راه ترقی

آخرين مطالب

سرمقاله اطلاعات/ آیا فرصت آزمون و خطا هست؟ نوشتارها

سرمقاله اطلاعات/ آیا فرصت آزمون و خطا هست؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - اطلاعات / «آیا فرصت آزمون و خطا هست؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه اطلاعات به قلم سید مسعود رضوی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
مدت‌هاست بحث مهمی درباب علل جدایی مردم و حاکمیت یا شکاف دولت-ملت مطرح شده‌است. بسیاری از سیاستگران و صاحبنظران ایران کوشیده‌اند راهی برای پرکردن این شکاف خطرناک بیابند؛ ماجرایی که از یک سو حاکمیت را از پشتیبانی ملت محروم می‌کند و از سوی دیگر بیگانگان و بیگانه‌پرستان را امیدوار می‌کند. برای فهمیدن ابعاد خطرناک این افتراق، کافیست بدانیم که دولت و قشون، بخش قدرتمندی از کل حاکمیت هستند. بدون همراهی و همراهی اکثریت قاطع مردم، قاطعیت و قدرت دولت در دیپلماسی و قشون در امنیت، تزلزلی چشمگیر خواهدیافت. در دهه شصت، حضور بی‌دریغ مردم، هر شکاف و افتراقی را به حاشیه می‌راند و در بحبوحه جنگ هشت ساله و کمبودهای وحشتناک، ضمانتی بی‌همتا برای جمهوریت نظام و حضور مستمر ملت، نقشه‌ها و مطامع تجاوزگران و دشمنان خبیث را نقش بر آب می‌کرد. امام خمینی میزان را رأی ملت و مردم را ولی‌نعمت انقلاب می‌خواند و در مقابل عناصر فاسد و مقدس‌نما، هیچ انعطافی نشان نمی‌داد. این‌گونه مردم هم با جان و مال و حضور مداوم، از نهال جمهوری نوپای اسلامی ایران حمایت کرده و ریشه‌هایش را در اعماق جامعه مستحکم ساختند.
به‌نظر می‌رسد بزرگ‌ترین مانع وحدت میان مردم و حاکمیت، ضعف دولت‌ها و ناتوانی سیستم مدیریت کلان و عالی در مجموعه نظام است که طی سنوات و دهه‌ها، تمایلی به حضور اکثریت و جلب رضایت اجتماعی نشان نداده‌است. در مقابل، با سهل‌انگاری در باب مشکلات عظیم اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی و حتی روانی، جامعه را به سمت و سویی سوق داد که علاوه بر اعتراضات علنی و جمعی، شوق و شور حضور در انتخابات هم از میان رفت و حضور مردم به‌مثابه یکی از پایه‌های محکم جمهوری اسلامی، دستخوش تزلزل و خموشی شد و به‌رغم تلاش طاقت‌فرسای دلسوزان و دانایان، به زحمت و بسیار کم بازیابی شد.
بررسی بوروکراسی متزلزل و مدیریت معیوب در دهه‌های اخیر، نشان می‌دهد که در زیرساخت‌های حیاتی کشور ناترازی و فرسودگی عظیمی رخ داده‌است؛ همچنان که در فرهنگ و هنر و مناسبات اجتماعی و اخلاقی هم پسرفت و انحطاط غیر قابل انکار است. هم در ظواهر حیات و هم در اعماق جامعه، نگرانی و مشکلات بسیار انباشته شده‌است. امیدهای بزرگ و تعادل و ثبات و شکوفایی را چگونه به ایران و ایرانی بازگردانیم؟ مدعیانی که شادکام و شادخوار شعار سر می‌دهند، هنوز نمی‌دانند که این کاروان به مقصدی که در خیالات و آرزوهای ایشان است هرگز روان نخواهد شد و بار منافع حقیر آنان را به دوش نخواهد گرفت. رنج مردم گنج بادآورده نیست. با این طریقت معیوب، ارزش پول ملی سرکوب شده و توجیهات سخیف نیز اعتماد ملت را ضعیف کرده‌است.
سخن دراز شد. در خبرها خواندیم که به‌رغم دستور رهبری به مجمع تشخیص مصلحت برای بررسی الحاق به FATF و تأکید دولت بر رفع موانع پولی و بانکی کشور، باز هم پای برخی نهادهای غیر اقتصادی به میان و معاونان وزارت اطلاعات در تأیید وضع موجود دلایل آورده و پای فشرده‌اند. اقتصاد مالی و پولی در تخصص وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی و کارشناسان هردو نهاد است، نباید با برخوردهای سیاسی و امنیتی و جناحی، از منظر تقابل با منافع ملی ارزیابی و تأیید یا تکذیب شود. بزرگان عالم، کار را به اهل می‌سپارند و اهلیت در چنین مواضعی با متخصصان است و بس. سال‌هاست نهادها از حیطه و محیط مسئولیت خویش فراتر رفته و کار بازرگان و صنعتگر و بانکدار و ورزشکار و هنرمند و سیاستگر را دچار وقف و ابطال کرده‌اند. آیا باز هم فرصت آزمون و خطا هست؟

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1026530/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دریافت 10 واحد سهام هدیه با بیش از 31٪ سود سالانه

سکه بهار آزادی و امامی به رکوردهای تازه دست یافتند؛ نرخ مسکوکات صعودی ماند!

