راه ترقی

آخرين مطالب

فرزین: ارز 28500 تومانی تغییر نمی‌کند اقتصاد

فرزین: ارز 28500 تومانی تغییر نمی‌کند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - تسنیم /طبق اعلام رئیس‌کل بانک مرکزی نرخ ارز 28500تومانی که قرار بود برای سال آینده حدود 30درصد افزایش پیدا کند، بدون تغییر خواهد ماند.
محمدرضا فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی در توضیح سیاست ارزی این بانک برای سال آینده گفت: افزایش 30درصدی نرخ ارز 28500تومانی واردات کالاهای اساسی و دارو در جهت حمایت از معیشت مردم منتفی است.
او همچنین تأکید کرد: علاوه بر این، نرخ‌ ارز رسمی برای واردات سایر کالاها را که همان نرخ مرکز مبادله است، در یک کانال مشخص تثبیت می‌کنیم.
رئیس‌کل بانک مرکزی ادامه داد: ارز مرکز مبادله نزدیک دو ماه است که بین 67 تا 68 هزار تومان در نوسان است؛ این هم کمی روی افزایش قیمت برخی کالاها اثر گذاشته بود و بر همین اساس تلاش می‌کنیم این ارز را در یک کانال تثبیت کنیم.
وی گفت: برای سال آینده تلاشمان این است که در همین روند ارز را کنترل کنیم.

به گزارش تسنیم، در لایحه بودجه سال 1404، افزایش نرخ ارز کالاهای اساسی از 28.500 تومان به 38.500 تومان پیش‌بینی شده بود، با این حال به‌نظر می‌رسد با دخالت معاون اول رئیس‌جمهور کنار مخالفت هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، این تصمیم که می‌توانست تبعات تورمی جدی به‌همراه داشته باشد، متوقف شد.
در لایحه بودجه سال آینده پیشنهادی در خصوص افزایش نرخ ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی از 28.500 تومان به 38.500 تومان مطرح شده بود. کاهش فاصله بین نرخ ارز دولتی و بازار آزاد و همچنین کاهش رانت ارزی از جمله اهداف در نظر گرفته‌شده این طرح اعلام می‌شد.
با این حال، کارشناسان اقتصادی هشدار دادند که چنین افزایشی می‌تواند منجر به افزایش قیمت کالاهای اساسی و در نتیجه، فشار بیشتر بر معیشت مردم شود، این مسئله مشابه همان اقدامی است که در خصوص ارز 4200تومانی در سال 1401 صورت گرفت.
پس از شکست سیاست تک‌نرخی‌سازی در ماه‌های اخیر و افزایش شدید نرخ ارز، معاون اول رئیس جمهور زمان اجرای این سیاست را اشتباه خواند، این همان مسئله‌ای است که بارها بر آن تأکید شده است که نمی‌توان در شرایط تحریم شرایط تک‌نرخی‌سازی را اجرا کرد و مانند دفعات قبل منجر به شکست خواهد شد.
در خصوص تبعات احتمالی افزایش 30درصدی نرخ ارز کالاهای اساسی در سال 1404، نیز همان شرایط پابرجاست. محمدرضا عارف نیز در جلسه کارگروه تخصیص ارز کالاهای اساسی دارو و تجهیزات پزشکی با تأکید بر اینکه هرگونه تصمیم‌گیری و اقدام درباره تخصیص ارز ترجیحی و یا صرفه‌جویی حاصل از کاهش مصارف ارز ترجیحی باید با حداقل آثار تورمی و در راستای حمایت از اقشار محروم و آسیب‌پذیر جامعه از درآمدهای حاصله از این منابع باشد، گفته بود که راهبرد دولت چهاردهم حمایت از تولید، کاهش تورم و جلوگیری از افزایش قیمت در کالاهای اساسی است.
علاوه بر معاون اول رئیس‌جمهور، هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز با افزایش نرخ ارز ترجیحی در بودجه سال 1404 مخالفت کرد. این هیئت اعلام کرد که چنین افزایشی با سیاست‌های ثبات ارزی برنامه هفتم توسعه در تضاد است و باید تغییر کند.
در قانون برنامه هفتم توسعه به‌صراحت در خصوص سیاست‌های ارزی به تثبیت و جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی تأکید شده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1039931/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت مصوب آش و حلیم در ماه رمضان اعلام شد

