راه ترقی

آخرين مطالب

خداحافظی‌های بی‌بازگشت نوشتارها

خداحافظی‌های بی‌بازگشت
  بزرگنمايي:

راه ترقی - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مهاجرت، قصه این روزهای بسیاری از مردم ایران شده است. در سال‌های اخیر بسیاری از خانواده‌ها با تجربه مهاجرت عزیزانشان دست به گریبان هستند. موضوعی که ترس و نگرانی از کمبود متخصص‌های کشور را هم بیشتر خواهد کرد. پرستار، پزشک، مهندس، استارتاپ‌ها، دانشجویان و حتی کارشناس‌های خدماتی، همه از اقشاری هستند که در این مدت مهاجرت‌های بی‌بازگشتی را‌ بینشان شاهد بودیم.
 حتی در روزهای قبل هم مصطفی معین، رئیس همایش مهاجرت نخبگان، اعلام کرد‌ میزان دانشجویان ایرانی در خارج‌ افزایش 3.4‌برابری داشته است. بیش از 10 هزار پزشک ایرانی در کشور‌های OECD خدمت می‌کنند. تمایل استادان به مهاجرت 53 درصد، پزشکان و پرستاران 45 درصد و دانشجویان و دانش‌آموختگان 40 درصد است. با این وجود، بسیاری از جوان‌ها که تا‌کنون تمایلی به ترک وطن نداشتند، حالا فشارهای اقتصادی و اجتماعی و حتی سیاسی را غیر‌قابل تحمل می‌دانند و چاره‌ای جز مهاجرت در زندگی خود نمی‌بینند. «شرق» در گفت‌و‌گویی با آنها نشسته؛ افرادی که هنوز بین رفتن و ماندن تردید دارند ولی به رفتن جدی‌تر از همیشه فکر می‌کنند.
در آخر خواهم رفت
یکی از این جوان‌ها مسعود است، پسری 32‌ساله که حالا بین ماندن و رفتن مستأصل است. با‌این‌حال زمان زیادی از روز را صرف خواندن زبان آلمانی می‌کند و توضیح می‌دهد: «هیچ‌وقت تصور هم نمی‌کردم که برای مهاجرت برنامه‌ریزی کنم. هنوز هم وقتی فکر می‌کنم، ته دلم راضی به رفتن نیست.
برادرم سال قبل رفت و وقتی در فرودگاه در‌ حال خداحافظی بودیم به خودم گفتم حالا آینده خودش و فرزندانش روشن خواهد بود، اما من چه می‌شوم؟ دلم نمی‌خواهد بروم. برای همین گاهی کتاب زبان و همه‌چیز را جمع می‌کنم و می‌گویم کجا بروم؟ همه زندگی، دوستان و خاطرات من همین‌جاست. اما واقعیت این است که با این گرانی و کمبود منابع و وضعیتی که داریم، در آینده به نظرم باید گشنگی بکشیم.
همین الان حقوق من دیگر کفاف هیچ‌چیز را نمی‌دهد. خودم، دوستانم و خانواده‌ام فقط به فکر خرید مواد مورد نیاز هستیم و نه بیشتر. الان چند‌سالی است که برای عید هیچ‌کدام ما لباس خاصی نمی‌خرد. اینها ذره‌ذره جمع شد که حالا می‌بینم آینده ما در اینجا چه می‌شود. من هنوز دو‌دل هستم بین رفتن و ماندن اما می‌دانم که مجبورم به رفتن. برای همین سعی می‌کنم حتی در روزهایی که ناراحتم برای تصمیمم هم زبان بخوانم، رزومه جمع کنم و آماده رفتن باشم؛ چون نمی‌توان روی هیچ‌چیز اینجا برنامه‌ریزی کرد و همیشه باید آماده رفتن بود.
می‌خواستم بمانم
ثریا دختر 28‌ساله‌ای است که به رفتن فکر می‌کند و حالا بیشتر دوستانش به کشورهای دیگر مهاجرت کرده‌اند. این‌طور می‌گوید که من خودم جزء کسانی بودم که می‌گفتم باید بمانیم و بسازیم، الان هم همین را می‌گویم اما گاهی به خودم می‌گویم به چه قیمت ثریا؟ این هوای آلوده، گرانی، محدودیت‌ها و درگیری‌های منطقه که ترس جنگ به جان ما می‌اندازد! چه چیز را درست کنیم؟ ماندن ما جز تباهی چند نسل بعد‌ چه آورده‌ای دارد؟ همه دوستان نزدیکم در دو سال اخیر رفتند.
من با بعضی از آنها حتی درست‌و‌حسابی هم خداحافظی نکردم. رفتند و الان به ندرت از قاب گوشی تماشایشان می‌کنم. وقتی با دوستانم حرف می‌زنم، زندگی خودم را با آنها مقایسه می‌کنم. من با شبانه‌روز کار‌کردن باز هم لنگ پرداخت بدهی و وام و هزار هزینه هستم و آنها در دنیای دیگری زندگی می‌کنند که تنها دردشان دلتنگی آدم‌های ایران است. روزی که قصد کردم برای آیلتس درس بخوانم گریه کردم، ساعت‌ها گریه کردم، چون ناامید ناامید شده بودم و البته هستم. اما هنوز هم با کوچک‌ترین خبر امید‌بخش در دلم بی‌خیال مهاجرت می‌شوم، ولی قدرت این ناامیدی من الان خیلی بیشتر است.
خسته هستم
مهدی چند ماه دیگر یک جوان 30‌ساله می‌شود. ازدواج کرده و این روزها مدام به مهاجرت فکر می‌کند. این‌طور شروع می‌کند که سال 93 کارهایم را کرده بودم تا به فرانسه بروم، اما دلار گران شد و البته با وجود این‌همه زحمتی که کشیده بودم، خودم پشیمان بودم. تنهایی کجا می‌رفتم؟ در کشوری که پیش از این حتی یک بار هم نرفتم. اما الان که ازدواج کردم با وجود گرانی که واقعا دیگر نمی‌توانیم. ما هر ‌دو کار می‌کنیم ولی خرج و دخل‌مان اصلا به هم نمی‌خورد.
ما واقعا در آینده‌ زندگی نخواهیم داشت. با هر ‌چیزی جنگیدیم در این زندگی و الان واقعا خسته هستیم. من حقیقتا چاره‌ای جز مهاجرت نمی‌بینم. زمان زیادی هم برایمان باقی نمانده و باید زودتر تصمیم نهایی را بگیریم. همسرم موافقت کند، من خیلی جدی پیگیری‌هایم را برای مهاجرت شروع می‌کنم. ولی همه می‌دانیم مهاجرت اصلا چیز قشنگی نیست، کاش شرایط به شکلی بود که دیگر نیازی به انتخاب مهاجرت نبود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1007813/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلاصه بازی آرسنال 0 - نیوکسل 2