پیکه: 120 سال است که کار رئال همین است

پیام ستاره آرسنال بعد از جراحی رباط صلیبی

پیروزی 98.7 درصدی رئیس فدراسیون ایتالیا

پوستکوگلو: فکر نمی‌کنم نگرانی لیورپول کمتر از ما باشد

جریمه سنگین برای دیپای؛ چهارماه حبس!

پنالتی‌زن پرسپولیس دوباره تغییر کرد!

طهماسبی: هوادار استقلال مربی ایرانی نمی‌خواهد

نخست‌وزیر پرتغال: تو مرجع کشور مایی رونالدو!‏

تغییر ساعت دو دیدار مهم هفته نوزدهم لیگ برتر

رحمتی: به جسارت بازیکنانم ایمان دارم

برگزاری دومین جلسه کمیسیون مشترک مجمع تشخیص برای بررسی پیوستن ایران به پالرمو وCFT

پزشکیان یک لایحه در همکاری مشترک با روسیه را به مجلس ارسال کرد

توسعه همکاری‌های مشترک بیمه دی و بانک دی

بازیگر فیلم «ناتور دشت»: من هم دوست دارم نامزد سیمرغ بشم

چرا هادی حجاری فر به اکران «ناتور دشت» نیامد؟

استقبال تماشاگران از شهاب حسینی و عوامل فیلم «رها» در پردیس آزادی

حضور سیدعلی صالحی با ریش سفید در جشنواره فجر بعد از 30 سال کار حرفه ای

سوگل خلیق: سریال «دفتر یادداشت» بهترین تجربه کاری من بود

تهیه کننده فیلم «ناتور دشت»: پیش تولید حدود 4 ماه طولانی شد

آهنگساز فیلم «ناتور دشت»: موسیقی ترکمن را خوب می شناسم

خاطره کارگردان «ناتور دشت» از بازی هادی حجازی‌فر به جای بدلکار

احترام و توجه ویژه «علی اوجی» به همسرش سوژه رسانه ها شد

بهنوش بختیاری: کمدی ژانر مورد علاقه من نبود

آهنگ زیبا و نوستالژی با صدای علیرضا افتخاری

تغییرات شدید جوی و لغزندگی جاده‌ها؛ پلیس هشدار داد

ارائه خدمات امدادی به بیش از 900 مصدوم در هفته گذشته

مرکز ملی هوا: تهران، چهارمین کلانشهر آلوده کشور است

مبلغ جریمه شیشه دودی خودرو چقدر است؟

آماده باش مدیریت بحران در استان تهران؛ سامانه بارشی از فردا فعال می شود

آشنایی با کتاب جالب درباره رابطه جذاب خواهر و برادری

«ترامپی»؛ توهین روزنامه اصولگرا به ظریف

نشنال اینترست: آیا اسرائیل باید نگران شهر موشکی ایران باشد؟

زمزمه حذف تابعیت قهری در بهارستان

عضو کمیسیون صنایع مجلس مدعی شد: شرکت کروز با تبانی سهام دار ایران خودرو شده است

تعجب نماینده سابق مجلس از پاسخ قوه قضائیه در مورد پرونده های تخلف شرکت کروز

بخش خصوصی بالاخره فرمان هدایت ایران خودرو را بر عهده گرفت

فرگوسن چگونه ذهنیت برنده را در منچستریونایتد ایجاد کرد؟

اوتاویوی 30 ساله، خسته‌تر از رونالدوی 40 ساله!‏

افزایش بودجه ورزش در سال آینده

نام پرسپولیس در لیست قربانیان کینگدام آرنا

در نشست خبری سکانداران جدید تیم ملی وزنه برداری آقایان و بانوان چه گذشت؟

فنونی‌زاده: آقای کارتال اشتباه کردی!

گزارشی از آخرین اردوی تیم ملی تکواندو برای حضور در مسابقات فجیره امارات

سروش رفیعی: همیشه امیدواریم و میتوانیم با برد و کسب سه امتیاز صعود کنیم

خانبان: گل هایی که خوردیم قابل پیشبینی نبود

صلاحیت درویش تایید شد؛ بازگشت مدیرعامل پرسپولیس به انتخابات فدراسیون فوتبال

معاون هماهنگ کننده بسیج: دشمن، شب وارد بستر دختر و پسر ما می‌شود و فردا، ایمان آن‌ها را متزلزل می‌کند

استاد دانشگاه جورج تاون قطر: ترامپ درباره فشار حداکثری علیه ایران تردید دارد