوب‌تر است؟

ضربه بنزما در ضربات پنالتی تبدیل به گل شد

18 سال پیش در چنین روزی؛ اولین بازی مارسلو برای رئال مادرید

ضربات پنالتی الاتحاد و الهلال و برتری یاران بنزما

ضربه مارتینلی به تیر دروازه خورد؛ آرسنال 0-0 نیوکاسل

بلینکن: حق با ترامپ بود

ره به ترکستان

حافظ منافع صهیونـیسم

دیپلماسی در دستان نادیپلمات

سایه سنگین توهم قدرت بر سیاست‌های اردوغان در سوریه

لیست شرکت های قانونی فروش مجازی طلا اعلام خواهد شد

وزیر اسبق ارتباطات: اگر دنبال فیلترشکن‌فروش‌ها هستید، از وزیر بپرسید!

با یک ثبت نام ساده 5 میلی‌ طلای رایگان جایزه بگیرید

صرافی رمز ارز داریم که 8 میلیون کاربر دارد!

آخرین وضعیت بررسی بودجه در شورای نگهبان؛ آقای سخنگو توئیت زد

سیگنال مهم دونالد ترامپ به بازار طلا

ناپولی دروازه‌بانش را با کالیاری عوض کرد!

گل اول الاتحاد به الهلال توسط کریم بنزما

کاپیتان سابق پرسپولیس در نیکا پارس

رقابت سپاهان و استقلال برای جذب احمدی

10 حرکت برتر و لحظه آخری NBA در سال 2024

فرصت طلبی الدوساری؛ گل اول الهلال به الاتحاد

احتمال غیبت فوق‌ستاره الهلال برابر پرسپولیس

فرزند بازیکن سابق استقلال، میهمان ویژه تمرین خیبر

احتمال بازگشت سریع‌السیر فونسکا به مربیگری‌!

گل دوم الهلال به الاتحاد توسط مارکوس لئوناردو

رئیس سازمان انرژی اتمی: احداث واحدهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر دنبال می شود

ساعت نوستالژیک کامران نجف‌زاده در «برمودا» پربازدید شد

تلاش تلویزیون برای آشتی با مخاطب به بهانه بازگشت «جناب خان»

بهترین و بدترین لحظه‌های مراسم گلدن گلوب 2025