راه ترقی

آخرين مطالب

روزنامه اصولگرا: روحانی خود دلیل مشارکت پایین در انتخابات است نوشتارها

روزنامه اصولگرا: روحانی خود دلیل مشارکت پایین در انتخابات است
  بزرگنمايي:

راه ترقی - روزنامه جوان /متن پیش رو در جوان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
روحانی گویا فراموش کرده که چند دهه در ایران مسئولیت داشته و حداقل هشت سال نفر اول اجرایی و رئیس‌جمهور کشور بوده است. این فراموشی باعث شده وی مشکلاتی را بیان کند که خود او یکی از دلایل وجود آن مشکلات است. گرچه او نه الان که سه‌چهار سالی است مسئولیتی ندارد، بلکه حتی در زمانی هم که رئیس‌جمهور بود، آنقدر بر فهرست کردن مشکلات در سخنرانی‌هایش با چاشنی فرافکنی و «تقصیر من نیست» روی آورده بود که در نهایت کنایه طنزآمیز رهبر انقلاب را پس از یک سخنرانی روحانی در بیت رهبری به همراه داشت که با خنده گفتند مخاطب این باید‌ها خود آقای روحانی و دولت‌شان هستند. 
حسن روحانی، رئیس‌جمهور اسبق که هر از چندگاهی برای رسانه‌ای کردن حرف‌هایش و برای آنکه محملی برای بیان داشته باشد، دیدار‌ها با وزرای دولتش را رسانه‌ای می‌کند، در جلسه مشابهی که هفته گذشته داشت، به انتقاد از میزان مشارکت مردم در انتخابات پرداخته است. 
او با اشاره به اینکه «مهم‌ترین مسئله در امنیت ملی، همراه داشتن ملت است»، شرح داده است: «انتخابات‌هایی که اخیراً برگزار شده را ببینید. در انتخابات آلمان و ترکیه مشارکت مردم بالای 80درصد است. دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری ما مشارکت 40درصد بود، دور دوم 10درصد اضافه شد که آن هم برای این بود که گرفتار یکی دیگر نشوند. مردمی که قبلاً 75درصد پای صندوق می‌آمدند، چرا به این میزان مشارکت رسیده است؟ در حفظ امنیت ملی، قبل از قدرت نظامی و اطلاعاتی که هر دو بسیار مهم است، باید مردم را همراه داشت. سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم به دولت را در نظر داشت. هر نوع فاصله مردم با حاکمیت به معنای ضربه به امنیت ملی است.»
یکی از مهم‌ترین دلایل ناامیدی بخشی از مردم از صندوق رأی و انتخابات نحوه عملکرد حسن روحانی و دولتمردانش بود. آنها با وعده‌های متعدد گشایش اقتصادی از مسیر برجام توانستند رأی جمع کنند و پیروز انتخابات شوند، اما وقتی دولت را در دست گرفتند، نتوانستند به وعده‌های خود عمل کنند، در نتیجه باعث سرخوردگی پایگاه رأی خود شدند، البته عملکرد نامناسب یک رئیس‌جمهور و یک دولت نباید باعث چشم‌پوشی مردم از حق مشارکت در تعیین سرنوشت خود شود و اتفاقاً باید بهانه‌ای بشود تا در انتخابات‌های بعدی دقت بیشتری برای رأی دادن لحاظ کنند، اما معمولاً برخی مردم پس از ناامیدی از یک گزینه که انتخاب کرده‌اند، ممکن است نسبت به اصل مشارکت در انتخابات بی‌انگیزه شوند. 
حسن روحانی اگر نگاهی به عملکرد خود و دولتش در دوران ریاست جمهوری بیندازد، حکایت این حرف زدنش از مردم و فاصله ادعایی میان مردم و حاکمیت را شبیه داستان آن دزدی خواهد دید که مالی را دزدیده بود و در حالی که فرار می‌کرد، فریاد می‌زد آی دزد، دزد را بگیرید!
از سویی گفتن از فاصله مردم و حاکمیت، روحانی را در سمت مردم قرار نمی‌دهد. او هیچ گاه یک شهروند عادی نبوده است و اگر نگاهی به مسئولیت‌های چهار دهه اخیر خود کند، خواهد دید که همواره جزئی از حاکمیت بوده است. 
او در دوران ریاست جمهوری هم از این فرافکنی‌ها زیاد انجام می‌داد. خرداد 1396 یکی از این دفعات بود و روحانی که در دیدار رهبری با مسئولان در حسینیه امام خمینی و قبل از سخنان آیت‌الله خامنه‌ای سخن می‌گفت، چنان فلان کار‌ها باید بشود، راه انداخت که رهبری در سخنان خود گفتند: «آقای رئیس‌جمهور هم در صحبت‌شان مفصل پرداختند به مسئله اقتصاد و کار‌هایی که باید انجام بگیرد. البته ایشان مواردی را ذکر کردند که «باید این کار بشود، باید این کار [دیگر]بشود». مخاطب این باید‌ها کیست؟ خود ایشان. یعنی [مخاطب]این باید‌ها غیر از خود آقای دکتر روحانی و تیم کاری‌شان در دولت دوازدهم، هیچ‌کس دیگر [نیست]، یعنی غالب این کارها، حالا بخشی از آنها ممکن است به مجلس یا به قوه قضائیه یا به بعضی جا‌های دیگر ارتباط پیدا کند، اما عمده‌اش کار‌های خود مسئولان دولتی است، این باید‌ها را خود اینها بایستی انجام بدهند.»