حداقل مزد کارگران یک گام به تصویب نزدیک شد

الحسینی: طیب‌نیا از دولت رفته است

وزیر صمت: خصوصی‌سازی ایران‌خودرو را از همتی بپرسید

ادامه روند کاهش نرخ طلا و ارز؛ سکه بهار آزادی پرچمدار کاهش قیمت شد

پایان لیگ برتر هندبال با برد تیم قهرمان

تبریک رئیس کنفدراسیون ووشو آسیا به علی‌نژاد

طبیعت به نیمه‌نهایی لیگ برتر بسکتبال رسید

عضو جدید هیئت رئیسه: پلتفرم‌ها بیایند

دنیامالی: خوشحالم انتخابات فوتبال در فضایی آرام برگزار شد

پیام تبریک بابایی به تاج: امتیاز ویژه نمی‌خواهیم

خبر بد قبل از النصر؛ غیبت روزبه در تمرین استقلال

11 تصمیم‌گیرنده جدید فوتبال ایران

واکنش قلهکی به تهدید ایران توسط هاکان: ترکیه هم در برابر ایران دچار "اشتباه محاسباتی" شده و تهدید می‌کند!

توضیحات معاون اجرایی رئیس‌جمهور درباره تعطیلی‌های اخیر

پزشکیان درگذشت مادر شهیدان سیفی اصفهانی را تسلیت گفت

واکنش رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به استیضاح وزیر اقتصاد

فرمانده نیروی دریایی سپاه به مشاجره ترامپ با زلنسکی چه گفت؟

دیدار روانچی با مشاور دیپلماتیک رئیس کشور امارات

ما همه تلاشمون رو کردیم

تا حالا خودت سرت رو زیر برف کرده بودی؟!

ویدئو کنسرت جذاب «تنها نذار» از سیروان خسروی

قتل فجیع جوان 27 ساله به دلیل اختلافات شخصی

کلاهبردار کارت‌های بانکی دستگیر شد

کاهش چشمگیر دمای تهران از امشب

راز جسد مرد 40 ساله در بین کوه‌ها کشف شد

بازداشت دو پزشک در پرونده یک شبکه ارتشا

نکته های جالب در مورد پروتون

شعری از پونه نیکوی، مهمان ویژهٔ برنامهٔ سرزمین شعر، فصل سوم

پشت پرده دیدار مشهد

سخنرانی با چاشنی دشنام

وزارت اقتصاد؛‌ اولین قربانی خالص‌سازی؟

عبدالله اوجالان به دنبال چیست؟

نماینده مجلس: استیضاح وزیر اقتصاد تصمیم احساسی است نه عقلانی!

پیش بینی بورس یکشنبه 12 اسفند 1403

ایسنا به نقل از یک کارشناس بازار سرمایه: استیضاح وزیر اقتصاد شرایط را بدتر می‌کند

عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی امشب واریز می‌شود

خطای شدید دروازه‌بان میلوال روی ماتتا، ستاره کریستال پالاس

کونسیسائو جواب داد: چطور از بحران خارج می‌شویم

دستکش طلایی لیگ برتر به دست دو دروازه‌بان رفت

مربی جدید استقلال از اروپا رسید

بزرگترین تفاوتی که فلیک ایجاد کرد

گل نه، یک اثر هنری محشر!

ستاره الهلال بازی‌های لیگ نخبگان را از دست داد

کنایه معاون وزیر ورزش به روسای بدون تغییر!

شمسایی: تاج نگاه ویژه‌ای به فوتسال داشته باشد

سفر النصر به تهران، بلافاصله بعد از شب غم‌انگیز ریاض!‏

روایت نبویان از نامه‌های ظریف به موگرینی در زمان مذاکرات برجام

پزشکیان: به هیچ‌وجه پذیرفتنی نیست که با صحبت و ادعای فردی در آن سوی دنیا اقتصاد ما متلاطم شود

عزیزی: وزارت خارجه نسبت به اظهارات وزیر خارجه ترکیه واکنش تند و قاطع نشان دهد