مسی و کریم باقری بازیکنان موردعلاقه‌ ام در فوتبال هستند!

به نظر می‌رسد ایساک قبل از زدن گل خطا کرده است

خلاصه بازی اسپورتینگ 1 - پورتو 0

شاید اولین سرمربی فرانسوی در پرسپولیس!

ژسوس: الهلال تیم برتر بود ولی شکست خورد

گندوز بهترین گلری است که مقابلش بازی کردم!

گل اول اسپورتینگ به پورتو توسط گیوکرس

گل دوم نیوکسل به آرسنال توسط گوردون

هاشم‌نژاد: تیم ما تماشاگرپسند و با ریسک بازی می‌کند!

اثر جدید حمید سحری، از بندری رفتن طارمی و رفقا تا رقص میلانیا

آرسنال بالاخره مدیر ورزشی پیدا کرد!

حکم وینیسیوس اعلام شد؛ دو جلسه محرومیت!

پنج بازیکن برتر ایران از نگاه ستاره تراکتور!

آنچه در سوپرکاپ سال 2024 اسپانیا گذشت

گل‌های منچسترسیتی در ماه دسامبر

گل اول نیوکسل توسط ایساک در دقیقه 37

خلاصه بازی الهلال 2 - الاتحاد 2

حذف الهلال مقابل الاتحاد با درخشش بنزما و رایکوویچ

تصمیمی شجاعانه

واکنش کانادا به اظهارات جنجالی ترامپ

آشنایی با هارالد بور، فوتبالیست و ریاضی‌دان دانمارکی؛ از گلزنی در المپیک تا دکترای ریاضیات

دبل بنزما؛ گل دوم الاتحاد به الهلال

ناراحتی در باشگاه مینه‌را؛ هدایای رئال را دزدیدند!

گل مردود بنزما؛ الهلال 2-2 الاتحاد

جواد خیابانی در گفتن جملات قصار، پدیده است!

مقایسه فالوورهای اینستاگرام رونالدو، مسی و نیمار؛ چه کسی محبوب‌تر است؟

ضربه بنزما در ضربات پنالتی تبدیل به گل شد

18 سال پیش در چنین روزی؛ اولین بازی مارسلو برای رئال مادرید

ضربات پنالتی الاتحاد و الهلال و برتری یاران بنزما

ضربه مارتینلی به تیر دروازه خورد؛ آرسنال 0-0 نیوکاسل

بلینکن: حق با ترامپ بود

ره به ترکستان

حافظ منافع صهیونـیسم

دیپلماسی در دستان نادیپلمات

سایه سنگین توهم قدرت بر سیاست‌های اردوغان در سوریه

لیست شرکت های قانونی فروش مجازی طلا اعلام خواهد شد

وزیر اسبق ارتباطات: اگر دنبال فیلترشکن‌فروش‌ها هستید، از وزیر بپرسید!

با یک ثبت نام ساده 5 میلی‌ طلای رایگان جایزه بگیرید

صرافی رمز ارز داریم که 8 میلیون کاربر دارد!

آخرین وضعیت بررسی بودجه در شورای نگهبان؛ آقای سخنگو توئیت زد

سیگنال مهم دونالد ترامپ به بازار طلا

ناپولی دروازه‌بانش را با کالیاری عوض کرد!

گل اول الاتحاد به الهلال توسط کریم بنزما

کاپیتان سابق پرسپولیس در نیکا پارس

رقابت سپاهان و استقلال برای جذب احمدی

10 حرکت برتر و لحظه آخری NBA در سال 2024

فرصت طلبی الدوساری؛ گل اول الهلال به الاتحاد

احتمال غیبت فوق‌ستاره الهلال برابر پرسپولیس

فرزند بازیکن سابق استقلال، میهمان ویژه تمرین خیبر