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1040070/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نقش جدید کریم باقری در پرسپولیس

اولین واکنش کفاشیان به انتخابات و ابقای تاج

توپ بنزما از روی خط برگشت داده شد؛ الاتحاد 1-0 الاخدود

نویسنده آمریکایی: دو دهه پیش مافیای روسیه ترامپ را از ورشکستگی نجات داد

کشتی فرنگی رنکینگ جهانی؛ 2 طلا و 2 برنز برای ایران

گل اول الاتحاد توسط عوار؛ الاتحاد 1-0 الاخدود

ضربه عسیری به تیر دروازه خورد؛ الاتحاد 1-0 الاخدود

صالح برای بازی النصر شماره یک شد

بهترین تصویر موجود از لحظه جنجالی دربی!

تغییر تصمیم فلیک؛ گاوی تب داشت و بازی نکرد

گل اول لاتزیو به میلان توسط ماتیا زاکانی؛ میلان 0-1 لاتزیو

کاردیناله، میلان را بفروش و برو!

کاور محرومیت در پرسپولیس دست به دست می‌شود!

ترکیب استقلال برای به زانو درآوردن النصر

ظریف استعفا داد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «کلول»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «جوانمردی»

ترانه علیدوستی و شهاب حسینی روی پوستر باشگاه النصر!

مهسا طهماسبی در پشت‌صحنه یک سریال ماه رمضانی

چرا مجید مظفری پس از مرگ همسرش دوباره ازدواج نکرد؟

شب سخت اپوزیسیون ایرانی

تنش در اتاق بیضی

رمضان پر و پیمان تلویزیون‌های عربی

اندیشکده بریتانیایی: با ترامپ چه کنیم؟

عصر ایران: شجاع باش آقای رئیس جمهور

فوربس: چرا فرود جنگنده سوخو-57 روسی در ایران اهمیت دارد؟

مدرنیته روسی-ایرانی؛ روایتی از روسیه‌ی پوتین

پیش بینی قیمت دلار 13 اسفند 1403

چگونه در قرارداد آتی صندوق طلا سرمایه‌گذاری کنیم؟

چالش‌های انتخاب وزیر در شب عید

حداکثر قیمت مصرف‌کننده هر کیلو برنج داخلی طارم و هاشمی 130هزار تومان تعیین شد

بسته حمایتی دولت از صنایع برای جبران آثار ناشی از قطعی گاز و برق تصویب شد

معنای پایان همتی برای بورس

تمام‌شدنِ سریع پیش‌فروش بلیت قطار کار ربات‌ها بود؟

تحلیل اکوایران از اولین کارنامه عملکرد اقتصادی دولت چهاردهم

گلزنی محمد محبی برای روستوف در دیدار مقابل دینامو مسکو در دقیقه 82

فرصت خوب اوبی مارتین؛ منچستریونایتد 1-1 فولام

فرصت‌سوزی گارناچو روی پاس عالی زیرکزی؛ منچستریونایتد 1-1 فولام

تعویض طلایی رانیری؛ رم 2-1 کومو

گابریل، بازیکن النصر: کاملا آماده بازی مقابل استقلال هستیم

گل دوم آاس رم توسط دوبیک در دقیقه 76

واکنش عالی لنو؛ منچستریونایتد 1-1 فولام

بازدید بازیکنان و کادرفنی النصر از چمن ورزشگاه آزادی

خلاصه بازی رم 2 - کومو 1

رضا شیرود بزرگی :از روزی که انجمن کراس‌فیت زیر نظر فدراسیون وزنه برداری آمده شرایط خیلی بهتر شده است

پوستر هنری النصر؛ پیراهن رونالدو بر تن شهاب حسینی!

شماره جدید خط حزب‌الله با عنوان «روح سید و راه ما» منتشر شد

روزنامه جوان: کم خوردن بهتر از التماس به کسی است که از شما بندگی می‌خواهد

رئیس جبهه اصلاحات درباره برکناری همتی چه گفت؟

رحیمی جهان‌آبادی: طیفی در مجلس از همکاری اصولگرایان با دولت ناراضی‌اند